Var det noen som tvilte?

For en sesong av Sergio Romero.

Publisert Sist oppdatert

United har allerede David de Gea, av mange regnet som verdens beste keeper, så Sergio Romero var det få som tenkte så mye på da argentineren ble signert. Det var jo likevel David de Gea som skulle vokte buret.

Slik var det egentlig også frem til Jose Mourinho overtok roret.

Rett på benken

Den argentinske sisteskansen fikk riktignok sjansen da De Geas fremtid var usikker sommeren 2015, men etter seks kamper i august 2015 ble det bare fire til under Louis van Gaal.

Med Jose Mourinho ved roret har det imidlertid blitt hele 17 kamper denne sesongen, og 17 blir til 18 i Europa League-finalen. Det har portugiseren allerede sagt.

Noen, blant annet ansvarlig redaktør Dag Langerød, har argumentert for at De Gea burde stå i finalen, all den tid hans toppnivå er enda bedre enn Romeros.

Men er det egentlig det?

STORSPILLER: Sergio Romero.
STORSPILLER: Sergio Romero.

Ingen redder mer

Onsdag kveld hentet Romero frem storspillet igjen, leverte en strålende strafferedning, og var hovedårsaken til at United fikk med seg poeng mot Southampton.

På spillerbørsen på united.no, både vår og lesernes, er Romero foran De Gea denne sesongen.

Og statistikken hans denne sesongen er ganske så vill.

17 ganger har han voktet United-buret.

Ingen av kampene er tapt.

Hele 13 av dem er vunnet, og i 11 av de 17 kampene har han holdt nullen.

OFTE BLID: Sergio Romero ser ut til å trives i United.
OFTE BLID: Sergio Romero ser ut til å trives i United.

To tap på to år

Etter 27 kamper for United har han faktisk kun opplevd tap to ganger. Den ene var bortekampen mot Midtjylland i Europa League under Louis van Gaal. Den første var bortekampen mot Swansea i ligaen, rett før overgangsvinduet stengte og det ble klart at David de Gea ble i United sensommeren 2015.

Onsdag holdt han nullen for andre gang på to forsøk i ligaen denne sesongen. Ingen annen keeper har 100 prosent i redningsprosent i Premier League.

I Europa League har han en redningsprosent på 87,88 etter 11 spilte kamper. Det er soleklart best av de som har spilt mer enn fem kamper i turneringen.

VM-FINALEN: Sergio Romero i aksjon mot Tyskland i 2014.
VM-FINALEN: Sergio Romero i aksjon mot Tyskland i 2014.

30-åringens karriere har egentlig vært snodig. Han har vært fast på Argentinas A-landslag lenge nå, men man faktisk helt tilbake til 2013 for å finne forrige gang Romero fikk spille mer på klubbnivå enn han har gjort for United denne sesongen. Etterpå har han sittet på benken for Monaco, Sampdoria og så United.

I samme periode har han spilt både VM-finale og Coppa America-finale, og neste onsdag kan han også føre opp Europa League-finale på CVen sin.

Selv med De Gea som et alternativ så har han vel også faktisk gjort seg fortjent til det…eller?

Powered by Labrador CMS