Siste test før sesongstart

PREVIEW: Kampen mot AIK tirsdag kveld blir en viktig kamp etter Manchester Uniteds variable form i Asia, før sesongen sparkes i gang.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United avsluttet nylig sin sommerturné i Asia og Australia, og tirsdag kveld spiller de kamp mot svenske AIK på Friends Arena. Kampen blir en siste test før sesongen sparkes i gang med Community Shield mot Wigan, og bortekamp mot Swansea i Premier League-åpningen.

David Moyes sine menn står oppført med bare to seire på fem kamper under årets sommerturné, og skulle nok ønsket at det gikk bedre enn som så. I skottens første kamp som United-sjef vant Singha All Stars 1-0, mens United slo tilbake med hele 5-1 mot A-League All Stars. Deretter ble det et nytt tap med 3-2 mot Yokohama F. Marinos, før Wilfried Zaha utlignet mot Cerezo Osaka. I deres siste kamp mot Kitchee FC vant United 5-2.

AIK

Andreas Alm
Andreas Alm, manager for AIK.

Allmänna Idrottsklubben ble stiftet i 1891 og spiller til daglig i Allsvenskan som er den øverste divisjonen i Sverige. Klubbens manager er Andreas Alm, som har hatt ansvaret siden desember 2010.

AIK har elleve seriemesterskap bak seg og åtte cup-gull, begge senest i 2009. Denne sesongen befinner de seg på delt andreplass med Malmö FF med 35 poeng, og ettersom de er midt i sin sesong kommer United til å møte et lag i topp fysisk form.

AIKs administrerende direktør, Thomas Edselius ser frem til å få de engelske ligamesterne på besøk, og har uttalgt følgende til manutd.com.

– Vi ser frem til å spille mot en av verdens mest suksessfulle klubber. Våre ambisjoner er å spille i blant annet Europacupen, og det er derfor alltid interessant å få teste seg mot toppklubber i Europa.

– Vi er stolt over at Manchester United har valgt å spille mot AIK. Vi er også veldig spente foran kampen siden det er første gang disse klubbene spiller mot hverandre.

Manchester United

Mandag ettermiddag ble troppen som reiser til Sverige bekreftet, og det var merkbart at flere av førstelagsspillerne var utelatt. David de Gea, som kun har voktet Uniteds mål i 2-3-tapet for Yokohama, er ikke med til Sverige. Det er heller ikke Rio Ferdinand, Fabio, Alexander Büttner, Tom Cleverley, Ashley Young, Antonio Valencia og Javier Hernandez. Ungguttene Adnan Januzai og Jesse Lingard som har imponert under sommerturneen er heller ikke med.

Flere hadde nok forventet at David Moyes stilte med et sterkere lag enn nevnt, men det er grunn til å tro at de utelatte spillerne har en større rolle i de kommende kampene mot Sevilla under Rio Ferdinand Testimonial fredag og Wigan i Community Shield søndag.

Nemanja Vidic er en av spillerne vi kan forvente å se tirsdag kveld.

Nemanja Vidic har tidligere uttalt til manutd.com at han gleder seg til kampen i Stockholm, og tror at kampen vil være viktig inn mot sesongstart. Med tanke på at AIK er midt i sin sesong, mener Vidic at det er det rette laget å møte før helgens Community Shield kamp mot Wigan.

– Ja, timingen er god. Det er viktig for oss å møte et lag i toppform som virkelig kan teste oss. De er et bra lag å møte før Community Shield. Vi bruker alltid Community Shield som en skikkelig test før sesongen starter. Vi ønsker selvsagt å vinne trofeet, men når man ser på kampene vi har i starten av sesongen tror jeg at det er de tøffeste kampene vi har fått de siste sju-åtte årene. Vi vet at vi må være klare og forberedt, og derfor har det vært veldig fint å se hvor fokuserte spillerne har vært etter vi kom tilbake.

Uniteds tropp i Sverige:

Keepere: Anders Lindegaard og Ben Amos.

Forsvarere: Rafael, Jonny Evans, Patrice Evra, Phil Jones, Chris Smalling og Nemanja Vidic.

Midtbanespillere: Anderson, Bebe, Michael Carrick, Ryan Giggs, Nani og Wilfried Zaha.

Spisser: Angelo Henriquez, Shinji Kagawa, Robin van Persie og Danny Welbeck.

Kampen spilles på Friends Arena tirsdag kl. 19:30 skandinavisk tid. Du kan følge kampen via liveoppdateringer her på united.no.

Powered by Labrador CMS