Ryktesaker, uke 14

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 11. april

12.17: Kilden er svak, men Daily Star melder at Arsenal ønsker å kapre Jesse Lingard foran nesa på West Ham i sommer. The Gunners var også lystne på å låne Lingard i januar, men på det stadiet så United på Arsenal som en større trussel enn West Ham.

Avisa skriver videre at United kan kreve rundt 10 millioner pund for Lingard – en sum som er vesentlig lavere enn det de fleste andre (gjerne mer troverdige kilder) har meldt om som en mulig Lingard-pris.

12.09: Vanligvis troverdige Simon Jones skriver i Daily Mail at Manchester United og Leeds følger med på det 18 år gamle stoppertalentet Kyron Gordon.

Everton og Liverpool skal også ha merket seg Sheffield United-talentet, som har trent med A-laget denne sesongen.

08.13: The Sun skriver at United har ex-red Sam Johnstone øverst på ønskelista om enten Dean Henderson eller David de Gea forlater klubben denne sommeren.

WBA kan ifølge artikkelen bli fristet til å selge siden Johnstone er en av spillerne som tjener best i klubben.

Kanskje kan Johnstone bli fristet til å forlate klubben med tanke på det sannsynlige nedrykket – og en potensiell ny mulighet i klubben hvor han aldri fikk sjansen på A-laget, til tross for sin tålmodighet med utlån i mange år. Likevel er det nok hakket mer sannsynlig at han heller vil være fristet til å gå til en klubb hvor han blir førstevalg, heller enn en rolle som andrekeeper i United – selv om en aldri skal si aldri om han har tro nok på seg selv.

Saken er skrevet av Alan Nixon, som vanligvis har bedre kontroll på EFL enn på hva som foregår i de største klubben.

Lørdag 10. april

16.00: Harry Kane på vei bort? Seriøse The Athletic (Oliver Kay og Jack Pitt-Brooke) skriver at storscoreren begynner å se seg lei på Tottenham og at han vil presse på for en overgang vekk fra klubben hvis det ikke blir Champions League-spill der til høsten. I artikkelen understrekes det også at United og nabo City er klubbene som kan tilby ham en vei ut – men at en overgang ut av England heller ikke kan utelukkes.

08.05: United er fortsatt interessert i Atletico Madrid-keeper Jan Oblak, og 28-åringen skal også være klar til å dra til United hvis det skulle bli noe av en avtale. Det skriver Scott Saunders i 90min – og er informasjon United.no også har hørt. Alle kjenner usikkerheten rundt de to keeperne United nå har, at David de Gea skal være tilgjengelig for salg, og Atletico Madrid er jo som kjent hans forrige klubb. Samtidig skal United ifølge Saunders og andre kilder være usikre på om Dean Henderson er god nok til å overta førstekeeper-plassen i United på fast basis.

08.00: Unge Harvey Neville trener nå med klubben som trenes av hans far – Inter Miami. Les mer om det her.

Fredag 9. april

11.07: Det 15 år gamle Exeter City-spisstalentet Sonny Cox er på prøvespill i Manchester United, skriver Daniel Clark fra DevonLive.

United er den tredje, og ikke siste, Premier League-klubben Cox er på prøvespill til, ifølge Exeter City-sjef Matt Taylor.

Cox beskrives som et av de mest ettertraktede talentene i engelsk fotball.

08.22: Mike McGrath fra Daily Telegraph har skrevet en dybdesak om Paul Pogba, og der står det også litt informasjon som er overgangsrelatert.

McGrath skriver at en eventuell Real Madrid-overgang vil være avhengig av at Zinedine Zidane blir værende værende i hovedstadsklubben, og at det ikke er gitt, og i tillegg har Real Madrid nylig brent seg på å hente en dyr spiller rundt samme alder fra Premier League, nemlig Eden Hazard.

McGrath skriver at Barcelona ser ut til å prioritere andre spillere, og at det er redusert lønnstak i La Liga neste sesong, mens han heller ikke omtaler PSG eller Juventus som verken enkle eller åpenbare løsninger heller.

Torsdag 8. april

19.00: United.no kjenner ikke til den spanske avisa La Colina de Nervion, men avisa skriver ifølge Sport Witness at Sevillas sportsdirektør Monchi skal være klar til å selge midtstopper Jules Kounde i sommer. I saken står det også at United ser Kounde som partner til Harry Maguire, men Sevilla mener at han er i Haaland- og Mbappé-klasse – bare på motsatt side av banen. Prisen vil derfor reflektere dette.

