Ryktesaker, uke 18

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 3. mai:

21.50: Manchester United skal ha vært blant klubbene som fulgte Adrien Rabiot tett da han spilte i PSG. Rabiot valgte å gå gratis til Juventus da kontrakten med den franske storklubben gikk ut, men det har visstnok ikke dempet Uniteds interesse.

Den italienske avisen Tutto Mercato skriver at United flere ganger har vært på plass i Torino for å se Rabiot i aksjon, og Juventus kan bli fristet til å selge ettersom de hentet ham gratis sist sommer og dermed kan sitte igjen med en solid fortjeneste. Det skal også være flere andre Premier league-klubber som følger Rabiot.

12.40: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ønsker å beholde Paul Pogba og vil at franskmannen skal danne en slagkraftig midtbaneduo sammen med Bruo Fernandes, melder Mirror.

United skal ikke ha noen planer om å selge franskmannen som nå er vurdert som klar til å trene for fullt av Uniteds medisinske personell.

Samtidig melder den samme avisen, i en annen artikkel, at Real Madrid forbereder et bud på 70 millioner pund for Pogba.

Real Madrid tror det vil være en mulighet for å sikre seg franskmannen langt rimeligere enn først antatt på grunn av usikkerheten som har oppstått etter coronakrisen, melder avisen.

09.20: Roma ønsker å hente Alexis Sánchez på lån den neste sesongen, melder Goal.com. Sánchez har ikke imponert i Inter og United skal være interessert i å sende chileneren på et nytt låneopphold.

Goal.com i Italia skriver at Roma har et veldig bra forhold til United og at klubben ønsker å utnytte dette god forholdet til å hente Sánchez.

Lørdag 2. mai:

21.50: Jesse Lingards fremtid i United virker alt annet en sikker etter en meget svak sesong. Nå skriver 90min.com at hele fire Premier League-klubber jakter Lingard. Leicester, Everton, West Ham og Newcastle skal alle være interesserte i United-spilleren.

Lingards kontrakt med United går ut sommeren 2021, men United skal nå vurdere om klubben skal benytte seg av opsjonen på å forlenge den med ytterligere ett år.

18.40: Birminghams unge stjernespiller Jude Bellingham har ikke bestemt seg for hvor han skal spille neste sesongm og minstr tre klubber skal være med i kampen om ungguttens signatur, melder Bleacher Report.

Nettstedet skriver imidlertid at United er favoritter, selv om Borussia Dortmund-ledelsen er svært optimistiske på egne vegne med tanke på å hente den unge engelskmannen.

08.20: Napolis Kalidou Koulibaly har lenge vært koblet til en overgang til Manchester United, men nå kan klubben få konkurranse av Liverpool.

Serielederen i Premier League skal ha forhørt seg om den solide midtstopperen for å erstatte Joel Matip, skriver den italienske avisen Tutto Mercato. 

Fredag 1. mai:

15.54: I fredagsutgaven til spanske AS (her videreformidlet av Sport Witness) hevdes det at United seriøst vurderer å selge Paul Pogba.

AS tror Ed Woodwards nylige kommentarer indikerer at klubben mangler midler til å kjøpe overgangsmålene til Ole Gunnar Solskjær, men mye tyder vel på at United er bedre stilt enn mange andre (inkludert Pogbas potensielle kjøpere).

Avisa mener videre at Pogbas verdi nå er på rundt 100 millioner euro (cirka 87 millioner pund i dagens kurs), på grunn av skadene og coronakrisa.

15.44: Moussa Dembélé er fortsatt lysten på en United-overgang, men det skal ikke være noe kontakt mellom partene, skriver Richard Fay i Manchester Evening News, som skal ha vært i kontakt med kilder tett på 23-åringen (noe som ofte betyr at det er agenten som har snakket).

Dembélé har scoret 16 ligamål på 27 kamper denne sesongen (til sammen 22 mål på 42 kamper).

15.02: Manchester United har ingen planer om å selge Dean Henderson, skriver Rob Dawson i ESPN.

United kommer til å stå imot eventuelle bud, og planlegger heller å låne den unge målvakten ut igjen.

United vet at Henderson ikke ønsker å returnere til Manchester United hvis det innebærer å være David de Geas andrevalg, og United kommer til å gi De Gea tillit neste sesong også. Henderson blir, ifølge Dawson, sett på som en potensiell erstatter for De Gea på sikt når den tiden kommer.

