– LvG har god kontroll

SESONGTIPS: Men tro på manageren er en ting; Steinar Madsen frykter kvalifiseringen til Champions League.

Publisert Sist oppdatert

United.no-redaksjonen teller ned til sesongstart. Ansvarlig redaktør for United.no og “United-Supporteren”, Dag Langerød, var førstemann ut. Deretter fulgte united.nos Jørgen Holth mandag og Mats Arntzen tirsdag, Bjarte Valen onsdag, og i dag SteinarMadsen.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
Å virkelig være med og kjempe om Premier League-troféet. Ikke som i fjor da vi i realiteten var sjanseløse. I tillegg må vi selvsagt vinne kvalifiseringen til Champions League og, som et minimum, gå videre fra gruppespillet.

Hva frykter du mest?
At vi skal ryke i den nevnte kvalifiseringen. Det ville vært ytterst pinlig. Men det skal så lite til. Mer eller mindre tilfeldigheter kan bli avgjørende for utfallet.
Bortsett fra det går jeg til sesongen uten noen frykt i det hele tatt. Jeg tror nemlig at spillerne etter hvert har blitt komfortable med kravene Louis van Gaal stiller til dem, og at de nå vil slå seg løs på en måte vi bare unntaksvis fikk se i 2014/15-sesongen. Det vil gi resultater.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?
Memphis! Jeg tror han vil gi oss mange fine stunder. Samtidig må han få tid til å tilpasse seg Premier League. Jeg regner med at han vil variere en del i prestasjonene, men også at han på sitt beste vil forbløffe både oss og ikke minst motstanderne.

Går vi riktig vei under Louis van Gaal?
Ja, jeg er rimelig trygg på at Sjefen har god kontroll. Jeg tror også at han har flere ess i ermet og henter inn et par spillere til før overgangsvinduet stenger.

Hva gledet deg mest sist sesong?
Da må jeg først og fremst trekke frem perioden i vår, da vi i tur og orden rundspilte Tottenham, Liverpool og Manchester City. Da viste laget glimt av sitt virkelige potensial. 

lfc
Juan Mata jubler over sin andre scoring i 2-1-seieren over Liverpool på Anfield.

Hva gjorde deg mest bekymret sist sesong?
Jeg må innrømme at jeg begynte å lure noe alvorlig da vi etter ti ligarunder sto igjen med fattige 13 poeng og allerede hadde meldt oss ut av toppkampen. Det var ikke bare det at vi tapte poeng mot klubber vi normalt burde ha slått med den ene foten i fatle, men måten det skjedde på. Usikkerheten, og det tilsynelatende kaoset som preget opptredenene, var verre enn alt. 

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Jeg følger ikke med på klubbenes bortefans, så det aner jeg ingenting om.

Beste bortebane i Premier League?
Når det gjelder komfort og estetikk ligger Emirates i toppen. Samtidig er den fullstendig pregløs. Med tanke på atmosfære, mener jeg fortsatt at Villa Park er best. Villa Park har sjel.

vp
Villa Park i Aston, Birmingham. – En arena med sjel.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
Der et et par mann på motsatt side av byen som er altfor god til å ta til takke med å spille for City. Den ene heter Sergio Agüero og den andre David Silva. Skulle gjerne ha sett begge to i United-trøyen.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
Nei, jeg må innrømme at jeg hadde en tidligere, men det har jeg lagt bak meg nå.

En United-spiller vi fint ville klart oss uten…
Sikkert, men jeg tenker overhodet ikke på den måten. Hver og en har min fulle støtte så lenge de befinner seg på Old Trafford.

Slik tror jeg Premier League ender:

Topp 3:
Chelsea, United, Arsenal

Nedrykk:
Sunderland, Norwich og Watford

Powered by Labrador CMS