– Håper på smitteeffekt

SESONGTIPS: Arsenal-supporterne håper klubbens ferske verdensmestere inspirerer klubben til å ta Premier League-gull.

Publisert Sist oppdatert

United.no har utfordret de andre toppklubbenes norske supporterklubber til å tippe utfallet av den kommende Premier League-sesongen. Først ut var Vidar Edell fra Tottenhams Venner. I dag er det lederen av Arsenal Norway Bjørn Furuheim som deler sine tanker.

Men selv om Arsenal har fått tre nye verdensmestere i stallen er det en annen spiller som har vært mest diskutert blant Gunners-fansen dene sommeren. Og kjøpet av Alexis Sanchez fra Barcelona gjør at Arsenal-supporterne igjen tør å snakke høyt om ligagull.

– Bedre rustet enn på lenge

Starten på fjorårssesongen ble alt annet enn lystig for Arsenal. 1-3 hjemme mot Aston Villa gjorde at Wenger-kritikerne fråtset i dystre spådommer og dommedagsprofetier.

alexis

– Arsenal var den klubben som tilbragte flest døgn på toppen av tabellen sist sesong, men vi stod ikke distansen helt ut og vi hadde skader på nøkkelspillere. I år virker vi bedre rustet enn på veldig lenge og i Sanchez har vi fått en betydelig forsterkning. Det har gitt en solid grobunn for optimisme hos Arsenal-fansen, sier Furuheim til United.no.

Arsenal var den klubben, ifølge Physioroom.com, som hadde flest skadedøgn på sine førstelagsspillere og Theo Walcott og Alex Oxlade-Chamberlain la alene beslag på svært mange av skadedøgnene.

Walcott er trolig tilbake i begynnelsen av september etter sin alvorlige kneskade, mens Oxlade Chamberlain er tilbake etter skaden som ødela VM for hans del. Furuheim håper dette blir sesongen hvor de to holder seg skadefrie fra september til mai.

– Gjør de det, blir de to viktige spillere i jakten på PL-gullet. Det kan også Abou Diaby bli. Han har slitt med enorm skadeproblemer de siste sesongene, men vi trenger en ruvende skikkelse på midten slik vi hadde da Patrick Vieira herjet med motstanderne, sier Furuheim.

Om det er VM, kjøpet av Sanchez eller FA-cup-triumfen fra mai som gjør seg mest gjeldende kan forbli usagt, men Furuheim er optimist på eget lags vegne før seriestart.

Tips for topp 4:

1. Arsenal

2. Manchester City

3. Chelsea

4. Manchester United

…og disse rykker ned:

18: Leicester City

19: Burnley

20: QPR

Powered by Labrador CMS