MATS HUMMELS: Van Gaal-favoritt.

40 spillere som kobles til United

Drøm deg bort i den lange listen av spillere som ryktes til Manchester.

Publisert Sist oppdatert

Hver eneste uke dukker det opp et nytt navn i ryktesakene. Mens de fleste ryktene kun er løse spekulasjoner, inneholder andre rykter sannheter.

Manchester Evening News hadde nylig en sak hvor man kunne rangere spillerkjøpene etter troverdighet. Vi har samlet 40 spillere som kobles til Manchester United i én og samme sak, og fordelt de etter sine ulike posisjoner.

Enkelte spillere kunne ha bekle flere posisjoner, men på vår liste har vi fire høyrebacker, åtte midtstoppere, 16 sentrale midtbanespillere, fem kantspillere og syv spisser.

Backer

Høyrebackplassen har vært en av posisjonene hvor det stadig kobles spillere. Likevel er det ikke så veldig mange navn som blir nevnt. I øyeblikket er det Antonio Valencia som foretrekkes på høyrebackplassen, mens Rafael og Paddy McNair later til å være de fremste backupalternativene. Her er noen mulige erstattere:

Nathaniel Clyne: Southamptons høyreback imponerer i sin tredje Premier League-sesong på rad for The Saints. Den hurtige høyrebacken har vist at han er i stand til å komme med mange offensive bidrag, i tillegg til å være en del av en kompakt backfirer. Er 23 år og kan være klar for større utfordringer.

Seamus Coleman: Den irske høyrebacken tok store steg under Roberto Martínez forrige sesong. Med sine imponerende offensive bidrag har han vært en nøkkelspiller, og har til tider satt Leighton Baines i skyggen. Denne sesongen har det riktignok gått litt tyngre for Coleman og Everton. Har rukket å bli 26 år.

Southampton v Manchester City - Premier League
ETTERTRAKTET: Nathaniel Clyne er jaktet av flere storklubber etter sine prestasjoner i Southampton-drakten.

Dani Alves: 31 år gamle Dani Alves er ikke lenger den Dani Alves som fosset nedover høyresiden til Barcelona i glansdagene. Men han er fortsatt førstevalget på Barcelonas høyreback, og fristes kanskje av muligheten til nye utfordringer på tampen av karrieren.

Danilo: For den vanlige mann i gata er nok Danilo den mest ukjente av de fire høyrebackene. Portos 23 år gamle høyreback har vært førstevalg siden 2012/13-sesongen, og står i øyeblikket bokført med åtte mål på 84 seriekamper for Dragões.

Midtstoppere

Manchester Uniteds midtstoppere har vært offer for mye kritikk helt siden Nemanja Vidic og Rio Ferdinand sluttet å være Europas beste stopperpar. I øyeblikket er det Chris Smalling, Phil Jones og Marcos Rojo som hovedsakelig kjemper om de to midtstopperplassene, mens Jonny Evans og Paddy McNair later til å stå lengre bak i køen. Her er noen potensielle forsterkninger:

Mats Hummels: Den tyske midtstopperen har vært et attraktivt overgangsmål i flere sesonger. Han har vært lederen i et Dortmund-lag som har tatt Europa med storm de seneste sesongene. Denne sesongen har vært tøffere for Hummels og Dortmund, og kanskje kan det være det som får 26-åringen vekk fra Tyskland.

John Stones: 20 år gamle John Stones har vært et stort talent i flere sesonger, som kanskje Football Manager-spillere kjenner litt ekstra godt til. Denne sesongen har John Stones tatt plassen til aldrende Sylvain Distin i midtforsvaret til Everton.

Aymeric Laporte: Nok en spiller med masse potensial. Den 20 år gamle midtstopperen er en ettertraktet mann, men er i øyeblikket kontraktsbundet hos Athletic Bilbao. Manchester United vet allerede alt om hvordan det er å forhandle med den baskiske klubben.

