Ryktesaker, uke 4

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter
OVERSIKT: Alle overgangene i januarvinduet

Søndag 31. januar

19.09: Vanligvis treffsikre Simon Jones skriver i Daily Mail at Teden Mengi er på vei til Derby County for å spille under Wayne Rooney.

Det er snakk om en låneavtale ut sesongen, og han er ventet å gjennomføre en medisinsk test søndag kveld.

15.24: Mer fra Sunday Mirror: De hevder i en såkalt eksklusiv sak at Sergio Ramos ønsker seg til England, og at United skal være 34-åringens førstevalg.

Ramos har vært koblet til United ved flere anledninger tidligere, og det har hver gang endt med at han har blitt værende i Real Madrid, og det har blitt spekulert i at United blir brukt for kontraktsforhandlingenes del. Ramos’ kontrakt går ut i sommer.

Saken er ikke skrevet av en av de journalistene som vanligvis regnes som de mest treffsikre i avisa, og vi ville tatt det hele med en stor klype salt.

09.26: Steve Bates i Sunday Mirror skriver at Ole Gunnar Solskjær har gjort den 22 år gamle Sevilla-stopperen Jules Koundé til sitt hovedmål for sommeren.

United-manageren ser angivelig på franskmannen som den ideelle partneren til Harry Maguire på lang sikt.

Bayern München, Juventus og Real Madrid skal alle også følge med på Koundé, som skal ha vært på Uniteds radar også før han var med på å slå ut United fra Europa League sist sommer.

Bates er ikke en av de mest treffsikre journalistene.

PS. Om noen skulle lure: januarvinduet stenger i morgen kveld.

Lørdag 30. januar

13.55: I denne artikkelen fra The Sun (som ikke er skrevet av avisens United-journalist), hevdes det at AC Milan har forhørt seg med United om å gjøre avtalen med Diogo Dalot permanent til sommeren. Den portugisiske backen er på utlån hos «Rossoneri» ut denne sesongen.

Den italienske klubben skal være villige til å hoste opp 15 millioner pund for backen, fire millioner mindre enn United ga Porto for 21-åringen i 2018.

12.10: Fredag ble det rapportert at James Garners låneopphold i Watford skal ha blitt terminert på grunn av mangel på spilletid. Allerede lørdag meldes det at Garner skal være på vei til Nottingham Forests fasiliteter, for å gjennomføre en medisinsk sjekk før et nytt utlån.

Det skriver Daily Mail. De melder også at QPR og Millwall skal ha vært blant interessentene, men at 19 år gamle Garner nå etter all sannsynlighet ender opp i laget til tidligere Brighton-trener Chris Hughton.

11.30: United skal være interesserte i to av RB Leipzigs franske midtstoppere. Ifølge Bild-journalist Christian Falk, ser nemlig klubben fra Old Trafford på både Ibrahima Konate og Dayot Upamecano som mulige kjøp.

Bayern München skal visstnok lede an i kappløpet om sistnevnte, mens både United, Liverpool og Spurs skal ha interesse for Konate. 21-åringens utkjøpsklausul vil være på omtrentlig 40 millioner euro til sommeren.

08.15: Bild-journalist Christian Falk melder at United fortsatt har interesse for Barcelonas Ousmane Dembélé, dersom de ikke lykkes med å hente Jadon Sancho også kommende sommervindu.

De to høyrekantene var blant navnene som ble nevnt hyppigst i forbindelse med United forrige sommer.

Fredag 29. januar

22.29: Pålitelige Adam Leventhal skriver at James Garners lån til Watford har blitt avsluttet. QPR og Nottingham Forest skal være andre mulige destinasjoner for Garner.

Verken Watford eller United har bekreftet det ennå, men vi har ingen grunn til å tvile på denne informasjonen, og kanskje kommer bekreftelsen fra United eventuelt i forbindelse med at en ny utlånsavtale er i boks…?

18.42: Flere United-journalister skriver nå at Facundo Pellistri-låneovergangen til Alavés nærmer seg å bli fullført. Det skal være enighet om det grunnleggende med avtalen, og ifølge Simon Stone blir trolig avtalen bekreftet lørdag.

 

18.03: The Athletic skriver at Marcos Rojo er nær å fullføre en permanent overgang til Boca Juniors. Det skal være snakk om en treårskontrakt. Rojos agent kommer til å reise til Argentina lørdag for å få overgangen i boks.

