Ryktesaker, uke 29

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. juli

08:40: Mason Greenwood vil snart bli tilbudt en lønnsforhøyelse, ifølge Daily Mail. I så fall vil unggutten gå fra å tjene 25.000 pund i uka, til rundt 40.000. Kontrakten vil også innebære en forlengelse. 18-åringen har scoret 16 mål i alle konkurranser denne sesongen, og har vært en spesielt viktig del av laget siden restarten.

Lørdag 18. juli

22:55: United og Dortmund er nærmer seg en avtale som sender Jadon Sancho til Old Trafford. Det er vanligvis upålitelige The Sun som har saken, men forfatteren er Neil Custis, avisens United-journalist, som pleier å ha litt mer peiling enn resten av sin redaksjon.

Lynvingen er 20 år gammel, og har 20 mål og 20 målgivende i alle konkurranser denne sesongen.

18:10: Manchester Evening News mener å vite at Marcos Rojo vil bort fra United i sommer. Avisa siterer også Argentinske Olé på at ingen argentinske klubber er villige til å betale 20 millioner euro for Rojo, som er prisen United har satt på forsvarsspilleren.

Ole Gunnar Solskjær skal ikke ha noen plan om å ta Rojo inn i varmen igjen på Old Trafford.

Solskjær uttalte seg om Rojo tidligere i sommer. Saken leser du her.

15:15: Magasinet World Soccer Magazine har intervjuet Jadon Sancho. Der skal den engelske lynvingen ha uttrykt usikkerhet rundt hvilket lag han spiller for neste sesong.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si til det. Det er vanskelig å si, det ligger i fremtiden. Du vet aldri aldri hva som kommer til å skje, så vi får vente å se, sier Sancho i intervjuet, ifølge Manchester Evening News.

Dortmund-spilleren har blitt hyppig linket til United de siste månedene, i en overgang som eventuelt vil ligge på rundt 100 millioner pund, ifølge rapportene.

13:50: Manchester Evening News videreformidler en sak fra italienske Tuttosport, som hevder at United er interesserte i å signere Andrea Belotti i sommer. Den italienske spissen er kaptein i Torino, og har scoret bøttevis med mål de siste sesongene. Han har også ni mål på 27 landskamper for «Azzurri».

10:22: Ole Gunnar Solskjær vil gi Timothy Fosu-Mensah en sjanse til å vise at han er god nok til å være en del av United-stallen. Det skriver Manchester Evening News. Nederlenderen startet sin første kamp for United på over tre år borte mot Crystal Palace, og United-treneren skal være imponert over hva Fosu-Mensah har vist på treningsfeltet.

Tyske klubber skal også ha vist interesse for den allsidige forsvarsspilleren, som har kontrakt i United ut neste sesong.

Fredag 17. juli

18.55: Borussia Dortmund vil ifølge Simon Stone i BBC ikke redusere prisen på Jadon Sancho. Den tyske storklubben vil fortsatt ha rundt 100 millioner pund for kantspilleren. Sancho har to år igjen av kontrakten med Dortmund.

11:35: Tyrone Mings kan bli solgt fra Aston Villa for 30 millioner pund, dersom Birmingham-laget skulle rykke ned. Det skriver Birmingham Mail. I så fall skal United være blant klubbene som snuser på midtstopperen, sammen med Arsenal og Everton. Engelskmannen har vært blant Villas beste spillere denne sesongen, og har to landskamper for «Three Lions».

08:17: Ikke så mange ryktene å ta av denne fredagsmorgenen, men det kan nevnes at United-linkede Thiago Alcantara visstnok skal være enig med Liverpool om de personlige betingelsene. Det skriver Bild, i en sak videreformidlet av the Mirror. Spanjolen skal etter sigende være verdsatt til rundt 36 millioner pund.

Torsdag 16. juli

18:39: Spanske AS skriver at United har slått kloa i Real Madrids unge venstreback, Álvaro Fernández Carreras. 17-åringen forlater Madrid-klubben etter at kontrakten hans gikk ut 30. juni. «Los Blancos» skal ha vært interesserte i å fornye med spanjolen, uten å oppnå noen enighet. Nå fortsetter altså eventyret i Manchester United, skal vi tro avisen.

13.50: Birminghams stortalent Jude Bellingham var lenge ønsket på Old Trafford, men unggutten skal ha bestemt seg for å bli Borussia Dortmund-spiller, og torsdag dro Bellingham til Dortmund for å gjennomgå den obligatoriske legesjekken, melder Sky Sports.

Det er ventet at Dortmund vil betale rundt 26 millioner pund for 17-åringen.

10.45: Manchester United har stor tro på at Paul Pogba vil skrive under på en ny langtidskontrakt med klubben. United håper å kunne presentere nyheten om at franskmannen vil binde seg til klubben med en ny femårskontrakt etter at sesongen er ferdig, skriver The Sun.

Artikkelen er skrevet av Neil Custis som er den Sun-journalisten med det desidert beste kildenettverket i United.

Custis skriver at Pogba har fått forsikringer av Solskjær om at han vil bli helt sentral i nordmannens videre prosjekt og 27-åringen skal nå være lysten på å bli på Old Trafford etter at både Pogba selv og agenten Mino Raiola hintet om klubbytte sist sommer.