Getafe CF v Athletic Club - La Liga
TALENTFULL: Den 189 centimeter høye midtstopperen Aymeric Laporte har potensial til å bli blant verdens beste.

Raphaël Varane: Real Madrids var nære å signere for United, men valgte Madrid etter en prat med Zidane. Regnes som verdens største stoppertalent, og 21-åringen kan kanskje lokkes vekk etter å ha etablert seg som tredjevalg bak Sergio Ramos og Pepe.

Diego Godin: Den uruguayanske midtstopperen har vært en bærebjelke i et kompakt Atlético-lag. Har fylt 29 år, og har både lederegenskaper og duellkraft til å bli en suksess i Premier League.

Nicolás Otamendi: 27 år gamle Otamendi utgjorde et solid midtstopperpar med Eliaquim Mangala i Porto. Mens Mangala forsvant til City, havnet argentineren i Valencia, hvor han har levert varene denne sesongen.

Valencia CF v Malaga CF - La Liga
SUKSESS: Nicolás Otamendi var god i Porto. Han har kanskje vært enda bedre i Valencia. Kan han ta et nytt steg i en ny klubb?

Ron Vlaar: Aston Villa-spilleren leverte et overraskende godt mesterskap for Louis van Gaals Nederland i Brasil. 30-åringen har først og fremst blitt beskrevet som en nødløsning.

Neven Subotic: Nok en midtstopper fra Borussia Dortmund. Har både fysikk og fart til å gjøre en god jobb i Premier League. Den 26 år gamle serberen har spilt 180 seriekamper for Borussia Dortmund og scoret 14 mål.

Midtbanespillere

Det var lenge snakk om at Manchester United aldri klarte å erstatte Roy Keane sentralt på midtbanen. Nå har også Paul Scholes forsvunnet fra Old Trafford, og det ropes fremdeles om at United trenger en skikkelig kvalitetsspiller på midtbanen. Det mangler i hvert fall ikke på alternativer:

Geoffrey Kondogbia: Det har blitt snakket om den franske midtbanespilleren en del sesonger. 22-åringen valgte litt overraskende Monaco, hvor han nylig imponerte i Champions League-oppgjøret mot Arsenal. Trives best i en defensiv midtbanerolle.

João Moutinho: Enda en midtbanespiller som ble en del av «prosjekt Monaco». Men monegaskerne har ikke opprettholdt satsingen, og kanskje kan den portugisiske 28-åringen gjøre en god jobb i Premier League. Kan bekle flere roller sentralt på midtbanen.

Ross Barkley: Everton-spilleren har blitt beskrevet som den neste store stjernen på Englands midtbane. Barkley har, i likhet med resten av Everton, hatt en tyngre sesong etter at han blomstret i fjor. 21-åringen er hovedsakelig offensivt anlagt, men kan kanskje tilpasse seg en dypere rolle med alderen.

William Carvalho: Den defensive midtbanespilleren tok portugisk fotball med storm forrige sesong. Arsenal er blant klubbene som har vært på jakt etter 22-åringen, som ble hyppig koblet til United i fjor sommer.

carvalho
SPENNENDE: Hvordan vil William Carvalho klare seg i en større liga enn Liga Zon Sagres? Arsenal og Manchester United skal være villige til å få svar på det spørsmålet.

Morgan Schneiderlin: Det er i hvert fall liten tvil om at Schneiderlin er villig til å flytte på seg. Den 25 år gamle franskmannen var rasende da han ikke fikk forlate Southampton i sommer, men har vist seg som en veldig profesjonell mann med sine prestasjoner denne sesongen. Har spilt hele 226 seriekamper for Southampton.

Kevin Strootman: 24-åringen har lenge blitt ansett som Louis van Gaals prioriterte mål. Men skadene kan ha ødelagt karrieren til Strootman, som nok først og fremst må konsentrere seg om å bli skadefri og levere varene i Roma.

