Ryktesaker, uke 37

Mourinho-interesse for Icardi.

Les også: Forrige ukes rykter


Lørdag 15. september:

09.06: Ifølge The Sun må United gi halve profitten fra et eventuelt Anthony Martial-salg til Monaco, og de omtaler det som grunnen til at United ikke ønsker å selge franskmannen.

Saken er ikke skrevet av en av tungvekterne i avisa, og vi tillater oss en viss skepsis til at all informasjonen stemmer.

08.29: Det rapporteres om meldinger fra den argentinske avisa Olé om at José Mourinho er svært lysten på å hente Inter-kaptein og stjernespiss Mauro Icardi til Manchester United.

Spilleren har en utkjøpsklausul på €110 millioner (cirka £98 millioner i dagens kurs), men det nevnes også at Icardi er i kontraktsforhandlinger som kan gi en vesentlig økning av denne klausulen.

Kanskje dette handler mer om Icardis kontraktforhandlinger enn om faktisk United-interesse…?

Fredag 14. september:

07.50: MEN viser til en sak i OK Diario, hvor det hevdes at Manchester United, sammen med PSG og Manchester City, er villig til å møte Atlético Madrid og det spanske landslagets sentrale/defensive midtbanespiller Saúl Ñiguez’ utkjøpsklausul på €150 millioner (£133,6 mill.). 23-åringens kontrakt med den spanske hovedstadsklubben utløper først i 2026.

Torsdag 13. september:

14.40: Spanske Marca følger i sin torsdagsutgave opp rapporter fra franske medier om at Manchester United var ute etter venstreback Lucas Hernandez i sommer. Avisen skriver at United la 80 millioner euro på bordet og doblet franskmannens lønn, uten at det var nok til å friste Hernandez, som skal være godt fornøyd med tingenes tilstand i Atlético Madrid.

08.30: Manchester United har fortsatt en manager, men vi tar med oss at Real Madrid-president Florentino Perez skal være bekymret over rapportene om at Zinedine Zidane har sett seg ut Old Trafford som sin neste destinasjon. Spanske El Confidencial skriver at Perez rett og slett ikke liker tanken på at franskmannen skal lede en annen toppklubb i Europa. Zidane ga seg som Real Madrid-trener i sommer etter tre strake Champions League-triumfer.

08.25: Inter skal jobbe hardt med å forlenge kontraktene til Mauro Icardi og Milan Skriniar som begge skal være i kikkerten til Manchester United, ifølge italienske Gazzetta dello Sport.

08.20: Det dukker stadig opp nye opplysninger om Paul Pogba. Ifølge Manchester Evening News skal agent Mino Raiola ha gitt franskmannen beskjeden «Tre år, og så til Spania» da han signerte for Manchester United i 2016. Pogba ble koblet til Real Madrid samme sommer og skal nå være ønsket av Barcelona.

08.15: Etter to scoringer for England dukker det opp flere rapporter om situasjonen til Marcus Rashford på Old Trafford. United-journalist Neil Custis skriver i The Sun at 20-åringen er fast bestemt på å kjempe om en plass på laget til José Mourinho, til tross for at han har fått begrenset med spilletid i sesonginnledningen. Rashford skal imidlertid ha et ønske om å spille som spiss eller tier heller enn på kanten.

Samtidig skriver Evening Standard at Mourinho har bestemt seg for å dyrke Rashford som spiss og at portugiseren har mistet tålmodigheten Anthony Martial.

Onsdag 12. september:

17.30: Jerome Boateng var en ønsket mann på Old Trafford denne sommeren, og kan nå fortelle at han personlig takket nei til en overgang på telefon med José Mourinho.

– Jeg ringte José Mourinho og fortalte han at interessen var en ære for meg, og jeg takket han for at han forsøkte så hardt. Jeg forklarte at det var vanskelig for meg å forlate Bayern, og hvis jeg skulle gjøre det måtte alt ligge til rette for å forbedre situasjonen min, forklarte stopperen. 

Tirsdag 11. september:

17.40: James Robson skriver for The Standard at Ed Woodwards liste over potensielle sportsdirektører snevres inn.

Øverst finner vi Atlético Madrids Andrea Berta, som har vært sentral i rekrutteringen for Madrid-laget i flere år.

Fabio Paratico (Juventus) og Paul Mitchell (Leipzig) nevnes også som potensielle kandidater. 

12.40: Paul Pogba linkes til en retur til Juventus av den italienske avisen Tuttosport. Juventus sin sportsdirektør Fabio Paratici klarte i sommer å dra i land overgangen til Cristiano Ronaldo og skal nå være lysten på å hente Pogba fra United og Marcelo fra Real Madrid, skriver den italienske avisen. 

Mandag 10. september:

19.19: Manchester Evening News videreformidler at spanske AS skriver at United fortsatt følger meksikanske Hirving Lozano.

Problemet med dette er at AS strengt tatt bare nevner United i forbifarten som en klubb som har blitt kreditert med Lozano-interesse, så Manchester Evening News’ fremstilling av dette er feil.

AS skriver ellers at Atlético Madrid og Barcelona er blant klubbene som følger spilleren, og at sistnevnte også er i kontakt med spillerens representanter.

Så får vi heller se etter hvert om det er noen United-interesse som er verdt å snakke om.

07.40: Det har vært mye snakk om Zinedine Zidane og United. Søndag sa den tidligere verdensstjernen følgende om fremtiden sin til TVE ifølge Daily Mail: – Jeg kommer snart til å være tilbake på treningsfeltet, siden det er det jeg liker og der jeg har vært hele livet mitt.

07.30: The Times skriver at den nye kontrakten til Harry Maguire nok skremmer vekk United og José Mourinho fra å gjøre et fremstøt mot spilleren for eksempel i januar

07.20: – Å snakke om en overgang vekk? Jeg er fortsatt under kontrakt (med United). Det har alltid vært små ting mellom meg og manageren, men forholdet vårt er fortsatt det samme – manager og spiller. Så lenge du ikke ser meg i Barcelona-trøye så er det fordi jeg er United-spiller. Det vil alltid være rykter, sa Paul Pogba til fransk TV søndag.

07.15: Luke Shaw har ikke hastverk med å skrive under på en ny United-kontrakt, skriver The Sun. Hans nåværende avtale med United går ut neste sommer, men avisa påpeker at det likevel er mest sannsynlig at Shaw skriver under på en ny kontrakt og blir i United siden han ønsker å vise alle at han har det som skal til for å være Uniteds faste venstreback. Den nye ukelønna hans, hvis han skriver under ny kontrakt, skal bli på cirka 130.000 pund i uka, ifølge avisa.
Les også: Shaw returnerer til United med hjernerystelse
Les også: Sjekk hvor mye Shaw har mistet pga skade i United