Kontrakten til Henderson går ut sommeren 2022 (forlengelsesopsjon til 2023), men United vurderer å tilby ham en ny kontrakt uansett siden både spillerverdien og interessen har økt.

12.41: Tyske Bild skriver at det er veldig sannsynlig at Jadon Sancho forlater Dortmund i det neste overgangsvinduet, og at en overgang til England og Manchester United virker realistisk. Samtidig melder de at Real Madrid, og nå også Barcelona, og skal være interesserte i 20-åringen.

Det spekuleres videre i at Barcelona eventuelt kan bruke stortalentet Ansu Fati som en del av en avtale, men dette virker å være noe spekulativt, og basert på en Sport-sak hvor det nevnes at Dortmund er interesserte i Fati, men at Barcelona uansett ikke har noen planer om å la ham forlate klubben permanent.

11.07: Dominic Booth i Manchester Evening News skriver at United prioriterer tre posisjoner i det kommende overgangsvinduet – høyreving, sentral midtbane og spiss – og at United til sistnevnte posisjon i stor grad bruker dataanalyse, noe Manchester City og Liverpool har benyttet med hell tidligere, mens United skal tidligere ha brukt det mindre enn rivalene.

I de andre posisjonene er Jack Grealish og Jadon Sancho allerede identifisert som hovedmål, mens i spissposisjonen har United ikke bestemt et hovedmål ennå – men Timo Werner trekkes frem som en spiller United følger.

07.51: Manchester United vil prioritere Jack Grealish over James Maddison, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Begge de to spillerne kunne tenkt seg en overgang, men det er ventet at Grealish vil være langt mer tilgjengelig, uansett om Villa rykker ned eller ei. Maddison skal være verdsatt til 80 millioner pund av Leicester.

Torsdag 30. april:

16.55: Manchester United er en av tre klubber som nevnes som aktuelle for Ajax sin midtbanespiller Donny Van de Beek av den spanske avisen Mundo Deportivo. Avisen skriver at annulleringen av sesongen i Nederland gjør at både Van de Beek selv og de tre aktuelle klubbene, United, Real Madrid og Juventus, nå kan vurdere sine ulike alternativer med noe større forutsigbarhet.

Real Madrid var favoritter til å sikre seg 23-åringen, men Mundo Deportivo skriver at det kan endre seg dersom klubben lykkes i sin jakt på Paul Pogba, noe som igjen kan åpne opp for at United kan slå til og hente nederlenderen til Old Trafford.

Pogba kan med andre ord sitte med nøkkelen til Van de Beeks fremtid ettersom franskmannen også har blitt linket til en retur til Juventus.

11.00: Agentselskapet til Atletico Madrids Thomas Partey har måttet beklage etter at de la ut en post hvor de ba fans om å si sin mening om hvor ghaneseren burde dra. Spilleren er i det siste blitt koblet til United, og agentselskapet hadde United, Arsenal, Juventus, Bayern München og Paris St. Germain som alternativer. De fjernet etterpå posten.

Ellers så skal ha Parteys far ha fortalt om samtaler med Arsenal, selv om agentselskapet så har avvist påstandene.

Onsdag 29. april:

16.20: Denne ukas utgave av SportBild har en større sak om at United ønsker å få Jadon Sancho til Old Trafford ved å lokke ham med 7er-nummeret og ønske om å lage en større internasjonal merkevare av Sancho-navnet, skriver Sport Witness.

16.10: Sky Germany melder at Leipzig-stopper Dayot Upamecano, som har blitt koblet til United, kommer til å forlenge sin kontrakt med tyskerne. – Overraskende vending, heter det i saken.

15.33: I en artikkel som egentlig handler om at Crystal Palace har identifisert Burnleys Dwight McNeil som klubbens foretrukne Wilfried Zaha-erstatter (siden Zaha ønsker seg bort), så skriver Daily Mails Joe Bernstein også at United og Everton følger med på McNeil.

14.41: Spanske AS skriver (her videreformidlet av Sport Witness) om at Atlético Madrid som alle andre rammes av coronakrisa – det skal ha gått hardt ut over klubbens budsjett. Om resultatene fra de kampene som er spilt hittil i 2019/20-sesongen danner grunnlaget for Champions League-kvalifikasjon, så kommer heller ikke hovedstadsklubben med i den turneringen neste sesong.

