– Det er ikke noe problem å bli kritisert

Publisert Sist oppdatert

Scott McTominay har scoret sju mål denne sesongen. Aldri før har skotten scoret så mange i løpet av en sesong.

Men det har ikke alltid gått knirkefritt for midtbanespilleren. Gjennom sin tid på seniorlaget har McTominay også fått mye kritikk. 24-åringen sier til klubbens hjemmeside at han ikke bryr seg om kritikk:

– Kritikk er en del av fotballen. Det er ikke noe problem. Jeg har blitt kritisert en million ganger tidligere, og jeg kommer til å bli kritisert igjen. Det er ikke noe problem i det hele tatt.

– Problemet er hvis du begynner å tro på det andre sier, enten om det er dårlig eller bra. I denne fotballklubben er man nødt til å holde støy utenfor.

I det samme intervjuet snakker også McTomiany ut om rasisme. I løpet av den siste tiden har Marcus Rashford, Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Lauren James blitt utsatt for rasisme på sosiale medier. Verst har det gått utover Tuanzebe:

– Det er en skam. Jeg følte meg dårlig da jeg møtte Axel neste dag (etter kampen mot Everton). Det å se at det skjer med en jeg har oppvokst med er ekkelt.

– Jeg tenker ikke over at folk har forskjellige etniske bakgrunner. Jeg ville aldri ha sagt: «Jeg er hvit og Axel er svart». Hvordan er vi annerledes? Det er akkurat det samme.

KOMPISER: Scott McTominay og Axel Tuanzebe.
KOMPISER: Scott McTominay og Axel Tuanzebe.

– Vi har gått på samme skole og vi har spilt fotball sammen i årevis. Jeg blir veldig opprørt over å høre dette.

McTominay mener likevel at folk begynner å bli litt mer bevisste på rasisme:

– Det er et veldig vanskelig tema å snakke om, men jeg føler at folk blir mer bevisste på det nå. Dette er brødrene mine som jeg har spilt med i årevis. Det er en skam.

 

Powered by Labrador CMS