Søndagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 9. april

19.00: Brighton-duoen Alexis Mac Allister og Moises Caicedo skal begge være på blokka til United før sommerens overgangsvindu. Det skriver Telegraphs Mike McGrath, som flere ganger har vist at han innsikt. Det skrives at begge spillerne trolig vil koste minst 70 millioner pund. United ble koblet til Mac Allister også tidligere denne uka.

08.05: Daily Star er ikke på toppen av troverdighetsskalaen, men melder at United vil kreve 50 millioner pund for å slippe Scott McTominay i sommer, for eksempel til Newcastle. Snodig nok har The Sun nøyaktig samme eksklusive sak søndag.

08.00: Daily Mirror mener også at Uniteds sommerjakt på Harry Kane har fått en boost, siden sitater fra Tyskland tyder på at Bayern ikke ønsker å gå i en budkrig om Kane for summer på 100 millioner eller mer.

08.00: United kikker nå Feyenoords Orkun Kökcü (22). Det melder nederlandske 1908. United skal blant annet ha speidet på den tyrkiske A-landslagsspilleren i det siste, skrives det. Kökcü er kaptein på Feyenoord. Daily Mirror skriver at United også kikket på spiss Santiago Gimenez (21), som har scoret ti mål for den nederlandske serielederen siden januar.

Lørdag 8. april

09.00: United-speidere kikket på Benfica-spiss Goncalo Ramos fredag kveld. Det gjorde også United.no, som også skriver om Porto-keeper Diogo Costa. Les vår vurdering av Ramos – og litt om Costa – her.

08.00: Agenten til Fiorentinas Sofyan Amrabat, den 26 år gamle midtbanespilleren som også viste seg godt frem for Marokko i VM, sier at United forsøkte seg på spilleren i januar, men uten at de klarte å komme til enighet om en overgang. Sitatene er gjengitt i spanske Sport, siden spilleren nå kobles til Barcelona.

Fredag 7. april

09.40: United skal være én av flere klubber som er interessert i Brightons argentinske verdensmester, Alexis Mac Allister. Det skriver den argentinske journalisten, Cesar Luis Merlo på Twitter. United, Liverpool og Arsenal nevnes konkret, og to av de klubbene skal allerede være i samtaler med faren hans, som også er agenten. Mac Allister er en 24 år gammel midtbanespiller, og prislappen skal ligge på cirka 60 millioner pund.

08.15: United er villig til å gi Marcus Rashford litt tid på å bestemme seg for hva han nå skal gjøre i karrieren, men Erik ten Hag ønsker likevel en avklaring innen sommeren. Det skriver Sky Sports. Det forventes at Rashford blir i United videre, til tross for interesse fra Paris Saint-Germain.

08.05: Ikke noe særlig nytt her, men Marcel Sabitzer skal være interessert i å bli i United videre. En retur til Bayern skal i alle fall være lite sannsynlig, men flere Premier League-klubber skal ha forhørt seg om spilleren United har på lån fra Bayern ut sesongen. Alt dette ifølge Florian Plettenberg i tyske Sky Sports.

07.55: – Samtalene skal ha pågått i flere uker. Det skriver tyske BILD om United og Bayer Leverkusen om Jeremie Frimpong. Den 22 år gamle nederlandske høyrebacken skal ifølge rapportene være tilgjengelig for maksimalt 50 millioner euro. Bayern og Barcelona skal også være interessert, ifølge Fabrizio Romano.

07.45: United skal ifølge portugisiske Record ha speidere til stede som kikker på Benfica-spissen Goncalo Ramos, når klubben møter Porto til toppkamp i Portugal fredag kveld. Den 21 år gamle spissen har 17 mål og 5 målgivende på 22 ligakamper, og totalt 25 mål og 10 målgivende på 37 kamper denne sesongen.

Torsdag 6. april

23.02: Jamie Spencer følger United-kvinnene tett, og han skriver at det går mot at United signerer den 17 år gamle midtbanespilleren Emma Watson (nei, ikke skuespilleren) fra Rangers.

