Ryktesaker, uke 46

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. november

14.30: Det skal være superagent Jorge Mendes som har spilt inn Sevilla-trener Julen Lopeteguis navn til United. Det melder Manchester Evening News.

14.30: Mer om Luis Enrique – som fullstendig avviser United-jobben.

– Er det 1. april, skal han ha svart på spørsmål om jobben.

14.20: Samtidig skriver Sky Sports at Cristiano Ronaldo ønsker Spania-trener Luis Enrique som ny trener. Han har imidlertid sagt seg uaktuell for andre jobber frem til etter fotball-VM høsten 2022.

Sky Sports skriver også at det er Mauricio Pochettino som er Uniteds førstevalg, neste sommer, hvis han da skulle være tilgjengelig.

14.15: Miguel Delaney i The Independent skriver at Erik Ten Hag i Ajax akkurat nå fremstår som topp-kandidaten som ny manager i United neste sommer.

08.33: Hvem som skal ta over som manager etter Ole Gunnar Solskjær er selvsagt et stort tema i dag, heller enn spillerlogistikk, og vi tar litt av det her i ryktesaken selv om det har blitt nevnt andre steder også:

Duncan Castles fra Sunday Times skriver at klubben nå prøver å få fortgang på forsøkene om å overtale Zinedine Zidane til å ta over ved å gi fotballegenden en bedre økonomisk pakke. Samtidig skriver Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News at avisas kilder har gitt uttrykk for at Zidane-koblingen har vært en taktikk for å blidgjøre en stadig mer frustrert Cristiano Ronaldo etter at Jorge Mendes tok kontakt med klubben etter Watford-kampen for å forsikre seg om at klubben ville ta grep, og avisa viser videre til det de har skrevet før om at det er Brendan Rodgers som er klubbens foretrukne kandidat.

Ellers skal folk i United-hierarkiet også være imponert av Ajax-hovedtrener Erik ten Hag og Spania-landslagssjef Luis Enrique.

Lørdag 20. november

12.06: Real Madrid-vennlige Marca skriver at United tilsynelatende ikke planlegger å tilby Paul Pogba en ny kontrakt, i alle fall ikke for øyeblikket.

De skriver at Juventus, PSG og Real Madrid ser ut til å være hovedalternativene for Pogba neste sommer, og Real Madrid-president Florentino Pérez skal ha gitt beskjed til klubbens styre at Real Madrid sikter mot å hente gratisspillere på grunn av de økonomiske utfordringene pandemien har bidratt til.

Det skal ifølge avisa ikke være alle i Real Madrid som er spesielt lystne på United-midtbanespilleren, men Carlo Ancelotti og de Real Madrid-spillerne som kjenner Pogba skal alle være lystne på å se ham i Real Madrid-drakt.

Fredag 19. november

19.30: Daily Telegraphs Jason Burt skriver at West Ham kommer til å forsøke seg igjen på Jesse Lingard i januar, selv om verken United eller Lingard virket spesielt interessert i å dra dit på ny i sommer. Ifølge Burt ønsker Lingard et utlån i Premier League ut sesongen for så kanskje heller å prøve seg i utlandet, for eksempel Serie A, neste sesong.

Lingard selv repostet fredag et bilde av seg selv i West Ham-drakt etter en West Ham-scoring fra forrige sesong, fordi West Ham selv mimret tilbake til det.

15.45: Manchester United er fremdeles interessert i Kieran Tripper, skriver Manchester Evening News. United kan komme til å forsøke seg på den engelske Atletico Madrid-backen igjen i januar, og det vil kun bli aktuelt å slippe Diogo Dalot til Roma dersom Trippier kommer til Old Trafford, melder lokalavisen.

08.00: Den nye Barcelona-treneren Xavi ønsker å beholde den franske angrepssspilleren Ousmane Dembele i klubben. Dembele har flere ganger blitt linket bort fra Barcelona og var aktuell for United høsten 2020. Xavi skal ha forklart Dembele at han vil gi franskmannen en mulighet til, men at det er «nå eller aldri».

Torsdag 18. november

19.41: Jesse Lingard-kontraktsforhandlingene skal ha brutt sammen, meldes det fra mange hold. Vi har skrevet om det i egen artikkel her.

16.00: Brendan Rodgers om den mulige United-jobben:

– Først og fremst så er det respektløst å stille det spørsmålet så lenge den klubben allerede har en manager. For det andre så kan jeg ikke kommentere det siden det ikke er noe som er aktuelt nå. Jeg er stolt over å være her i Leicester.

Les mer i egen sak her.

15.20: Transferguru Fabrizio Romano har omtalt Donny van de Beek torsdag. Fokuset er at han ikke er tilbudt Real Madrid på noen som helst måte, men at Donny vil se seg om etter en ny klubb i januar hvis han ikke får særlig mer spilletid før det.

13.50: Ikke akkurat sensasjonelt, men spanske MARCA skriver at forholdet mellom United og Paul Pogba har tapt seg den siste tiden, og at en ny kontraktsforlengelse med United virker usannsynlig. I Real Madrid skal også være delt i sine meninger om ham.

12.45: Vi ser at Luis Enrique, Spanias trener, nevnes av flere her i kommentarfeltet. Det er kanskje da greit å understreke at han tidligere har sagt at det er uaktuelt å skifte fra den jobben før fotball-VM er over i november/desember 2022.