Da vil angivelig det å selge en av stjernespillerne være den eneste løsningen, og Saúl Níguez nevnes som et av alternativene, og United skal være lystne på den 25 år gamle midtbanespilleren.

Níguez har i utgangspunktet en utkjøpsklausul 150 millioner euro (rett i overkant av 130 millioner pund i dagens kurs), og det hevdes i saken at rundt halvparten – 65 mill. pund – er overkommelig for United, og at det vil hjelpe Atlético Madrid veldig. Tidligere har Atlético Madrid-kilder nekter for at salg er aktuelt.

08.21: Tirsdag videreformidlet vi at West Ham forbereder seg på en kamp for å beholde Declan Rice, som United har vært koblet til.

Samtidig er det jo heller ikke sikkert at United vil være involvert i en eventuell kamp om Rice, for Tyrone Marshall i Manchester Evening News skriver at Uniteds Rice-interesse har kjølnet.

Svakere prestasjoner denne sesongen, kombinert med Freds fremganger, skal ha bidratt til det.

07.59: Det kom rapporter fra Frankrike (Le10 Sport) om United-interesse i Wissam Ben Yedder for litt over en uke siden, og L’Equipe skriver også om United-interesse i 29-åringen som er (ble) toppscorer i den franske ligaen med 18 mål – det samme som Mbappé. En rekke andre klubber skal også være interesserte, og spesielt Arsenal trekkes frem.

Monaco skal ikke ha planer om å la ham gå billig.

Vi advarer om at hans navn nevnes lite/ingenting blant United-journalistene, og at det er en av flere grunner til å ha en viss skepsis til Ben Yedder-rykter.

Tirsdag 28. april:

19.25: Manchester United har Bayer Leverkusens Kai Havertz i kikkerten skal vi tro Evening Standard. Artikkelen er skrevet av James Robson som følger United tett. Grunnen til at 20-åringen skal være aktuell er at United frykter at Jadon Sancho skal bli for dyr.

Både Borussia Dortmund og Bayer Leverkusen skal ha gitt uttrykk for at de fastholder sin verdivurdering av henholdsvis Sancho og Havertz noe som kan gi et prisforlangende på henholdsvis 100 og 90 millioner pund for de to.

Robson skriver også at det er en indre aksept i United for at klubben ikke kommer til å sette en ny overgangsrekord i sommer og at kjøp på over 60 millioner pund kan bli vanskelig å gjennomføre etter ringvirkningene av coronakrisen.

13.45: Den ghanesiske journalisten Saddick Adams skal ha god kontroll på spillere fra hjemlandet. Nå skriver han at en kilde har fortalt ham at Atletico Madrids sentrale midtbanespiller Thomas Partey (26) ikke ønsker å forlenge med den spanske klubben og at han elsker United-koblingen.

Så skal det legges til at Parteys kontrakt med Atletico løper til 2023.

08.00: West Ham forbereder seg på kamp for å få beholde sin defensive midtbanespiller, Declan Rice (21). Prislappen for den engelske A-landslagsspilleren som lenge har vært koblet til United skal være på 70 millioner pund, og Chelsea skal også være svært interessert. Chelsea har også spillere som West Ham kunne tenke seg i retur, for eksempel Ross Barkley og Michy Batshuayi, skriver The Telegraphs Matt Law.

07.20: United, Atletico Madrid og Real Madrid skal være interesserte i Real Valladolids 21 år gamle midtstopper Mohammed Salisu. Ghaneseren har slått gjennom i La Liga denne sesongen og skal være tilgjengelig for 12 millioner euro, skriver spanske AS. Det er verdt å merke seg at Salius agent er Juan Matas far.

07.10: Dette er ikke bekreftet fra United, men Daily Mail skriver at Uniteds 15 år gamle stortalentet Omari Forson skal ha bestemt seg for å bli i klubben, selv om det har vært interesse fra blant annet Arsenal.

Mandag 27. april:

19.20: RMCs Mohamaned Bouhafsi har tidligere vist at han har kontakter i fotballmiljøet, og har nå hatt en live-seanse med spørsmål og svar. United.no fikk ikke sett den selv, men det rapporteres at han sa at United ønsker BÅDE Sancho og Grealish, samtidig som at situasjonen rundt Paul Pogba er blitt mer komplisert etter at coronaviruset inntok verdenen.

