Søndagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 22. mai

15.00: Normalt godt informerte Jonathan Shrager skriver at Jurriën Timbers representanter nå er i England for å høre Uniteds planer for ham. United skal være i front i kamp om den anvendelige Ajax-stopperen.

12.00: Kanskje blir det West Ham på Jesse Lingard likevel. Daily Mail skriver i alle fall at London-klubben har tilbudt en kontrakt til United-spilleren, som er ledig på markedet i sommer.

10.00: Gazzetta dello Sport skriver at Paul Pogbas overgang til Juventus kan bli offisiell i løpet av de neste dagene.

08.30: Nemanja Matic kan kanskje bli å se på Old Trafford neste sesong likevel, men da i Fulham-trøye. The Suns Alan Nixon skriver nemlig at serberen er ønsket av det nyopprykkede Premier League-laget.

Lørdag 21. mai

21.00: Barcelona-manager Xavi understreker igjen at han ønsker å beholde Frenkie de Jong på Camp Nou. Samtidig åpner han for at pengeproblemene til klubben kan føre til at nederlenderen blir solgt.

– Spør du meg, sier jeg at Frenkie er en stor spiller. Han er et beist. Jeg liker ham og tror han kan være del av en viktig æra i klubben. Vi må se an den økonomiske situasjonen i klubben, men jeg liker De Jong, sier Xavi ifølge The Mirror.

11.20: Paul Pogba er på vei tilbake til Juventus, ifølge Sami Mokbel i Daily Mail. Partene er angivelig nære ved å komme til enighet om en avtale som gir 29-åringen en lønnspakke på ti millioner pund i hver av de neste tre sesongene.

Det er imidlertid noen små detaljer som ennå ikke er på plass, og PSG håper visstnok derfor at det finnes en siste liten mulighet for å kuppe overgangen.

The Times skriver at Pogba tidligere i sesongen kom til enighet om en avtale med Manchester City, men at han trakk seg av frykt for negative reaksjoner fra United-fansen.

10.20: Med mindre det skjer noe veldig overraskende i løpet av de siste dagene inn mot sommeren, kommer Jesse Lingard til å forlate United på gratisovergang etter sesongslutt.

Newcastle er blant klubbene midtbanespilleren har blitt lenket til, men ESPN skriver nå at Geordie-klubben har utelukket å hente 29-åringen, så fremt han ikke er villig til å gå ned i lønn. Lingard tjener angivelig 150 000 pund i uka.

Fredag 20. mai

17.50: – Raphinha kan være av interesse for Manchester United.

Det skriver The Telegraphs Mike McGrath. Han mener at Leeds-spilleren kan være et rimeligere alternativ på spissplass for United. Ifølge McGrath så ønsker Ten Hag nemlig en spiss, men at han vil gå for en venstrefotet høyre angrepsspiller hvis det ikke er mulig.

12.54: Mer om backer: Manchester Evening News skriver også at Aaron Wan-Bissaka er til salgs, men de skriver også at United har informert Brandon Williams om at de ikke kan garantere at han vil få en tilfredsstillende mengde spilletid når han returnerer fra Norwich, og United er villige til å lytte til bud på 21-åringen.

United skal derimot ha planer om å beholde Diogo Dalot, melder samme avis.

08.06: Sky Sports skriver at United er klare til å lytte til bud på Aaron Wan-Bissaka denne sommeren.

United ønsker helst et salg, men er også åpne for å låne Wan-Bissaka ut, så lenge låneklubben må kjøpe ham etter lånet.

Torsdag 19. mai

08.24: United har gitt beskjed til Barcelona om at de ikke kommer til å blåse store deler av budsjettet på en overgang verdt 70 millioner pund for Frenkie de Jong, skriver velinformerte Chris Wheeler i Daily Mail. Et kompromiss skal være et stykke unna, og klubben skal være fast bestemte på å være disiplinerte på overgangsmarkedet.

Ten Hag prioriterer å signere en sentral midtbanespiller, pluss en spiss for å erstatte Edinson Cavani, og Benficas Darwin Núñez er et mål, ifølge Wheeler.

00.28: David McDonnell skriver i Daily Mirror at Pep Guardiola har identifisert Leeds’ Kalvin Phillips som en potensiell Fernandinho-erstatter. United har også fulgt Phillips tett, men Leeds-spilleren skal ha gjort det klart for folkene tett på ham at det ville vært umulig for ham å gå til Manchester United på grunn av rivaliseringen mellom klubbene, skriver McDonnell.

Onsdag 18. mai

19.43: Onsdag skrev Corriere dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) at United har kommet med en Victor Osimhen-tilnærming. I tillegg skriver La Repubblica at det er minst to Premier League-klubber som ønsker å hente den nigerianske spissen, inkludert Manchester United, og de melder også at United er i førersetet i jakten på 23-åringens signatur.

