– Mourinho skal ikke noe sted

Det rapporteres om at klubben avviser påstandene om at Mourinho får sparken denne helga uansett resultat.

Lørdag kom rapportene om at José Mourinho får sparken i helga – uavhengig av resultatet mot Newcastle lørdag kveld – etter Uniteds verste start på en sesong siden 1989.

Artikkelen om dette var ført i pennen av David McDonnell, som neppe ville skrevet noe slikt om han ikke hadde det fra velplasserte kilder. Det er nemlig en ganske stor risiko å ta i en verden der feilinformerte journalister ofte får høre det fra supportere i lang tid.

I tillegg vet united.no at McDonnell, som har fulgt United i mange år, har gode kilder i United-systemet.

Mirror skrev at Zinedine Zidane er favoritten til å overta jobben, men at det kan bli Michael Carrick som overtar midlertidig.

Gary Neville snakket om dette på Sky Sports’ fredagssending fra Brighton, og han var tydelig på at han synes at Uniteds problemer kommer fra toppen. Les mer om dette her.

Motstridende rapporter

Lørdag morgen dukker det opp noen andre meldinger om Mourinhos fremtid, også det fra gode journalister som har gode kilder. Kanskje er det United som prøver å skadebegrense det hele siden fredagskveldens lekkasje ikke nødvendigvis får klubben til å fremstå særlig bra – eller kanskje er det sant at han har klubbens tillit, og at McDonnells kilder rett og slett tar feil denne gangen.

– Det jeg hører er at José Mourinho ikke skal noe sted. Han beholder styrets støtte til å snu situasjonen i Manchester United. Resultater kommer til å avgjøre Mourinhos fremtid, slik det har vært hele sesongen, skriver BBCs Simon Stone. Mike Keegan i Daily Mail er blant de andre som skriver noe lignende.

Sky Sports melder også at United avviser påstandene:

Nervøse ansatte

Daily Mail er blant avisene som har blitt informert om at José Mourinho vil få mer tid til å snu skuta, men velinformerte Chris Wheeler skriver også at flere av Mourinhos menn nå frykter å få sparken.

De skal ha delt ut sitt private mobilnummer til flere i klubben nå, i tilfelle de blir fratatt klubbtelefonene i tilfelle Mourinho får sparken.

Avisa skriver at Silvino Louro , Carlos Lalin, speider Ricardo Formosinho og analysemann Giovanni Cerra alle vil være sårbare om at United bestemmer seg for å avslutte arbeidsforholdet med Mourinho, mens Michael Carrick og Kieran McKenna er forventet at vil bli værende i klubben.

Savner støtte fra klubben

Mark Ogden i ESPN skriver at José Mourinho krever offentlig støtte fra klubben før kampen mot Newcastle, og at han skal ha savnet dette lenge. The Times skrev også for noen dager siden om portugiserens misnøye med mangelen på støtte.

ESPN beskriver en Mourinho som skal ha blitt mer misfornøyd i det siste, men er også klare på at Glazer-familien i utgangspunktet ikke ønsker å avslutte United-managerens kontrakt, og at de ønsker at han skal snu det.

Mourinho ønsker at Woodward skal avvise alle rapportene om at jobben hans er truet, og det spekuleres videre i at Mourinho kan se på det som bevis for at han ikke har tillit om denne støtten ikke kommer før Newcastle-kampen.