12.40: Leicester-spiller Wesley Fofana er blitt koblet til United denne sesongen, og onsdag trakk han frem United som en av drømmeklubbene sine.

12.00: Diogo Dalot kan bli i United også ut sesongen, skriver BBCs pålitelige journalist, Simon Stone. Dette på grunn av usikkerheten rundt Ole Gunnar Solskjærs posisjon og også all kritikken mot Aaron Wan-Bissaka. Begge deler har gitt portugiseren håp om at det kan være en plass for ham på United-laget videre.

Dalot har den siste tiden blitt sterkt koblet til en mulig Roma-overgang i januar.

10.15: The Athletics Laurie Whitwell skriver i en spørsmål-svar-seanse hos dem at United ikke vurderer å hente f.eks Ajax-sportsdirektør Marc Overmars derfra (hvis Ten Hag skulle hentes). Dette fordi United har gjort sin strukturendring med Darren Fletcher og John Murtough inn i sentrale direkteroller.

07.25: Bild-journalist Christian Falck skriver at Zinedine Zidane har fortalt United at han først er tilgjengelig som ny manager neste sommer (hvis de fortsatt skulle være interessert da).

07.20: Leipzigs spanske A-landslagssspiller, Dani Olmo, vil gjerne til Barcelona, men United skal også være interessert og hvis Barcelona heller ender med å gå for Raheem Sterling så skal Olmo være forberedt på å heller reise til Manchester. Det er katalanske El Nacional som skriver dette.

07.15: The Sun siterer en spansk journalist på at Real Madrid nå innser at Erling Braut Haaland kommer til å havne i England og ikke hos dem neste sesong. Det er sånn sett positivt nytt for både United og Chelsea, skriver avisa.

Onsdag 17. november

12.15: Manchester Evening News med en Solskjær-oppdatering som i utgangspunktet ikke bringer ny informasjon til bordet. Det har blitt signalisert fra kilder til lokalavisen at Manchester United forbereder seg på et managerskifte, men at Ole Gunnar Solskjær likevel kan bli sittende som United-manager ut sesongen. Klubben skal være imponert av Erik ten Hag og Luis Enrique, men per dags dato regnes Brendan Rodgers som den mest aktuelle kandidaten.

07.50: Ifølge nettstedet 90min.com har Manchester United gitt Dean Henderson beskjed om at han vil lånes ut fram til 2023. Selv skal keeperen ha bestemt seg for at han ønsker å forlate klubben på permanent basis.

07.45: Ryktene rundt Donny van de Beek svirrer daglig. Nå har det dukket opp rapporter fra Spania om at Real Madrid visstnok har et håp om å hente nederlenderen til en billig penge i januar. Kilden er avisen Fichajes.

Tirsdag 16. november

23.00: Eurosport har skrevet om tidligere Chelsea-sjef Frank Lampards ambisjoner om å ta over en Premier League-klubb igjen i løpet av sesongen.

Årsaken til at dette er United-relevant, er at han visstnok holder et halvt øye på situasjonen i Leicester, ettersom Brendan Rodgers er blant favorittene til å ta over jobben til Ole Gunnar Solskjær dersom nordmannen skulle miste den.

08.18: Northern Echo skriver at Newcastle har fått beskjed om at det vil være mulig å kjøpe Jesse Lingard for 10 millioner pund i januar.

Newcastles nye eiere vil gjøre penger tilgjengelig, men ønsker ikke overdreven pengebruk i første overgangsvindu, og prioriteten nå er å gå for potensielle lånesigneringer eller spillere som nærmer seg slutten av sine nåværende kontrakter, som Lingard.

Informasjonen i saken matcher The Suns sak om Lingard-pris fra helga, men i artikkelen fremstår dette som Northern Echos egen informasjon.

Mandag 15. november

16.17: ESPNs Rob Dawson skriver at Ole Gunnar Solskjær i sommer i møter erkjente at han hadde «overspilt» nøkkelspillere forrige sesong, og at han skal ha lovd stallspillere som Donny van de Beek, Anthony Martial, Jesse Lingard, Dean Henderson, Eric Bailly, Diogo Dalot, Juan Mata og Alex Telles at de ville bli mer involvert fremover.

I noen tilfeller skal Solskjærs forsikringer ha vært nok for spillere til å legge planer om å forlate Old Trafford på is – før de så har vært på sidelinjen likevel så snart sesongen kom i gang. Ifølge ESPN-kilder skal det være frustrasjon blant noen av spillere på sidelinjen over at de ikke har kommet seg inn på laget til tross for rekka med dårlige resultater.

Everton og Newcastle er blant Premier League-klubbene som er interesserte i å signere Van de Beek på lån i januar, mens både Barcelona og AC Milan skal ha registrert sin interesse for å hente Lingard gratis neste sommer.

08.00: Ikke så mye nytt i dag, men vi oppsummerer litt. Ifølge nettstedet 90min.com var det budsjettkravet til Antonio Conte som gjorde at Manchester United vraket italieneren. Conte skal ha bedt om 250 millioner pund til å handle spillere for. I Spania meldes det at Jules Koundé er United-aktuell.