giggsrett

Ingen ny rettssak – Ryan Giggs er en fri mann

Publisert Sist oppdatert

Manchester Evening News melder tirsdag at aktor har droppet de alvorlige  anklagene mot United-legende Ryan Giggs.

Dette skal ha skjedd fordi eks-kjæresten, som stod bak anklagene, ikke lenger ville medvirke i saken.

Hun skal ifølge The Athletic i mai ha gitt som grunn til aktor at hun følte seg både utslitt og krenket av prosessen.

Giggs ble arrestert helt tilbake i november 2020, mistenkt for overfall mot sin daværende kjæreste og hennes søster. Det ble senere tatt ut anklage i saken, for at han hadde påført kjæresten fysisk skade, samt at han hadde hatt en kontrollerende oppførsel overfor henne.

Juryen klarte ikke å komme til enighet etter rettssaken sommeren 2022, og Giggs, som ga seg som landslagstrener for Wales underveis i saken og har levd et ganske så tilbaketrukket liv de siste årene, har ventet på en ny rettssak i slutten av juli.

Han risikerte opptil fem års fengsel hvis han ble funnet skyldig.

Etter en høring i retten i Manchester tirsdag, hvor det ifølge Evening News altså ble klart at eks-kjæresten ikke lenger vil medvirke i saken, er det imidlertid klart at anklagene er frafalt, og dermed er Giggs en helt fri mann.

United-legenden, som ikke var til stede på tirsdagens høring, har hele tiden benektet anklagene, og ønsket å bruke retten for å vise sin uskyld.

Han skal være «enormt lettet» over denne avgjørelsen.

– Hans mening har hele veien vært at han er uskyldig for disse anklagene, og at det har blitt gitt mange løgner om ham. Nå er han funnet ikke skyldig i disse anklagene, og dermed kan han gå videre i livet og karrieren sin som en uskyldig mann, sier Giggs-advokat Chris Daw til The Guardian.

Powered by Labrador CMS