Solskjær bekreftet også på pressekonferansen at han forventet at avtalen ville gå i orden.

13.00: Stortalentet Isak Hansen-Aarøen har nå reist fra Manchester og hjem til Tromsø. Storbritannia er langt hardere rammet av COVID-19 enn Norge og grunnen til at 16-åringen har reist hjem er den uoversiktlige situasjonen i England, skriver lokalavisen itromso.no

Avisen skriver at klubbene nå sjekker muligheten for et utlån for den talentfulle 16-åringen.

09.00: Manchester United skal ha fått tilbud om å hente den tidligere Manchester City-spissen Edin Dzeko fra Roma, melder den italienske avisen Corriere dello Sport.

Den 34 år gamle spissen fra Bosnia blir beskrevet som en mulig erstatter for Odion Ighalo som forlot United etter at låneavtalen med Shanghai Shenhua gikk ut. 

08.50: Manchester United har gjentatte ganger blitt linket til Erling Braut Haaland, men dersom United velger å gjøre et fremstøt mot nordmannen vil klubben trolig få konkurranse fra Chelsea og tidligere Dortmund-trener Thomas Tuchel, melder Sky Sports.

Sky Sports er likevel av den oppfatningen at Real Madrid ligger best an i jakten på den norske stjernespissen.

Torsdag 28. januar

13.50: Er det et navn som stadig dukker opp i ryktespaltene om Uniteds overgangsplaner, er det Dayot Upamecano. Den siste oppdateringen i sagaen, er at den franske midtstopper kommer til å bli solgt til sommeren, med en prislapp på cirka £38 millioner, grunnet frigjøringsklausulen i kontrakten, melder The Sun.

Transferguru Fabrizio Romano skrev i morges på sin Twitter at United er klar på at Upamecano ikke er til salgs for dette overgangsvinduet.

07.20: Manchester United og West Ham vil bli enige om en låneavtale for Jesse Lingard. Det melder troverdige David Ornstein i The Athletic. West Ham kommer til å betale en lånesum på én million pund, noe som er lavere enn det United krevde. For å registrere Lingard må West Ham gjøre avtalen til Said Benrahma permanent, noe som har vært planen hele veien.

Også Guardian skriver om West Hams interesse for Lingard, men ifølge avisen er ikke klubbene enige ennå.

Onsdag 27. januar

12.18: I går (klokka 10.30) refererte vi til en artikkel om Facundo Pellistri, og nå har belgiske HLN oppdatert artikkelen med at Club Brugge for øyeblikket har en fordel over Alavés i kampen om å hente kantspilleren på lån, fordi de vil gi uruguyaneren muligheten til å spille om troféer, i tillegg til at han vil få sjansen til å spille i Europa League. Så får vi se om det er der han ender opp – ifølge HLN er ikke en avgjørelse så langt unna.

08.17: The Sun skriver i en såkalt eksklusiv sak at United er interesserte i Hoffenheim-midtbanespilleren Christoph Baumgartner, som har blitt sammenlignet med Michael Ballack.

United skal ha fulgt Baumgartner tett, og et bud i sommer skal være det mest sannsynlige. Flere andre Premier League-klubber skal også være interesserte, men United leder visstnok an jakten.

21-åringen har fem landskamper for Østerrike, og har scoret to mål på de fem opptredenene for landslaget.

Saken er ikke skrevet av avisas vanlige United-korrespondent, Neil Custis.

Tirsdag 26. januar

21.45: Newcastle og Southampton, samt flust av Championship-klubber, ønsker å hente Brandon Williams på lån. Det skriver Sky. Den unge backen skal ønske seg førstelagsfotball for å fortsette sin utvikling, men United skal enda ikke ha avgjort om de vil slippe Williams på utlån eller ikke.

19.25: Som nevnt tidligere i dag, må West Ham kjøpe enten Said Benrahma eller Craig Dawson før de kan sikre seg Jesse Lingard på lån. Årsaken er at det ikke er tillatt å ha flere enn to innlånte spillere fra andre engelske klubber på samme tid.

Nå melder Sky Sports at West Ham er i gang med å gjøre låneavtalen med Benrahma om til et permanent kjøp.

West Ham har seilet opp som den heteste kandidaten til å sikre seg Lingard den siste tiden.

15.30: Itromso.no skriver at Tromsø kikker på muligheten for å låne Isak Hansen-Aarøen (16) fra United.