18.00: – Det er ingen ny situasjon med Jadon (Sancho), men for øyeblikket maner alle klubber – også i England – til forsiktighet. Situasjonen endrer seg imidlertid fra dag til dag, og siden vi har en langtidskontrakt med spilleren (til 2022) så stiller vi oss uansett avslappet til situasjonen, sier Dortmund-direktør Michael Zorc til Sport1 etter at United-topp Ed Woodward i helga dempet forventningene til gigantoverganger i sommer.

17.30: Gazzetto dello Sport skriver at høyekant Federico Chiesa kan velge mellom å bli i Fiorentina eller dra til Juventus, Chelsea eller United. Hans nåværende klubb, Fiorentina, skal være villig til å øke årslønna til 4,5 millioner euro, mens det også hevdes fra Sport Witness at det står i saken at han gjerne blir i Italia uansett. Lønnsnivået i England kan imidlertid endre på det.

Prislappen skal ligge på om lag 70 millioner euro, altså merkbart mindre enn hva Jadon Sancho (samme posisjon) trolig vil koste.

12.49: James Robson (Evening Standards Manchester-korrespondent, tidligere Manchester Evening News) har skrevet om Uniteds overgangsplaner, i lys av Ed Woodwards uttalelser om at en må innse realitetene i den situasjonen coronaviruset skaper i fotballen.

Robson mener disse uttalelsene er strategiske slik at ikke United går inn i forhandlinger hvor det hersker en følelse av at United kan kjøpe akkurat som normalt, i motsetning til alle andre.

Selve overgangsplanen ellers skal ikke være forandret – Jadon Sancho og Jack Grealish skal fortsatt være høyt oppe på Solskjærs ønskeliste. Dortmund har ingen planer om å selge Sancho billig, men spillerverdier kan generelt gå ned som en konsekvens av coronaviruset, så avisa spekulerer i at både Sancho og Grealish eventuelt kan bli noe billigere enn ventet.

12.46: The Sun skriver om mulige salg United kan gjøre for å finansiere en Jadon Sancho-overgang.

Paul Pogba, Chris Smalling, Marcos Rojo, Jesse Lingard og Andreas Pereira nevnes som spillere som potensielt kan bli solgt.

Saken er ikke skrevet av avisas United-korrespondent, og fremstår mer spekulativ enn basert på informasjon de har fått fra kilder.

10.36: I helga videreformidlet Manchester Evening News det som tilsynelatende kunne se ut som et João Félix-rykte, siden de skrev at portugisiske A Bola (eller Abola som MEN kalte de) rapporterer at Diogo Dalot hjelper United i forsøket på å hente Félix.

Dette stemmer tilsynelatende ikke i det hele tatt.

Vi gikk nemlig inn på saken lokalavisa linket til, og der stod det noe helt annet.

Joda, de hadde uttalelser fra Dalot som tydet på at han var i kontakt med Félix (de var i Porto-akademiet sammen), men den kontakten gikk ut på at Félix hadde utfordret Dalot til en duell på Playstation, og at de kommer til å spille sammen snart. Med andre ord: hvis dere ser Félix-saker basert på det Manchester Evening News skrev, så stemmer dette tilsynelatende heller lite med virkeligheten…

10.26: Det er en rolig start på uka hittil når det gjelder rykter, men vi tar med oss to ting relatert til James Maddison, som United har vært koblet til.

Den ene er at The Sun skriver at Leicester har identifisert ungarske Dominik Szoboszlai (RB Salzburg) som en potensiell Maddison-erstatter. Den andre er at Maddison i helga sa «selvsagt blir jeg det!» da han ble spurt om han blir værende i Leicester av en supporter han snakket med på et videomøte.

07.54: Manchester United skal være en seriøs kandidat til å signere Edinson Cavani, ifølge L’Equipe (her gjengitt av Sport Witness).

Veteranen (han har blitt 33 år) har foreløpig ikke blitt kontaktet angående en kontraktsfornyelse selv om kontrakten går ut i sommer, men det skal ikke være utenkelig at det skjer siden den økonomiske situasjonen nå gjør at det kanskje er mer fristende å beholde enn å kjøpe inn dyrt. United presenteres uansett som et seriøst alternativ.

Samtidig påpeker Sport Witness at L’Equipe elsker å koble United til Cavani, og de registrerer sin skepsis til det hele.