Arturo Vidal: Chileneren var hovedperson i en av mange overgangssagaer som har omhandlet United. Den målfarlige 27-åringen forble i Torino, men bli ikke overrasket om navnet hans nevnes stadig oftere som vi nærmer oss sommeren.

Sami Khedira: Tyskeren har bekreftet at han kommer til å forlate Real Madrid. At 27-åringen ikke er førstevalg på Real Madrids midtbane, er ikke nødvendigvis et svakhetstegn. Den defensive midtbanespilleren er klar for å gjøre en god jobb og styrke de aller fleste midtbanene i Europa.

Germany v Paraguay - International Friendly
PÅ FLYTTEFOT: Tyske Sami Khedira har bestemt seg for å forlate Real Madrid. Det kan være et potensielt kupp for andre storklubber.

Koke: Atlético Madrid-spilleren er en anvendelig midtbanespiller som vel så gjerne kunne ha blitt kategorisert som kantspiller. Plassert i denne kategorien fordi han er mer enn indreløper enn han er ving. Klarer noen å lokke 23-åringen vekk fra Diego Simeone og co? Han har blitt nevnt som en mulig erstatter for Xavi i Barcelona.

Paul Pogba: Franskmannen har nærmest vært koblet til United siden den dagen han forlot klubben. Har vokst til å bli en av de største midtbanestjernene i Europa, og det spørs nok om 22-åringen vender tilbake til Old Trafford – i hvert fall som United-spiller.

Nigel de Jong: Nederlenderen ble presentert som en mulig nødløsning i januar. Van Gaal er angivelig fan av det 30 år gamle rivjernets ferdigheter. Har nylig uttalt at han ønsker å avslutte karrieren sin i AC Milan.

Kevin De Bruyne: Belgieren har virkelig fått en ny vår etter overgangen fra Chelsea til Wolfsburg. Den offensive midtbanespilleren har bøttet inn scoringer for sin tyske klubb. Bli ikke overrasket om 23-åringen returnerer til Premier League og fortsetter målfesten.

debruyne
MÅLFARLIG: Kevin De Bruyne har vist seg som en ekstremt poengsulten spiller i Wolfsburg.

Bastian Schweinsteiger: Louis van Gaal var mannen som omskolerte Schweinsteiger til å bli en av de beste midtbanespillerne i verden. Nå har tyskeren rukket å bli 29 år gammel. Han har opplevd alt som er mulig å oppleve i Bayern München, og vil kanskje oppleve noe nytt på tampen av karrieren.

Radja Nainggolan: Den 26 år gamle belgieren har vært en suksess på midtbanen til Roma. Gikk permanent til hovedstadsklubben i sommer etter en rekke imponerende sesonger på midtbanen til Cagliari.

Jordy Clasie: Feyenoord-spilleren har levert varene i Eresdivisie, og har blitt belønnet med en plass i landslagstroppen. Var med i sommerens verdensmesterskap, og Louis van Gaal kjenner godt til 23-åringens styrker og svakheter.

Ilkay Gündogan: Borussia Dortmunds tyrkisktyske midtbanespiller ble lenge omtalt som den perfekte mannen til Uniteds midtbane. Men 24-åringen er en av flere som har slitt med skader. Er dette sommeren hvor Gündogan endelig flytter på seg?

Borussia Dortmund v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League Final
RYKTEFAVORITT: Ilkay Gundogans navn har vært en hyppig gjenganger hos ryktemakerne.

Kantspillere

Louis van Gaal har uttalt at han ikke føler at han har riktig mannskap til å spille 4-3-3. Det har blitt hevdet at Van Gaal er på jakt etter en kantspiller som kan passe inn i hans filosfi. Her er fem mulige kjøp:

Pedro: Det er ikke lett å spille seg til en plass på laget når man konkurrerer med Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar. En spiller av Pedros kvalitet er altfor god for å sitte på benken, og kanskje kan United lokke 27-åringen vekk fra Nou Camp.

