Ryktesaker, uke 15

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 16. april

08.15: Fulham gjorde i sommer det som viste seg som et av sesongens beste kjøp da de hentet João Palhinha fra Sporting Lisboa.

Portugiseren har gjort sine saker svært bra i sin debutsesong, så bra at United nå skal ha vist interesse. 27-åringen skal ifølge Daily Mail ha fått en prislapp på £60 millioner så om det skulle bli aktuelt med en overgang blir det ikke en billig avtale.

Lørdag 15. april

12.00: Marcel Sabitzers prislapp? 20 millioner euro, skal vi tro journalist Christian Falk.

Østerrikeren scoret to ganger mot Sevilla og omtaler Manchester United i varme ordelag når han blir spurt om fremtiden. Så gjenstår det å se hva som skjer i sommer.

 

09.50: Manchester United er på utkikk etter en angrepsspiller i sommer, og Harry Kane er blant de heiteste navnene. England og Tottenhams mestscorende fotballspiller gjennom alle tider er angivelig ikke helt fremmed for tanken på å forlate Tottenham, men nå ønsker han, ifølge 90.min, å vente med å ta en endelig avgjørelse i hvert fall til Tottenham har funnet ny manager.

London-klubben er fortsatt på utkikk etter å ha kvittet seg med Antonio Conte.

Fredag 14. april

08.10: Alexis Mac Allister forventes å forlate Brighton tidlig i sommervinduet, melder Fabrizio Romano. Han skriver at tre klubber er med i jakten på argentineren og har tatt kontakt angående en mulig overgang. Manchester United er én av dem. De to andre er Liverpool og Chelsea.

Torsdag 13. april

14.33: Ikke akkurat noe sjokk, og det er ikke sikkert at det vil vise seg å angå United heller (selv om han har blitt koblet til klubben), men Borussia Mönchengladbach-sportsdirektør Roland Virkus har bekreftet at Marcus Thuram kommer til å forlate klubben gratis når kontrakten i sommer går ut.

08.34: Mike Keegan i Daily Mail skriver at Erik ten Hag ønsker at United skal konkurrere med Real Madrid og Manchester City om Jude Bellingham, men at Uniteds planlegging av sommervinduet hindres av usikkerheten rundt hvem som kommer til å eie klubben i sommer.

Mens Liverpool har trukket seg fra kampen om Bellingham, så har Manchester City lenge følt at de er i en god posisjon til å kunne signere 19-åringen.

Onsdag 12. april

20.58: Tyske Bild skriver (her gjengitt av Sport Witness) at United følger med på situasjonen rundt Dani Olmo.

RB Leipzig må trolig selge spillere om de ikke klarer å kvalifisere seg for neste sesongs Champions League, og det skal være snakk om et mulig salg av 24-åringen for rundt 40 millioner euro (35,2 mill. pund i nåværende kurs).

United skal ifølge artikkelen ha forhørt seg med Olmo om fremtidsplanene, og United skal ha blitt informert om at de må være i Champions League for at det skal være aktuelt å dra til klubben i sommer.

Olmo har 30 landskamper for Spania, og har blitt koblet til United ved noen anledninger tidligere også.

08.05: Liverpools interesse for Jude Bellingham har kjølnet. Det skriver flere av de større engelske avisene. Grunnen skal være at prisen for 19-åringen blir for høy. Dermed virker en av de største favorittene til å være ute av kampen om Dortmund-juvelen.

Manchester United er en av klubbene som fortsatt skal være ute etter ham. The Telegraph skriver at også Manchester City, Real Madrid, Chelsea og PSG er interessert i Bellingham, ved siden av United.

Tirsdag 11. april

15.15: Victor Osimhen går gjerne til Bayern München i sommer om han får muligheten til det, skriver den tyske journalisten Florian Plettenberg. Bayern-toppene skal være stor fan av nigerianeren, og skal ha gitt spilleren og hans agenter beskjed om det. En overgang skal imidlertid avhenge av prisen og manager Thomas Tuchel, skriver Plettenberg.

08.25: 18 år gamle Evan Ferguson er en av dem som har blitt koblet til Manchester United den siste tiden, men ifølge Daily Mail er Brighton håpefulle om at spisstalentet i løpet av måneden vil forlenge kontrakten sin med klubben. Det til tross for angivelig interesse fra både United og Tottenham.

Mandag 10. april

15.50: Simon Jones i Daily Mail skriver at Erik ten Hag kan komme til å kvitte seg med 13 spillere i sommer, men uten at alle navnene nevnes konkret. Elanga, Bailly, Williams, Maguire, Wan-Bissaka, Telles, Van de Beek og Martial nevnes imidlertid i saken som usikre eller på vei ut.

14.20: – United ønsker også en fysisk sterk spiss, en mer tradisjonell 9er. Harry Kane sees derfor på som det perfekte alternativet, og er Uniteds hovedmål for sommervinduet.

Det sa Fabrizio Romano i et intervju med United Stand, samtidig som han understreket at det ikke er noen kontakt mellom klubbene eller med spiller. Romano understreker at Tottenham også står på at de vil beholde Kane, at det må ville summer til for å få til en avtale og at situasjonen i Tottenham, uten en ny manager på plass, er uoversiktlig.

Romano mener også Jeremie Frimpong gjerne drar til United, hvis United bestemmer seg for å gå for ham som ny høyreback.

12.00: Det er intet nytt her, men vi tar det med siden det er positivt om en av våre viktigste spillere.

09.30: Søndag ble Feyenoords midtbanespiller og kaptein, Orkun Kökcü (22), koblet til United. Det ble fulgt opp med at Tyrell Malacia, som United hentet fra samme klubb, la ut en Instagram-oppdatering med teksten: «Nesten..» (oversatt fra nederlandsk) og to øyne som fulgte spent med på det hele. Så kan det også være at han driver med clickbait, og at posten handler mer om at Feyenoord nå faktisk nærmer seg ligagull.

07.20: Brentford-keeper David Raya er ofte blitt koblet til United i vinter. Nå skriver Fabrizio Romano at han ikke vil skrive under på ny kontrakt med klubben. Håpet hans er i stedet en overgang til en virkelig toppklubb i sommer. Prisen skal ligge på cirka 40 millioner euro.