Ryktesaker, uke 37

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. september

09.40: – Jeg ville ikke solgt Declan Rice selv for 100 millioner pund. Det sier West Ham-trener Kevin Nolan i en BBC-podcast.

Rice har kontrakt med West Ham frem til 2024, men har lenge vært sterkt koblet til United. Nolan kan nok ikke si så mye annet, men det hele er nok et tegn på at West Ham til en viss grad vet at de fort vil bli testet av United eller andre neste sommer.

09.35: Selv om Daily Express ikke er en kilde vi selv hører på så kan vi jo ta med at Jack Otway i den avisa er klar på at United ønsker at Erling Braut Haaland og Cristiano Ronaldo skal spille sammen i United-trøya neste sesong.

Express har også den «spennende» saken om at Wolves ikke kommer til å slippe Ruben Neves til United eller andre uten kamp…

09.30: The Suns Richard Moriarty har en såkalt eksklusiv sak søndag om at United er i front i kampen om Dortmunds Jude Bellingham (18). Chelsea og City følger også med, men avisen mener at Uniteds enorme forsøk på å hente Bellingham ved forrige korsvei, da også Sir Alex var innblandet, betyr at United er i førersetet hvis/når Bellingham reiser til Premier League. Bellingham har storspilt for Dortmund og England det siste året selv om han altså først nylig fylte 18 år.

Lørdag 18. september

08.02: Ifølge Miguel Delaney fra The Independent har flere kilder nå sagt at Declan Rice er Uniteds hovedprioritet neste sommer.

Solskjær skal i dagene før Ronaldo-signeringen ha blitt utålmodig – ikke på grunn av portugiseren, men på grunn av posisjonen United-manageren ser på som den viktigste å forsterke.

En spiller som Yves Bissouma skal ikke passe det United ser etter siden han blir sett på mer som en tradisjonell boks-til-boks-spiller, og Rice blir heller sett på som en spiller som matcher kriteriene mer enn noen andre.

Om spilleren selv hadde fått viljen sin, så ville en overgang ha skjedd allerede denne sommeren, og Rices United-lagkamerater på landslaget ønsker visstnok at Rice skal komme også. Ifølge Delaney snakker 22-åringen nå som om en overgang til Manchester United nesten helt sikkert vil skje.

Fredag 17. september

17.40:Paul Pogba er uten kontrakt neste juni så vi vil prate med United og se hva som skjer. Juventus? Paul elsker fortsatt Torino så om det er en sjanse for at han drar tilbake dit? Ja, men det avhenger også av Juventus, skal Pogba-agent Mino Raiola ha sagt til Rai Sport. Det er Fabrizio Romano som melder dette.

08.30: The Suns Daniel Cutts skriver at Bruno Fernandes nærmer seg en ny femårsavtale med United verdt mer enn 250 000 pund i uka.

08.20: Zinedine Zidane har jevnlig blitt koblet til jobben som United-manager, men nå har franskmannens agent sagt at Zidane ikke har noen planer eller ønsker om å reise til England. – Det tiltrekker ham egentlig ikke. Det er ikke hans stil. Jeg tror ikke at han kommer til å bli manager i England, sier agent Alain Migliaccio.

Torsdag 16. september

12.20: Tidligere har det blitt rapportert at Leon Goretzka har stått på blokka til United. Dette stemmer ikke ifølge Fabrizio Romano, men nå har uansett Bayern-spilleren signert ny kontrakt.

07.25: Ifølge italienske medier tok Manchester United kontakt med Napoli angående Kalidou Koulibaly i sommer, uten at klubbene gikk i forhandlinger. Napoli skal ha krevd 34 millioner pund, ifølge Corriere dello Sport.

Onsdag 15. september

09.00: Det er andre ting enn ryktene som tar oppmerksomheten onsdag morgen, men vi tar med oss en liten snutt fra Sky Sports. I et intervju med kanalen sier Youri Tielemans at han holder alle muligheter åpne under kontraktsforhandlingene med Leicester. Belgieren har tidligere blitt linket til både United, Liverpool, Real Madrid og Barcelona. 

Tirsdag 14. september

11.45: I en såkalt «eksklusiv» sak skriver The Sun at Axel Tuanzebe stortrives på utlån i Aston Villa og gjerne blir del av Birmingham-klubben på permanent basis, dersom muligheten åpner seg for det.

Stopperen har fått tillit fra start i to ligakamper, samt én ligacupkamp hittil denne sesongen.

Forsvareren signerte en ny kontrakt med United da han dro på utlån og er bundet til Old Trafford-klubben til sommeren 2023. United har også opsjon på ytterligere ett år.

10.00: United prioriterer for øyeblikket å forlenge kontraktene til Paul Pogba og Bruno Fernandes, ifølge Fabrizio Romano. Han skriver at sistnevntes representanter har vært i forhandlinger med klubben siden juli, og at samtalene er positive.

Når det gjelder Pogba, skal han fortsatt ikke ha bestemt seg for hvor fremtiden ligger, selv om han for øyeblikket trives på Old Trafford. Det sier hans bror, Mathias Pogba, i et intervju med spanske El Chiringuito, her gjengitt av Metro.

Mandag 13. september

11.30: Paul Pogba har i lengre tid vært linket bort fra Old Trafford og Manchester United, men den solide sesongstarten til United og den generelle gode stemningen i og rundt klubben med Cristiano Ronaldo tilbake, kan få ham på andre tanker.

David Ornstein i The Athletic skriver at Pogba, etter å ha fordøyet alle inntrykkene fra Newcastle-kampen, nå er langt mer positiv til å bli i United enn det tilfellet var tidligere. Pogba har startet sesongen strålende for United med syv målgivende på bare fire kamper.

Samtidig er franskmannen inne i sitt siste kontraktsår i United, og dersom han ikke skriver under på en ny avtale, står Pogba fritt til å snakke med andre klubber i januar og gå gratis neste sommer.

08.05: Manchester United er blant flere klubber som har RB Leipzigs spanske midtbanespiller Dani Olmo i kikkerten. 23-åringen jaktes også av Barcelona, Juventus og Bayern München, skriver den spanske avisen Marca. 

08.15: Vi kan holde oss i den spanske medieverden litt til. Den spanske avisen Mundo Deportivo skriver at Barcelona også har Leicesters Youri Tielemans på listen over aktuelle forsterkninger. Belgieren har også vært linket til United, selv om Tielemans navn ikke er det som kobles oftest til Old Trafford.