Memphis Depay: Stjerneskuddet er en av spillerne som har blitt koblet hyppigst til United. Den 21 år gamle nederlenderen har herjet for PSV denne sesongen, og kommer garantert til å forlate Eresdivisie til sommeren.

Gareth Bale: Ryktene om Gareth Bale vil aldri ta slutt. Har vært koblet til United helt siden han var Southampton-spiller. 25 år gamle Bale har opplevd både opp- og nedturer i Madrid. Bale vil nok returnere til Premier League før eller senere, men til hvilken pris?

453087846
PRINS MØTER KONGE: Ryan Giggs har vært Wales’ beste spiller i en årrekke. Nå er det Gareth Bale som er den største stjernen.

Marco Reus: Reus har gått fra å være en relativt ukjent spiller i Borussia Mönchengladbach, til å bli en av verdens aller beste spillere i Borussia Dortmund. De største klubbene ligger langflate etter 25-åringen.

Thomas Müller: Nok en spiller det er vanskelig å sette i en bestemt bås. Louis van Gaal skal visstnok være en veldig stor fan av den tyske maskinen, som kan bekle flere roller offensivt i banen. Müller har vært med på toppnivå i en årrekke, men er utrolig nok fortsatt kun 25 år gammel.

Spisser

Så ble aldri Falcao den suksessen man hadde håpet på. Robin van Persie begynner å dra på årene, mens James Wilson fremdeles er ung. Wayne Rooney scorer jevnt og trutt for tiden, men det er liten tvil om at United kunne hatt gått av en spiss til. Her er syv potensielle toppscorere:

Danny Ings: Burnley-spilleren bøttet inn i Championship forrige sesong, og har fortsatt å score mål for et Burnley-lag som har slitt i Premier League. 22-åringen kommer til å flytte på seg til sommeren. Liverpool og Real Sociedad har blitt nevnt som mulige destinasjoner.

Edinson Cavani: Uruguayaneren har ikke hatt sin beste sesong i PSG-drakten. Nå har han blitt 28 år gammel, men han har fremdeles ferdigheter som kan passe godt inn i den engelske toppdivisjonen.

Robert Lewandowski: Manchester United skal ha vært interesserte i Robert Lewandowski da han var Borussia Dortmund-spiller, men polakken valgte å gå til rivalen Bayern München. Det er liten tvil om at 26-åringen er en kvalitetsspiller av rang.

Robert Lewandowski
KVALITET: Uansett hvor Robert Lewandowski spiller neste sesong, så er én ting helt sikkert: Han kommer til å score mål.

Harry Kane: Årets store stjerneskudd har bøttet inn mål for Tottenham. Meningene er delte om Kane er i stand til å opprettholde den vanvittige scoringsformen. Han brukte kun 78 sekunder å score sitt første mål i debuten for det engelske landslaget. Uansett hva som skjer blir det spennende å følge 21-åringens utvikling.

Mauro Icardi: 22 år gamle Mauro Icardi er et ubeskrevet blad for mange hjemme i Norge. Var en del Barcelona-akademiet, men valgte å prøve lykken i Italia. Der har han scoret 24 seriemål på 49 kamper for Internazionale, etter å ha imponert i et par sesonger for Sampdoria.

Paulo Dybala: Palermo-spilleren er nok en søramerikaner som kobles til United. 21-åringen kom til Europa fra Instituto i 2012, og har blitt sammenlignet med stjerner som Sergio Agüero, Javier Pastore og Vincenzo Montella.

Alexandre Lacazette: Franskmannen har vært en åpenbaring i Ligue 1 denne sesongen. 21-åringen er en av flere suksessfulle produkter fra Lyon-akademiet. Han har scoret 23 mål på 26 seriekamper denne sesongen, og sammenlignes først og fremst med Sergio Agüero.

Powered by Labrador CMS