– Kan bli Rashfords store sesong

SESONGTIPS: Erik Andreassen tror Marcus Rashford tar nye steg neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag fram mot seriestart vil United.no-redaksjonen dele sine tanker rundt 2017/18-sesongen.


LES OGSÅ:
Andreas Løf: – Husker den massive lettelsen
Dag Langerød: – Mendy var mitt drømmekjøp
Anders Zerener: – Taper alltid mot United!

Erik Andreassen, journalist

Hva er ditt beste minne fra forrige sesong? 

Hjemmeoppgjøret mot Chelsea er kampen som uten tvil ga sterkest følelser. Etter Europaligafinalen var det mer lettelse inne i bildet. Chelsea-kampen handlet rett og slett om ren, skjær glede. Det var følelsen av et United-lag som var klart best, litt som i gamle dager. Som viste at de der og da var Englands beste lag.

Det var så mange deilige aspekter ved den kampen at det er vanskelig å nevne alle, men at Mourinho fikk en søt revansje mot Conte, at Herrera så ut som en fremtidig United-kaptein og at Rashford viste glimrende takter, henger høyt.

Deiligst av alt var det å se hvor gode vi var med en ellever som ble utskjelt av en rekke supportere før kampstart.

Jeg tenker spesielt på Ashley Young, som var United-kaptein for dagen og løp sokkene av seg i 90 minutter. De 2-3 gangene han kom til skudd, var han så sliten at avslutningene havnet laaaaangt utenfor eller til side for mål. Eller begge deler. Men det tilgir vi lett.

Han ga absolutt alt for drakta, og kampen viste viktigheten av vilje. I en tid der svimlende kjøpesummer og kommersielle krefter gjør fotballstjernene mer og mer distansert fra grasrota, var det godt å se at tæl og innsats ikke går av moten.

Saken fortsetter under bildet.

BANKET CHELSEA: Ander Herrera feirer scoringen mot Chelsea sammen med Paul Pogba (t.h.). Et fantastisk øyeblikk for alle United-fans.

José Mourinho er andresesongenes far. Derfor må det vel bli gull i år – eller?

Jeg er nesten 100 prosent sikker på at United kommer til å kjempe om tittelen neste sesong. Om vi vinner? Tja, vanskelig å si.

City blir sterke. Det er det ingen tvil om. Etter min mening Uniteds tøffeste utfordrer i kampen om ligagullet. Jeg tror Chelsea kommer til å merke at de skal spille på flere fronter denne sesongen. Det samme gjelder Liverpool. Tottenham og Arsenal kan være med helt inn, men for meg er City den klart største trusselen.

Jeg tror vi kan få en durabelig fight mellom Guardiola og Mourinho. Det kan fort bli en skikkelig thriller mellom United og City.

Kanskje Øyvind Alsaker roper Lukakuuuuuuuuuuuuu rundt kl. 17.55 den 13. mai 2018?

Er Wayne Rooney en klubblegende?

Ja.

Alt annet blir bare vås i mine ører. Han når ikke opp til spillere som Ryan Giggs og Paul Scholes, men han er definitivt en United-legende.

Bortsett fra Paul Pogba, hvilken United-spiller har du mest troen på denne sesongen?

Jeg håper inderlig dette kan bli Marcus Rashfords store sesong. Virker ganske uvirkelig at det kun er noen måneder siden Mourinho sto og snakket om Rashford og tålmodighet. Så ble Zlatan skadet, og unggutten benyttet sjansen for fullt. Har også vist seg frem i pre-season, og jeg håper han kan ta med seg mye selvtillit inn i sesongen.

Ser heller ingen grunn til at Romelu Lukaku og Nemanja Matic ikke skal slå til. Dessuten tror jeg Mkhitaryan kommer til å fortsette storspillet i Europa.

Mye å glede seg til!

PS: Pogba kommer til å herje denne sesongen. Tidligere stolpeskudd blir til scoringer og gutten blir mer og mer stabil. Tror han fort blir årets spiller i Premier League.

Godt over 100 spillere har vært koblet til United det siste halvåret. Hvem av de vi ikke fikk, skulle du gjerne hatt?

Antoine Griezmann. Merket at jeg mistet litt piffen da den overgangen gikk i vasken. Men han blir vel United-spiller neste sommer?

Hvorfor er José Mourinho rett mann for Manchester United?

José Mourinho er en ekte vinner. Og det er først og fremst det alt handler om for meg. Han har den vinnermentaliteten som er boret inn i veggene på Old Trafford, og han har ballene som skal til for å stå i hardt vær. Det trenger man i verdens største klubb.

Saken fortsetter under bildet.

RETT MANN: Det er utrolig hvor raskt mange United-fans har tatt Mourinho til hjertet.

Du får tilbringe én måned med Manchester United på Carrington. Hvem av spillerne går du best overens med?

Hmm, ikke lett å si! Juan Mata er jo kjent som «The nicest man in football», så må kanskje si Mata hvis jeg skal velge én. Er vel medeier i en tapas-restaurant i Manchester også, så kan bli mye god mat og drikke med den karen.

Blir kanskje litt rolig i lengden? Victor Lindelöf virker også som en ganske ålreit type, i likhet med Carrick og Jones. Vanskelig å velge.

Vet ikke hvor godt overens jeg hadde gått med Lukaku og Pogba, men kjedelig hadde det i hvert fall ikke blitt!

Timothy Fosu-Mensah eller Axel Tuanzebe – hvem har du mest tro på? 

Vanskelig spørsmål. Tror jeg må si Fosu-Mensah. Synes han har noe helt spesielt ved seg, og både håper og tror han kan lykkes i United. Men da kreves det spilletid, noe han fikk svært lite av forrige sesong.

Har ikke sett like mye av Tuanzebe, men elsker roen og tryggheten han har i spillet sitt. Måten han kom inn fra start mot Arsenal i våres, og var en av Uniteds beste, står det stor respekt av. Begge disse gutta kan faktisk ta det siste steget i United.

Hvilket av de nyopprykkede lagene gleder du deg mest til å møte? 

Newcastle, uten tvil. Rett og slett fordi de hører hjemme i Premier League, selv om det egentlig er en latterlig ting å si. Men nå er de i hvert fall tilbake, og med Rafa Benitez som trener blir det sikkert moro på pressekonferansene.

Hva er det du alltid gjør når du besøker Manchester, bortsett fra å dra på kamp?

Dra på pub og ta noen halvlitere før kampen, og så en god middag inne i sentrum på kvelden. Ofte blir det også en tur på byen og en annen kamp litt lenger ned i divisjonene en av de andre dagene.

Hvorfor bør alle United-supportere følge United.no denne sesongen?

Fordi vi har en redaksjon bestående av flinke folk med et brennende hjerte for Manchester United. Ingen er bedre på United-stoff i Skandinavia, og vi skal gjøre det vi kan for å bli bedre og bedre.

Topp fire:

1. United 2. City 3. Chelsea 4. Arsenal

Nedrykk:

Her bommer jeg grovt nesten hvert eneste år, så ville ikke satt noe penger på det, men kanskje Huddersfield, Burnley og Watford.

Hvem blir toppscorer i Premier League?
Romelu Lukaku.

Hvor langt går United i Champions League?
Åttendedelsfinale. 

Hvor mange seriemål scorer Marcus Rashford?
14. 

Hvem er drømmekjøpet?

7 DAGER IGJEN TIL SERIESTART! ⏰Hvem ville du hentet til Manchester United, hvis du kunne velge helt fritt? 🎁

Posted by Manchester United Supporters Club Scandinavia on Sunday, August 6, 2017

Powered by Labrador CMS