Just a Mata of time…

SESONGTIPS: …før Juan Mata ble den klassespilleren vi har ventet på. En stor sesong er i vente, skriver Steinar Madsen

Publisert Sist oppdatert

United.no-redaksjonen teller ned til seriestarten. Dagen før dagen er det nå Steinar Madsen som forklarer hva han venter av Juan Mata og hvorfor en Champions League-plass vil være en bra prestasjon.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
Jeg er ikke særlig storforlangende. Med tanke på den begredelige fjorårssesongen, vil jeg i utgangspunktet være veldig fornøyd dersom vi henger med i toppen og klarer å kvalifisere oss til Champions League.

Hva frykter du mest?
Det vi ser nå om dagen – skader på altfor mange spillere. I tillegg har jeg en viss frykt for at vi skal la oss lure av kampprogrammet i sesongens første måneder. På papiret er det så overkommelig at det fort kan føre til et visst overmot. Det har vi ikke råd til.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?
Juan Mata. Jeg har stor tillit til at han vil blomstre under Louis. Etter vinterens overgang har han nå fått tid til å finne seg skikkelig til rette, og da vil vi få se ham som den kvalitetsspilleren han er. For øvrig sa jeg noe tilsvarende om Shinji Kagawa i fjor, men det tipset slo jo ikke til.

Hva er det beste rådet du kan gi Louis van Gaal?
Jeg tror ikke at jeg skal råde ham til noe som helst. Tvert imot har jeg såpass tillit til ham at jeg vil la ham holde på helt uten innblanding fra min side.

Hvem er vinneren på overgangsmarkedet så langt denne sommeren?
Så langt – og jeg understreker så langt, må jeg si at jeg er imponert over det Chelsea har foretatt seg. Ikke bare fordi de har hentet inn kvalitet, men vel så mye fordi de klarte å hanke inn £50 millioner på salget av David Luiz. Jeg bøyer meg i støvet.

Er du tilfreds med forsterkningene United har hentet?
Jeg er veldig fornøyd med kjøpene av Herrera og Shaw. I tillegg anser jeg Juan Mata for å være bortimot en nysignering. Derimot er jeg mindre fornøyd med at vi ikke har hentet inn en midtstopper, en sjef på sentral midtbane og en ving. Selv om laget har gått ubeseiret gjennom sommerprogrammet mot sterk motstand, synes det åpenbart at det trengs ytterligere forsterkninger om vi skal ha håp om å være med og kjempe helt i teten. Men fortsatt er det to og en halv uke igjen til vinduet stenger.

TANKEFULL: Louis van Gaal trenger forsterkninger i forsvaret om United skal kjempe om tittelen, mener Steinar Madsen.
TANKEFULL: Louis van Gaal trenger forsterkninger i forsvaret om United skal kjempe om tittelen, mener Steinar Madsen.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
Det har jeg egentlig ingen formening om.

Beste bortebane i Premier League?
Her må jeg bare gjenta meg selv: Villa Park, av åpenbare grunner. Fortsatt er jeg sur over beslutningen om å legge FA-cupens semifinaler til finalearena Wembley.

Beste minne fra fjoråret?
Aldri før har jeg vel sittet igjen med færre gode minner fra en lang sesong, så denne er lett: Adnan Januzajs to scoringer som avgjorde mot Sunderland på Stadium of Light. For meg var det høydepunktet, selv om også Wayne Rooneys scoring på Upton Park fortjener å bli husket.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
Egentlig har jeg flere kandidater, men kakemonsen på Etihad, Yaya Touré, er en type spiller jeg gjerne skulle ha sett på Old Trafford. Hans dominans og gjennombruddskraft er nøyaktig det United trenger.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
Nei, egentlig ikke; ikke nå lenger.

Om du får nevne en spiller hos en motstander du ikke har særlig mye til overs for…
Bare én? Ok, spørsmålet ville vært mye enklere å besvare for et par måneder siden. Riktignok bryr jeg meg ikke om noen motstandere, men om jeg likevel må trekke frem én ufordragelig en så må vel det bli denne Sturridge-fyren på Merseyside. FOR en bleie.

Slik tror jeg Premier League ender:

Topp 3:
1: Chelsea
2: City
3: United

Nedrykk:
18: West Bromwich
19: Crystal Palace
20: Burnley

Powered by Labrador CMS