Tøffe tider for McGinty

Får det ikke helt til å stemme på utlån i Carlisle.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds 19 år gamle stoppertalent, Sean McGinty, ble i begynnelsen av november lånt ut til League One-klubben Carlisle United for én måned, med mulighet til forlengelse.

Men nå, halvveis ut i oppholdet på Brunton Park, er det lite som tyder på at Carlisle-manager Greg Abbott vil benytte seg av denne opsjonen.

McGinty har ikke fått starte noen av de fire kampene klubben har spilt etter at han ankom, og såvidt lokalavisen News & Star forstår det var Abbott så sent som torsdag ettermiddag på utkikk etter nye spillere å låne inn før fristen gikk ut klokken 17.

– Angrer ikke

Dette betyr imidlertid ikke det samme som at Carlisle angrer på McGinty-avtalen. I hvert fall ikke om vi skal tro Greg Abbotts assistent, Graham Kavanagh. Han påstår tvert imot at det var riktig av klubben å hente den unge stopperen til byen ved skotskegrensen.

Og da tar han McGintys svake forestilling i forrige ukes reservelagskamp mot Leeds med i betraktningen. Leeds vant hele 7-1, og den innlånte United-spilleren fikk mye av skylden for miséren.

– Riktignok skyldtes ikke nedsablingen utelukkende Sean, men han bidro så visst med sin andel, sier Kavanagh, åpenbart lite imponert, om den saken.Han antyder videre at McGinty nok må belage seg på mer benkesliting når Carlisle i helgen spiller bortekamp mot Yeovil.

– Ja, selv om han nok helt sikkert har lyst til å spille. Men han befinner seg uansett i en viktig lærekurve, legger Kavanagh til.

– United har vært strålende

Men om ikke McGinty helt har levd opp til forventningene, har kontakten med Manchester United tydeligvis fungert aldeles utmerket:

– De har hele veien opptrådt strålende mot oss, og siden det er deres ønske at han skal få erfaring fra opphold i førstelagsomgivelser, lar de oss ikke betale så mye av lønnen hans, røper Kavanagh tilfreds.

Powered by Labrador CMS