United skal også være interesserte i den 20 år gamle Brighton-vingen Katie Robinson.

15.28: Kathryn Batte fra Daily Mail skriver at United har gjort en offisiell tilnærming for å signere Evie Rabjohn fra Aston Villa. Den 17 år gamle forsvarsspilleren skal ikke ha tatt en avgjørelse ennå på hvor fremtiden hennes ligger.

Ifølge Batte vil det ikke være behov for noen kompensasjonsutbetaling siden hun ikke blir 18 før den 28. april.

08.59: Salzburger Nachrichten skriver at det er Premier League-interesse for den danske 19-åringen Maurits Kjærgaard, og United er den eneste klubben som nevnes, videreformidler Sport Witness.

Den høyreiste RB Salzburg-midtbanespilleren verdsettes angivelig til 15 millioner euro.

Det ble i september omtalt av danske TV2 Sport at United hadde speidere til stede da Danmarks U21-landslag slo Kroatia, en kamp Kjærgaard spilte, men det skal selvsagt nevnes at United har speidere mange steder uten at det trenger å bety så mye.

Onsdag 5. april

17.25: Valencia-målvakten Giorgi Mamardashvili skal ha tiltrukket seg interesse fra Premier League, og ifølge spanske COPE var agenten hans i går i London for et møte med Chelsea.

Det er imidlertid ikke bare Stamford Bridge-klubben som sies å ha fått opp øynene for 22-åringen fra Georgia, for også Manchester United, i tillegg til Tottenham, skal angivelig ha møtt agenten og snakket om betingelsene rundt en mulig overgang.

Med det som skal være en utkjøpsklausul på 100 millioner euro kan imidlertid Mamardashvili bli en dyr mann.

Også Fabrizio Romano har kommet med en liten oppdatering rundt målvakten denne onsdagen. Han nevner ikke Manchester United, men skriver også om stor interesse og at agenten skal ha vært på Stamford Bridge i går kveld.

Ifølge Romano skal det imidlertid være Leicester som leder an i jakten på georgieren på nåværende tidspunkt.

08.20: Napolis midtstopper Kim Min-Jae står på Uniteds ønskeliste før sommervinduet åpner, melder Daily Mail. Også Tottenham, Liverpool, PSG og Bayern München skal være interessert i 26-åringen fra Sør-Korea. 

Kim Min-Jae spilte kun én sesong for Fenerbahçe før han ble solgt til Napoli sist sommer for rundt 18 millioner euro og nå kan 26-åringen igen være på vei til en ny klubb etter en strålende sesong for den italienske serielederen Napoli.

26-åringen skal ha en utkjøpsklausul på rundt 40 millioner pund, men Napoli skal være interessert i å forlenge kontrakten med den solide midtstopperen og dermed øke utkjøpsklausulen betydelig.

Tirsdag 4. april

19.30: Agenten til Fiorentinas Sofyan Amrabat bekrefter at Manchester United hadde et bud inne på hans klient i januar, men at forhandlingene ikke førte frem noe sted.

Om United skulle være interessert også nå til sommeren vil det være enklere å få tak i marokkaneren som imponerte stort under vinterens fotball-VM. Agenten siteres ifølge Sport Witness på at klubbpresidenten i Fiorentina har lovet lytte på tilbud for midtbanespilleren etter at de avslo alle bud nå i januar.

11.55: Mason Mounts kontrakt med Chelsea går ut sommeren 2024, og slik situasjonen er nå virker partene å være et godt stykke unna å bli enige om en forlengelse. Ifølge Goal har Liverpool allerede har vært i såkalte produktive samtaler om en mulig overgang for 24-åringen, men nettstedet skriver at også andre klubber, og da spesielt Manchester United, er interessert i å signere ham.

08.10: David Ornstein i The Athletic skriver at en ny høyreback er Erik ten Hags tredjeprioritet til sommeren, etter en ny spiss og midtbanespiller. Aaron Wan-Bissaka pekes på en som kan forsvinne og som United skal være villige til å lytte til bud på, så lenge det er interesse for 25-åringen.