08.00: Manchester Uniteds byrival City er på stopperjakt og har Napolis Kalidou Koulibaly i kikkerten. Koulibaly har gjentatte ganger blitt linket til United, men ryktene har avtatt noe i intensitet de siste månedene.

City skal ha fått beskjed om at den kraftfulle stopperen fra Senegal vil være tilgjengelig for rundt 65 millioner pund, mens både United og Liverpool, som også skal være interessert i stopperen, har tidligere fått opplyst at prisen vil være minst 80 millioner pund, melder Daily Mirror. 

Onsdag 15. juli

21:40: Ifølge kilder innad i klubben, vurderer Ole Gunnar Solskjær for alvor å beholde Dean Henderson i førstelaget neste sesong. Det skriver Sunday Times-journalist Duncan Castles. Ifølge Castles blir det vurdert om man skal la Henderson og David de Gea kjempe om keeperplassen mot hverandre, med begge to i stallen samtidig.

21:25: Bild-journalist Christian Falk skriver at Borussia Dortmund forventer et bud på 120 millioner euro for Jadon Sancho fra United. Dette forutsetter visstnok at United kvalifiserer seg til Champions League.

15.08: Dagens mest spektakulære rykte er at United skal være interessert i Burnley sin midtbanespiller, Jeff Hendrick. I tillegg til United skal også Inter, Milan og Newcastle være lystne på 28-åringen som forlot Burnley da kontrakten hans gikk ut 30. juni. Det er Football Insider som skriver dette.

09.00: Daily Mail skriver at United skal slite med å bli kvitt Alexis Sánchez. Chileneren har to år igjen av kontrakten med United og skal ikke være villig til å gå ned i lønn. Det er han nødt til å gjøre alle andre steder enn United. Sánchez skal etter planen være tilbake i Manchester 7. august.

08.12: Ifølge James Ducker i The Telegraph er United villige til å la Alexis Sánchez, Phil Jones, Marcos Rojo, Chris Smalling, Jesse Lingard og Diogo Dalot gå denne sommeren. Pengene som kommer inn fra eventuelle salg vil fortsatt brukes på å hente Jadon Sancho. Engelskmannen skal være Solskjærs førsteprioritet å få inn dørene på Old Trafford.

Tirsdag 14. juli

13.03: Miguel Delaney i The Independent skriver at PSG-sjef Thomas Tuchel er interessert i Marcus Rashford.

Tuchel mener at en i England ikke forstår hvor god Rashford faktisk er, og ser på United-spilleren som et hovedmål. Delaney skriver videre at Old Trafford-hierarkiet ser på Rashford som svært verdifull, og at United ville ønsket over 100 millioner pund selv i et marked preget av coronaviruset. Barcelona skal tidligere også ha vært interessert, men droppet det siden de trodde det ville vært for vanskelig å gjøre en avtale med United. PSG skal angivelig være villige til å gå lenger for å sikre seg 21-åringen.

Det er vel heller lite trolig at United kommer til å selge Rashford uansett, så vi ville nok ikke begynt å bekymre oss noe særlig på grunn av dette.

08.11: Seriøse The Athletic har skrevet litt om keepersituasjonen i Chelsea, og skriver at Ajax-keeper Andre Onana er høyt oppe på lista om Chelsea velger å skifte keeper før neste sesong. Samtidig nevnes det også at Frank Lampard er en Dean Henderson-beundrer.

08.07: Spanske SPORT skriver (her via Sport Witness) at Manchester United er et av hovedalternativene til James Rodríguez. United skal visstnok ikke være villige til å betale Real Madrid veldig mye siden Rodríguez angivelig ikke ønsker å gå ned i lønn. Colombianerens kontrakt går ut neste sommer.

Vi har ikke sett noe fra seriøse kilder som tyder på at det er noen interesse fra Manchester United i Rodríguez, så vi ville anbefalt store mengder salt til dette ryktet.

Mandag 13. juli

17:41: Det har versert rykter om at hvis United ikke skulle få tak i Jadon Sancho, heter plan B Ousmane Dembélé.

Nå videreformidler Daily Express en sak fra ESPN i Spania, som sier at overgangen uansett ikke kommer til å skje. Franskmannen har lyst til å bli på Camp Nou for å kjempe seg inn igjen i laget, og er ikke interessert i en overgang som fører ham til Old Trafford.

07.54: Serie A-kjenner James Horncastle har skrevet en sak for The Athletic om Alexis Sánchez-situasjonen i Inter.

Chileneren har gjort mye bra for Inter selv om skader og coronaviruset har bidratt til å gjøre det vanskelig å trekke store konklusjoner, og slutten av Serie A-sesongen vil være som en slags audition for Sánchez, ifølge Horncastle.

Uansett er det slik at Conte liker å ha Sánchez i klubben, og savnet ham mens han var skadet.

United vet at Inter er åpne for å beholde Sánchez, mens Inter vet at United helst ikke ønsker 31-åringen på lønningslista i to nye år (spesielt ikke om en havner i Champions League igjen, siden det vil øke lønna hans igjen). Det trengs et kompromiss mellom klubbene, enten det er gjennom enda et lån eller et permanent salg hvor Sánchez tar et lønnskutt.