Romero, Argentinas numero uno

Sergio Romero er og blir Uniteds nr. to mellom stengene. Likevel, i disse VM-tider ser han ingen grunn til å frykte for landslagsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden han dukket opp på Old Trafford første gang i 2015, har den 31 år gamle argentineren måttet finne seg i å spille rollen som andrefiolinist bak David De Gea. Like fullt, og til tross for manglende muligheter til jevnlig kamptrening, har han imponerende nok klart å holde fast ved jobben som Argentinas landslagskeeper.

Siden debuten i 2009, har Romero til nå voktet buret for La Albiceleste ialt 94 ganger. Det er slett ikke verst for en målvakt som mer eller mindre har sittet på benken de siste fem årene. Før han kom til United hadde han nemlig tilsvarende rolle i Monaco og senere i Sampdoria. Likevel har altså ingen vært i stand til å by ham seriøs kamp om landslagsplassen.

– Alltid klar

– Selv har jeg aldri følt lite spilletid som en byrde, røper han i et intervju med Reuters. Dette forklarer han med at han ikke anser det like viktig for en keeper å være i konstant aksjon, slik det er for en utespiller.

«Heldigvis har jeg gjennom årene vist at jeg alltid er i form, enten jeg spiller for klubben min eller ikke. Det er jo det jeg trener for.»

Det er da også ganske lett å se at Romero ikke synes å la seg affisere av å måtte nøye seg med spredte oppgaver på klubblaget. Når han får sjansen står han stort sett som en gud, noe han beviste nok en gang i helgens ligaavslutning mot Watford.

– Heldigvis har jeg gjennom årene vist at jeg alltid er i form, enten jeg spiller for klubben min eller ikke. Det er jo det jeg trener for, sier Romero, og mener at han har vist seg landslagsplassen verdig.

Møter Island i åpningskampen

– Jeg gleder meg bestandig til å møte opp og spille for Argentina. Det har jeg alltid gjort, helt siden Diego [Maradona] lot meg debutere, sier Romero, og ser ingen grunn til at han ikke skal inneha målvaktsjobben nå som det drar seg til mot VM-sluttspill i Russland. Der skal argentinerne for øvrig ut i gruppespill mot Kroatia, Nigeria og Island, med åpningskamp mot sistnevnte på Spartak Stadion i Moskva den 16. juni.

– Vi vet at Island har gode spillere og gjorde et sterk EM-sluttspill som tok dem til nye, historiske høyder. De kommer heller ikke til å gi ved dørene under VM.

– Vi, derimot, som en sentimental og fotballgal nasjon, må imidlertid se på oss selv og ikke på andre lag. Og, om vi bare gjør jobben vår bra nok, da vil det være de andre lagene som må bekymre seg – over Argentina, advarer Sergio Romero i intervjuet, som du kan lese i sin helhet her.

Powered by Labrador CMS