– Det stemmer at vi følger med situasjonen til Isak, med korona og alt som følger med. Det handler litt om hva som skjer i England med kamper og hele den biten der, litt som i fjor høst, da vi også så på muligheten for å beholde han litt lengre, sier Lars Petter Andressen i Tromsø til nettsiden.

13.20: Jonathan Shrager, som av og til har inside om United, skriver at Facundo Pellistri lånes ut til Club Brugge eller spanske Alaves, og at avgjørelsen tas tirsdag.

10.35: Det rapporteres fra Marca Claro at Brighton kan bli Sergio Romeros neste klubb.

10.30: Belgiske Club Brugge er også én av alternativene for Facundo Pellistri, som trolig lånes ut før januar er omme.

07.10: Daily Mail skriver at West Ham først må kjøpe Craig Dawson eller Said Benrahma, før de eventuelt kan hente Jesse Lingard på lån. Dette på grunn av reglene om antall lån.

07.00: Transferguru Fabrizio Romano understreker at United er villig til å slippe Jesse Lingard og Marcos Rojo de neste dagene, men at unge Facundo Medina fra Lens ikke et mål for klubben.

Mandag 25. januar

22.00: Kanskje det ikke er like klart med West Ham for Jesse Lingard likevel? Mike Keegan i Daily Mail tweetet dette.

19.50: United skal nå ha sagt ja til et Jesse Lingard-utlån, og West Ham seiler opp som favoritt, ifølge The Times. Les hele saken hos united.no her.

17.20: West Ham ønsker å signere Brandon Williams på lån denne uka, skriver The Suns Duncan Wright. Hvis dette skulle skje vil Williams konkurrere med Aaron Cresswell der, etter at Arthur Masuaka forsvant ut med en kneskade. Flere andre klubber skal også være interesserte.

15.24: I forrige ukes ryktespalte siterte vi flere medier på at Facundo Pellistri kan være på vei ut på lån. Ungguttens agent har uttalt at Spania er målet og Jonathan Shrager, som noen ganger har innsideinformasjon fra United, har skrevet at Celta Vigo er favoritten til å sikre seg kantspilleren.

Nå melder også Laurie Whitwell i The Athletic det samme. Han skriver at laget fra nordvest i Spania har vist stor interesse for 19-åringen. Lyon skal også være en kandidat for Pellistri ut sesongen.

I samme sak nevnes det også at Teden Mengi, Ethan Galbraith og Dylan Levitt skal være aktuelle for utlån, men at United er forsiktige med hvilke klubber de slipper ungguttene til. Årsaken er Levitts mangel på spilletid da han var i Charlton tidligere denne sesongen.

12.15: Det går trått i Borussia Dortmund om dagen. Laget ligger på syvendeplass, med tre poeng opp til en av de fire øverste plasseringene, som gir kvalifisering til Champions League neste sesong.

Tyske Sport1 skriver at en sesong uten mesterligafotball vil bety store økonomiske konsekvenser for Dortmund, som vil føre til at klubben «må» selge minst én av toppspillerne. Det skal være ventet at Jadon Sancho forsvinner til sommeren, men Sport1 mener at det er så godt som umulig at de gulkledde får 120 millioner pund for engelskmannen som skal være summen klubben forlanget for kantspilleren i forhandlinger med United i fjor sommers overgangsvindu.

08.00: Nylig skrev vi om 16-årige Kaide Gordon som debuterte for Wayne Rooney i Derby i desember. Ifølge Telegraph vil Liverpool vinne kampen om supertalentet. 

07.55: Vi tar med oss denne fra i går kveld: Etter kampen mot Liverpool ble Ole Gunnar Solskjær spurt om Jesse Lingard, som skal være aktuell for utlån ifølge ESPN:

– Jesse ønsker å spille fotball. Jeg må sette meg ned med Jesse og ta en avgjørelse på hva vi skal gjøre, svarte Solskjær.

United-manageren roste Lingard for profesjonaliteten, og la ikke skjul på at han selv ikke vil synes det er synd om Lingard blir værende.

– Hittil har han vært den ultimate proff, og han trente godt i dag tidlig med en liten gruppe som ikke var i stallen. Vi får se om noe dukker opp. Jeg er veldig glad for å ha han her siden jeg vet at han kunne spilt i dag, og gjort det godt.

Powered by Labrador CMS