Potensielt inn dørene på Old Trafford kobles Bayern Münchens Benjamin Pavard, som United skal ha utforsket mulighetene rundt, i tillegg til Inters Denzel Dumfries, som Ten Hag sies å være fan av.

Mandag 3. april

21.25: Manchester United skal være en av klubbene representantene til det 18 år gamle stjerneskuddet Vitor Roque har møtt på sin rundreise i Europa nå nylig, det melder brasilianske Globo Esporte (her gjengitt av Sport Witness).

Det foreligger ingen informasjon om det kommer til å ende opp i noe bud fra United, men det er ventet at den ettertraktede angrepsspilleren kommer til å bli solgt for over €40 millioner.

Det brasilianske nettstedet skriver at også Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Liverpool, Tottenham og West Ham United er blant klubbene som har vært i kontakt med Roques representanter.

18.05: «Eksklusive nyheter» fra Florian Plettenberg angående Jeremie Frimpong. United skal ha startet samtaler med nederlenderens agent og første runde med samtaler skal ha vært svært positive.

Høyrebacken skal være åpen for å forlate Bayer Leverkusen denne sommeren og fikk mandag også en ny konkurrent om plassen i brasilianske Artur som hentes til sommeren fra brasilianske America.

17.30: Sport Witness har plukket opp et rykte om at United har begynt å se på muligheten for å hente Houssem Aouar fra Lyon når kontrakten hans går ut ved sesongslutt.

Express har også kastet seg på og laget sak om samme mann og har informasjon gjengitt fra spanske medier om at United har kontakt med Lyon og spillerens representanter om en overgang.

12.00: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News har laget en sak på at Erik ten Hag ønsker å ta mer drastiske grep på overgangsmarkedet til sommeren, og at han ønsker å selge flere spillere enn han vil hente til klubben.

Kort oppsummert skriver han:

  • Harry Maguire, Brandon Williams, Alex Telles og Anthony Martial vil alle være til salgs, i tillegg til Eric Bailly hvis han ikke blir hentet permanent til Marseille.
  • United forventes å være villige til å lytte til bud på Dean Henderson.
  • Ten Hag blir stadig mer utålmodig når det gjelder Jadon Sancho.
  • United har foreløpig ikke planlagt å selge Scott McTominay, til tross for at Newcastle har vist interesse.
  • Anthony Elanga og Facundo Pellistri kan bli lånt ut neste sesong.

I tillegg skriver Luckhurst at Harry Kane er Ten Hags foretrukne forsterkning på spissplass, at en ny midtbanespiller er ønsket og at det fortsatt er interesse for Frenkie de Jong og Jude Bellingham, og at en ny midtstopper kan bli hentet inn, men at det avhenger av hva som skjer med Maguire og Victor Lindelöf.

11.30: The Athletic har mandag publisert en lengre sak om Harry Kane, hvor de skriver at Erik ten Hag er solgt på at 29-åringen er nederlenderens klare førstevalg når det kommer til å hente en ny spiss i sommer.

Andre ikke-navngitte personer i klubben blir også sitert på at de ville elsket å se ham i United-trøye.

Det er imidlertid uvisst om Daniel Levy i Tottenham vil gå med på å selge sin stjernespiller. The Athletic skriver at folk i London-klubben er overbevist om at Levy ikke vil selge Kane, uansett hvilke tilbud som kommer.

Det er dette United skal jobbe med å finne ut av nå, og derfor vurderer de også andre alternativer, som Victor Osimhen (Napoli), Goncalo Ramos (Benfica) og Evan Ferguson (Brighton).

08.35: Manchester United er på spissjakt, og et av navnene som kobles til klubben er Goncalo Ramos. 21-åringen, som står med 25 mål og 10 målgivende på 37 kamper for Benfica denne sesongen, vil imidlertid trolig bli en dyr mann ved et eventuelt kjøp. Ifølge portugisiske A Bola, som siteres av Sport Witness, vil ikke Benfica la seg selge med mindre noen utløser utkjøpsklausulen, som sies å være på 120 millioner euro.