18.55: United ønsker å ha med Edinson Cavani i ett år til, men spilleren selv skal ikke være helt sikker. Derfor er sjansen for at han drar videre til Boca Juniors i sommer større enn noensinne, skriver ESPN.

Hvis United bestemmer seg for ikke å tilby ham ny kontrakt må klubben også betale ham to millioner euro i kompensasjon.

Det var visstnok disse ESPN-journalistene som i sin tid breaket at Cavani valgte United.

17.45: United skal være én av klubbene som følger danske Joachim Andersen, som nå er leid ut til Fulham fra Lyon. Det skriver Mike McGrath i The Telegraph, som tidligere har vist at han sitter på inside-informasjon. Leicester og Tottenham følger også med, og prisen skal ligge på om lag 25 millioner pund.

17.30: Den italienske journalisten Daniele Longo har for Calciomercato skrevet at United er en av klubbene som skal ha forhørt seg til Juventus angående svenske Dejan Kulusevski. Ifølge journalisten skal Ole Gunnar Solskjær være en beundrer av svensken. Det er Sport Witness som gjengir fra dette intervjuet.

17.10: Ole Gunnar Solskjær skal lenge ha latt seg begeistre av West Hams Declan Rice, og United kommer sannsynligvis til å undersøke hvilke muligheter det er for å gjøre en eller annen bytteavtale mellom Rice og Jesse Lingard i sommer. Det skriver Laurie Whitwell og Roshane Thomas i The Athletic. Under forrige landslagssamling skal det ha vært litt kosesak mellom spillerne om et mulig Rice-bytte til Old Trafford. West Ham har lenge sagt at de kommer til å kreve en enorm sum for å slippe midtbanespilleren som er under kontrakt frem til 2024.

15.58: Nottingham Forest-journalist Paul Taylor skriver for The Athletic at Forest ønsker å låne James Garner neste sesong også, men at de frykter at det blir en lang kø for midtbanespillerens tjenester. Flere Premier League-klubber skal være interesserte, og Brighton blir nevnt.

Norwich, på god vei mtil opprykk, nevnes også som en interessert klubb, og det samme gjør Steven Gerrards Rangers.

12.39: Vi har tidligere i denne spalten skrevet at Vilde Bøe Risa nærmer seg en overgang til Manchester United, men så ble det ganske stille rundt den klubbløse midtbanespilleren.

– Det har vært et spesielt halvår, men nå har jeg funnet roen, og jeg nærmer meg veldig en løsning. Jeg har en pekepinn på hvor jeg skal, og hva fremtiden bringer, sa Bøe Risa til NRK om klubbsituasjonen. Det ble fulgt opp med et spørsmål om United-ryktene, og da svarte hun følgende med et smil:

– Jeg er fremdeles i en prosess, så jeg kan dessverre ikke kommentere noe mer rundt det. Men jeg håper veldig snart at vi får landet, og at det kommer på plass.

08.31: Spanske Mundo Deportivo omtaler interesse fra United og Juventus for Barcelonas Ousmane Dembélé (som de også gjorde tidligere i uka) – men skriver at det eneste som er i hodet til franskmannen for øyeblikket er å fortsette i Barcelona. Franskmannen kommer til å vente på et nytt kontraktstilbud fra Barça.

Hans nåværende kontrakt går ut sommeren 2022, og hvis han ikke ender opp med å signere en ny kontrakt ville naturlig nok 23-åringen vært et soleklart salgsobjekt for Barcelona.

Onsdag 7. april

16.50: Argentinske TNT Sports skriver ifølge Sport Witness at journalist Matías Bustos Milla sier at Edinson Cavani fortsatt er i kontakt med Boca Juniors om en mulig kontrakt der neste sesong, og at ingenting er avklart med United. Det skal ha vært et forsøk på å få til en avklaring rundt United-kontrakten hans forrige uke, men uten at dette skjedde. Hvis Cavani reiser til Sør-Amerika igjen så skal Boca betale for ham med pengene de får fra Juventus etter salget av Rodrigo Bentancur dit.

11.00: «Adjø, Dalot» skriver det italienske nettstedet Calcio Mercato. Det har sirkulert ulike versjoner av hva Milan ser for seg videre, og ifølge nettstedet skal klubben ha landet på at de ikke har behov for Diogo Dalot.

07.30: Kommer det en ny midtstopper i sommer? Ifølge Eurosport er ikke det utenkelig. TV-kanalen lister opp følgende transferobjekter: Jules Kounde, Pau Torres, Raphaël Varane og Ibrahima Konate. For øyeblikket virker sistnevnte Leipzig-stopper å være hetest. 21-åringen er sterkt ønsket av Liverpool og vil koste rundt 34 millioner pund. Eurosport skriver også at Manchester United har ytterligere to stoppere i kikkerten, uten at de har navnene på vedkommende.

