– Kan ikke sammenligne seg med United

United-legenden Ryan Giggs mener lillebror i Manchester fortsatt er lillebror.

Publisert Sist oppdatert

Få kjenner Uniteds senere historie bedre enn Ryan Giggs. Waliseren fikk nærmere 1000 kamper i alle turneringer mellom 1990 og 2014, og fortsatte sågar som assisterende manager en periode etter det.

Dermed har han også sett hele Citys lange ferd fra å være PL-slitere (som av og til har bitt fra seg i derbyene), til å bli en av Europas beste klubber.

44-åringen mener imidlertid det er viktig å skille mellom det, og å kalle dem en av Europas største klubber. 

De er åpenbart gode, men..

På spørsmål om hvorvidt City nå er Manchesters største klubb, svarer han relativt kontant.

– Nei. Flere akademispillere tar veien gjennom United-systemet enn i City. Og United vant to troféer i fjor, mens det begynner å bli noen år siden City vant noen, sier Giggs til Sky Sports.

Han understreker imidlertid at han ikke med det påstår at City ikke er et godt fotballag per dags dato.

– De er åpenbart veldig gode, og med de økonomiske musklene de har, nærmer de seg hvert år. Men United, med den historikken de har, i tillegg til en topptrener og toppspillerne de har, er fortsatt øverst. Men avstanden er i ferd med å tette seg, sier han.

Kan bli vanskelige å stoppe

– Med pengene og treneren de har, kommer de til å bli veldig vanskelige å stoppe de neste par årene, for de spiller fantastisk fotball. Men fram til du vinner det trofeet, kan du ikke sammenligne dem med Arsenals «Invincibles» eller andre lag som har vunnet PL, sier Giggs.

MÅ GJØRE MER AV DETTE: For å bli størst i byen, må City vinne flere troféer, mener Giggs og Neville.

Han får støtte fra Phil Neville.

– De legger ned byggesteinene. De dominerer, og akkurat nå er de det beste laget i Europa. De spiller den beste fotballen, men man må imidlertid måle suksess ut ifra troféer, sier han.

 

Powered by Labrador CMS