– PL-troféet er nok en sesong unna

SESONGTIPS: Bjarte Valen ønsker forbedring av fjorårets 4. plass og minimum kvartfinale i Champions League.

Publisert Sist oppdatert

United.no-redaksjonen teller ned til sesongstart. Ansvarlig redaktør for United.no og “United-Supporteren”, Dag Langerød, var førstemann ut. Deretter fulgte united.nos Jørgen Holth mandag og Mats Arntzen tirsdag. I dag har vi kommet frem til Bjarte Valen.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
En forbedring fra fjorårets 4. plass i ligaen og minimum kvartfinale i Champions League. Det er minst èn sesong for tidlig å snakke om gull igjen for United.

Hva frykter du mest?
Ingenting. Fjoråret var en emosjonell berg- og dalbane. Nå gleder jeg meg bare hemningsløst til å ta fatt på en av de, om ikke den, mest uforutsigbare Premier League-sesongene noensinne. Har aldri vært så spent på et United-mannskap som jeg er denne sesongen. Jeg blir imidlertid skuffet om United ikke er nærmere ligalederen denne sesongen. Forventer og tror på fremskritt.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?
Memphis Depay. Potensiale, selvtillit og ferdigheter til å bli en angriper i verdensklasse. Er ikke langt unna nå.

mem
Memphis – en mann å se opp for kommende sesong, ifølge Bjarte Valen.

Går vi riktig vei under Louis van Gaal?
Ja. Problemene Van Gaal arvet etter Moyes var større enn det mange trodde og følgelig måtte det mange endringer til sist sesong. Det ga ustabilitet i perioder, men denne sesongen har Van Gaal fått hente sine spillere og vi vil være nærmere toppen. Nøyaktig hvor nært blir det store spenningsmomentet…

Hva gledet deg mest sist sesong?
Hjemmekampen mot Tottenham og den påfølgende bortekampen mot Liverpool. United hadde kniven på strupen og gjorde jobben da presset var som størst. Var på Selhurst Park da United i realiteten sikret Champions League-kvalifiseringen med Fellainis sene mål.

Hva gjorde deg mest bekymret sist sesong?
At urovekkende mange lag maktet å sette United under kraftig press. Uten De Geas fantastiske spill hadde vi ikke blitt nummer fire. Flere må stå frem og ta ansvar denne sesongen, men det tror jeg også kommer til å skje.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Tottenham-fansen har fin humor og skaper bra stemning. Liverpool har tradisjoner og en historie få andre klubber kan matche, men det er lenge siden de hadde skikkelig suksess. Likevel har de en fantastisk støtte. Det står respekt av det. Uniteds bortefans var det jeg var mest stolt av med United under Moyes-epoken.

Beste bortebane i Premier League?
Kommer an på hva som vektlegges. Emirates er flott estetisk, men mangler sjel. White Hart Lane har sjel, men er litt for liten. Liker meg godt på St James Park i Newcastle.

sjp
Newcastles hjemmearena.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
David Silva stresser aldri når han har ballen. Har også ofte lurt på hvor god Theo Walcott ville vært om han ikke hadde to lyskestrekker per sesong.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
Nei, ikke nå lenger

En United-spiller vi fint ville klart oss uten…
Det finnes flere, men så lenge de spiller i United-drakten så har de min uforbeholdne støtte. Tygg litt på hva ordet supporter egentlig betyr…

Slik tror jeg Premier League ender:

TOPP 3:
Chelsea, Arsenal, United

Nedrykk:
Leicester, Bournemouth og Watford

Powered by Labrador CMS