– United kan vinne ligaen

Ryan Giggs er optimist til tross for at gapet til ligamester Chelsea var på hele 24 poeng sist sesong.

Publisert Sist oppdatert

2016/17 sesongen ble en kontrastfylt debutsesong i United for José Mourinho.

Portugiseren innledet sesongen med å vinne Community Shield mot Leicester, og vant senere både ligacupen og Europa League.

– Chelsea klarte det

I ligaen gikk det derimot langt tyngre og særlig var det de mange uavgjorte kampene på eget gress som gjorde at United havnet hele 24 poeng bak seriemester Chelsea.

Ryan Giggs er imidlertid ikke så bekymret over det gapet og mener det ikke representerer den reelle forskjellen på lagene.

– Ja, United havnet langt bak Chelsea, men det kan man ta igjen på én sesong. Chelsea viste det etter den svake sesongen de hadde før de vant ligaen, sier Giggs til Sky Sports. 

SKADET: Zlatan Ibrahimovic gikk glipp av sesonginnspurten. Svensken var den eneste angriperen som kan få godkjent med 17 ligamål. Nærmest svensken var Mata med seks.

Den walisiske United-legenden har definitivt et poeng, for i 2015/16-sesongen, da Leicester sensasjonelt vant Premie League, havnet Chelsea hele 31 poeng Claudio Ranieris menn.

Trenger flere mål

Giggs mener cup-triumfene har gitt Mouriho et solid fundament.

– Det var mye positivt som skjedde sist sesong og slik det endte var sesongen en suksess, men for at United skal kunne bli ligamester trengs det langt flere mål, påpeker Giggs.

Sist sesong scoret alle de andre topplagene langt flere ligamål enn United og Tottenham hadde sågar en målforskjell som var bedre enn antall mål United scoret (!).

Zlatan Ibrahimovic scoret 17 ligamål før kneskaden mot Anderlecht inntraff. Juan Mata var nestbeste målscorer i ligaen med beskjedne seks mål.

Det holder ikke, mener Giggs.

– Vil du vinne ligaen må du ha en spiss som scorer 30 mål per sesong eller mange spillere som bidrar med mål slik Liverpool hadde sist sesong, sier Giggs. 

Powered by Labrador CMS