Tirsdag 6. april

18.56: Sami Mokbel skriver for Daily Mail at West Ham kommer til å prøve å signere Jesse Lingard permanent i sommer, men at det har dukket opp bekymring rundt hvor mye Manchester United kommer til å kreve for landslagsspilleren. West Ham sikret seg ikke en kjøpsopsjon som en del av låneavtalen, og det er ventet at andre klubber også kan være interesserte i å få tak i 28-åringen.

Det skal likevel være optimisme på London Stadium rundt en mulig overgang, og West Ham venter at han kommer til å vurdere seriøst å bli værende videre om muligheten oppstår.

LES OGSÅ: Opta-tallene som viser at Lingard har vært aller best

West Ham og Manchester United skal ikke ha diskutert en permanent overgang sammen ennå, men West Ham skal være lystne på å ta opp temaet før sesongslutt.

United kommer ifølge artikkelen til å be om rundt 30 millioner pund, og kommer til å ha tro på at det kan bli en budkrig mellom flere interesserte klubber. Wolves, Tottenham, Newcastle og Arsenal nevnes som klubber som vurderte Lingard i januar.

Samtidig melder Sky Sports at en West Ham-kilde har uttalt at klubben kommer til å gjøre hva enn som skal til for å signere Lingard i sommer.

10.45: I en reportasje om Southampton skriver The Athletic at klubben forsøkte å hente Brandon Williams på lån de to siste vinduene. Ole Gunnar Solskjær skal personlig ha satt ned foten, men det er ikke utenkelig at Southampton vil prøve seg på nytt til sommeren.

07.40: Ikke så mye å ta av i dag, men Daily Mail har en sak om fremtiden til David de Gea. Ikke veldig overraskende, etter at 30-åringen ble vraket mot Brighton. Ifølge tabloidavisen har Manchester United begynt å sondere terrenget etter potensielle kjøpere, da de ser for seg Dean Henderson som førstevalget neste sesong. Prislappen skal ligge på 50 millioner pund, men spanjolens ukelønn på 350 000 pund blir vanskelig å matche for Real Madrid, PSG eller Atlético Madrid.

Mandag 5. april

20.00: David de Geas fremtid i United skal være høyst usikker og spanjolen skal være meget frustrert over ikke lenger å være den klare førstekeeperen i klubben, skriver Manchester Evening News.

Dean Hendersons retur til United har gitt Solskjær et dilemma på keeperplass og nå ser det ut til at United-managerens valg av Henderson mot Brighton igjen kan føre til at De Geas tid i United nærmer seg slutten, skriver avisen.

Solskjær skal tidligere ha vært klar til å bruke Henderson på bekostning av De Gea både mot West Bromwich før jul og mot Chelsea tidligere i vinter, men spanjolen reagerte i følge lokalavisen så sterkt at nordmannen endret mening.

14.40: Sitater fra Dortmund-hold i Tyskland om Jadon Sancho og Erling Braut Haaland:

11.35: Ryktespalten er snart Braut-spalten, men vi tar med oss denne. I natt postet Mino Raiola en video på Twitter der flere artikler karakteriseres som falske nyheter.

– Falske nyheter reiser raskt og langt, skriver agenten.

I helgen meldte radiokanalen RAC 1 at representantene til Erling Braut Haaland skal ha presentert en rekke betingelser for en potensiell Barcelona-overgang:

  • 20 millioner euro til agent Mino Raiola,
  • 20 millioner euro til far Alf-Inge Haaland,
  • 30 millioner euro i årslønn til Erling Braut Haaland.

07.50: Franske Ousmane Dembele ble nevnt som et alternativ til Jadon Sancho forrige sommer. Spanske Mundo Deportivo skriver at Manchester United er én av klubbene som følger Barcelona-spilleren for øyeblikket. Juventus, Liverpool og PSG er også interessert. Samtidig skal Lucas Vazquez visstnok bli tilbudt Manchester United og en del andre klubber av Real Madrid i sommer, ifølge ABC.

07.45: Det er et voldsomt kjør rundt Erling Braut Haaland om dagen etter at nordmannens team ble observert i Spania. I går ble det meldt hvilke summer Haaland og agent Mino Raiola krever, og i dag gjentas det i The Sun blant annet at 20-åringen kan forlate Borussia Dortmund i sommer dersom klubben ikke kvalifiserer seg til Champions League. I Barcelona skal trener Ronald Koeman være innstilt på å overlate avgjørelsen til klubbpresident Joan Laporta, ifølge AS.

Powered by Labrador CMS