Napoli krever angivelig mye, og det fremstår vel kanskje ikke så sannsynlig at United vil betale store summer for å hente Osimhen akkurat nå, spesielt ikke om Ronaldo som ventet blir værende i klubben. Disse rapportene fra Italia ville vi derfor tatt med en klype salt enn så lenge.

19.37: Mer fra Mike McGrath og Daily Telegraph: McGrath skriver, i en artikkel om at John McGinn er på Tottenhams liste over mulige forsterkninger før sommeren, at United kom med en forespørsel om Aston Villa-midtbanespilleren i januar.

Det nevnes ikke noe om interessen fortsatt er der fra Uniteds side.

12.05: Et nytt Ajax-navn skal stå på listen til Erik ten Hag. Ifølge Telegraph ønsker nederlenderen å ta med seg Lisandro Martinez til Manchester. Ten Hag ser behovet for en rask midtstopper, skriver artikkelforfatter Mike McGrath som er ofte god på United-nyheter. Prisen skal ligge på 30 millioner euro.

10.00: Fremtiden til Paul Pogba er ikke avklart. Fabrizio Romano tvitrer at Pogba avslo tilbudet fra Manchester City, og at Juventus har gjort det klart at de ikke vil kunne matche lønnen PSG kan gi. Franskmannen er i dialog med begge klubbene, ifølge Romano.

08.30: Litt småplukk fra Italia. Calciomercato melder at Manchester United er en av flere klubber som vil forsøke å signere Sergej Milinkovic-Savic i sommer. Samme nettsted hevder at Nemanja Matic er ønsket av José Mourinho i Roma.

08.20: Anvendelige Jurrien Timber har blitt nevnt denne uka, og ifølge United-journalist David McDonnell kan 20-åringen i Ajax bli Erik ten Hags første signering. Klubbene skal være i dialog, ifølge Daily Mirror. Forsvarsspillerens prislapp skal være 35 millioner pund.

Tirsdag 17. mai

Gratulerer med dagen, Norge!

20.50: Mer Frenkie de Jong, som per nå fremstår som Uniteds største (og vanskeligste) overgangsmål for sommeren. Barcelona-president Laporte sier følgende: – Det er Barcelona-spillere som har verdi i markedet, og vi vil ta de avgjørelsene som er best for klubben. Hvis vi oppnår de økonomiske målene vi søker så vil det imidlertid ikke bli noen salg av økonomiske grunner.

20.45: Newcastle er fortsatt interessert i Dean Henderson, men spørsmålet er om United godtar et salg eller om de også godtar et utlån. Fabrizio Romano melder om den videre interessen, mens James Ducker i The Telegraph påpeker at en låneavtale er med sannsynlig.

08.20: Goal Brazil skriver at Evertons Richarlison ønsker å forlate klubben i sommer, fordi han ønsker å være i en klubb som kan kjempe om trofeer. 25-åringen, som spiller fast for det brasilianske A-landslaget, har tidligere vært koblet til United.

07.50: Vi tar det med her også, siden det gjelder en tidligere United-mann. José Mourinho nevnes nå i spanske Marca som en mulig ny Newcastle-manager i sommer.

07.45: Barcelona-journalisten Gerard Moreno sa på sin Twitch-kanal mandag kveld at hvis Frenkie de Jong blir i Barcelona så vil Barcelona senke lønna hans, men det skal være noe den United-aktuelle nederlenderen vil godta.

Mandag 16. mai

20.30: – Paul Pogba var overhodet ikke det store samtaleemnet i dagens møte.

Juventus-topp etter et møte med Pogbas representanter.

18.35: Mer fra den tyske Sky Sports-journalisten – United gjør ALT som mulig er for å få kloa i Frenkie de Jong, selv om Barcelona-trener Xavi egentlig ikke vil slippe ham.

Samtaler skal ha funnet sted, den økonomiske pakka sees på.

15.00: Ajax-stjerne og stortalent Jurriën Timber til United? Ja, kanskje, i alle fall i følge Florian Plettenberg hos Sky Sports i Tyskland. Han skriver det etter å først ha omtalt at Bayern München sjekket om Timber er tilgjengelig.

10.10: Darwin Nunez, storscoreren fra Benfica, skal være tilgjengelig for cirka 60 millioner euro i sommer. Det skriver The Athletics David Ornstein. United har tidligere vært sterkt koblet til Nunez, selv om det skal sies at rapportene forrige uke antydet at Erik ten Hag ønsket seg en anvendelig spiss, ikke en spydspiss, slik Nunez langt på vei må kategoriseres som.

Med 26 mål på 28 ligakamper (fire av dem på straffe) – og også en masse mål i Europa, blant annet mot Bayern, Barcelona, Ajax og Liverpool – så ble den 22 år gamle uruguayaneren toppscorer i Portugal denne sesongen.

09.00: Dette er ikke veldig, veldig nytt eller egentlig interessant, men avisene meldte i helga at Juventus denne uka ville gjøre det de kunne for å finne ut om de kunne få Paul Pogba (lønna kan være et problem). Nå står det i Daily Mirror at Pogba-praten skjer allerede mandag.