Giggs hyller lagmoralen

Robin van Persie og Javier Hernandez stjal overskriftene, men ifølge Ryan Giggs kom 4-0-seieren over Wigan som et resultat av strålende laginnsats.

Publisert Sist oppdatert

Den 39 år gamle superveteranen spilte samtlige 90 minutter i sin opptreden nummer 924, og var sterkt delaktig i den overlegne seieren. Han jobbet og slet, driblet og løp, og det nesten uten stans. Slik gjorde han sitt beste for å motbevise kritikere som mener at han ikke lenger forsvarer en plass i Sir Alex’ tropp.

Men Giggs var langt fra alene om å gjøre en god forestilling på DW tirsdag ettermiddag. Han gir honnør til målscorerne, men skryter først og fremst av måten spillerne dro lasset sammen.

– Ja, alle sammen jobber for laget. Vi scorer mål som lag og vi forsvarer oss som lag, og etter min mening jobbet vi hardt for hverandre over hele banen. Dermed begrenset vi også Wigans muligheter til å skape sjanser, sa veteranen til MUTV etter kampen på DW.

– Chicha og Robin var strålende, og ikke bare på grunn av scoringene. Arbeidsinnsatsen, og måten de utførte førsteforsvarerjobben på, gjorde det så mye enklere for midtbanen å legge press på motstanderne.

– Det var i det hele tatt en glimrende forestilling fra vår side og et flott resultat. Vi visste det ville bli tøft – det fikk vi erfare i forrige sesong. Selv om vi kan vise til en god merittliste mot dem, var vi klar over at vi måtte kjempe hardt for seieren.

All ære til manageren

Med nye tre poeng mot Wigan tok altså United full pott på julens tre kamper – eller ti av tolv poeng om vi også tar med poengdelingen på Liberty Stadium på lille julaften. Det mener Giggs er Sir Alex Fergusons fortjeneste, for måten han har rotert på laget og derved unngått å slite ut spillerne i lølpet av et hardt juleprogram.

– Vi har en sterk tropp, og manageren har lyktes med rokeringene sine. Laget var fullt av sprut mot Wigan, og det er takket være manageren.

Skryt til Carrick og Evra

– Når man står overfor fire kamper på ti dager, vet man aldri hva det vil føre med seg av skader og utmattelse. Det er derfor på sin plass å ta hatten av for spillere som Michael Carrick og Patrice Evra. De har spilt hver kamp og jobbet steinhardt.

Powered by Labrador CMS