Alle tolv kan gå videre

Det er ikke så sannsynlig at alle går videre, men det kan skje.

Publisert Sist oppdatert

United har tolv spillere med i VM.

Potensielt kan faktisk samtlige av disse tolv gå videre til åttendedelsfinalen, selv om det nok er mer sannsynlig at det blir ni/ti av av dem, med Matic, Rojo og Lindelöf som de spillerne som det er mest sannsynlig at får en tidligere ferie enn planlagt.

Spania (David de Gea)

Spania gikk mandag kveld videre fra gruppe B.

Etter dramaet på overtid ble det attpåtil gruppeseier, og dermed også en hyggeligere vei videre. I åttendedelsfinalen venter en kamp mot vertsnasjon Russland, og det er gode sjanser for å slippe lag som Frankrike i en eventuell kvartfinale. Danmark eller Kroatia kan potensielt bli motstander der, og da er plutselig ikke Spania så langt unna semifinalen – med et lag som ikke har imponert hittil.

Frankrike (Paul Pogba)

Frankrike er allerede videre fra gruppe C.

Så lenge de unngår tap mot Danmark, så er også gruppeseieren sikret. Danmark går videre med uavgjort, og vil nok neppe angripe desperat for å senke Frankrike heller.

Argentina (Marcos Rojo)

Argentina er i trøbbel – her er det lite som fungerer som det skal.

Likevel – avansement fra gruppa er fortsatt ganske sannsynlig. Seier mot Nigeria, samtidig som Island ikke slår Kroatia, vil være nok til avansement. Selv om Island skulle slå Kroatia, så har fortsatt Argentina sjansen til å havne fremfor, men da må de vinne med mer mot nigerianerne enn Island slår kroatene med.

I åttendedelsfinalen venter eventuelt gruppevinneren fra gruppe C – sannsynligvis Frankrike.

Brasil (Fred)

Brasil er kanskje ikke i like mye trøbbel som nabo Argentina, men de risikerer faktisk også å ryke ut. Om vi går ut fra at Sveits tar poeng mot Costa Rica, så vil Brasil ryke ut om de taper mot Serbia.

Veien videre kan uansett bli tøff, siden de fort kan ende opp med å møte Tyskland i åttendedelsfinalen. Det kan for øvrig også potensielt skje om de skulle havne bak Sveits.

Serbia (Nemanja Matic)

Det er ikke så sannsynlig at vi får både Freds Brasil og Nemanja Matics Serbia videre, men det kan skje. I så fall må Costa Rica – som allerede er ute av turneringen – vinne mot Sveits.

Vi tror vel egentlig ikke at det skjer, og i så fall er dette en ren utslagskamp mellom Brasil og Serbia, der Serbia  vinne. Akkurat det sier det seg selv at ikke blir enkelt, for Brasil er ikke akkurat et lag som pleier å ryke ut i gruppespillet – og vi har definitivt sett dårligere Brasil-lag enn denne utgaven.

Sjansen er altså stor for at Nemanja Matic får den ferien Mourinho gjerne ville at han skulle få.

Sverige (Victor Lindelöf)

Det så så bra ut så lenge, men avansementssjansene er fortsatt til stede.

Sannsynligvis må Sverige slå Mexico, et Mexico som nok gjerne vil vinne gruppa, og som har sett bra ut hittil. Innbyrdes oppgjør kan fort bli avgjort i denne gruppa, og både Tyskland, Mexico og Sverige kan fort ende opp på seks poeng.

Sverige fikk seg en smell med Tysklands sene vinnermål, men kanskje kan trøsten være at det målet var like irriterende for Mexico, som ville vært videre om ikke Kroos dunket den inn. Klarer Lindelöf å passe på ex-red Javier Hernández, så kan mye være gjort.

Belgia (Romelu Lukaku, Marouane Fellaini) og England (Jesse Lingard, Ashley Young, Marcus Rashford, Phil Jones)

Belgia og England er allerede videre fra gruppespillet.

Nå handler alt dermed om hvem som skal vinne gruppa, og det er ikke en gang sikkert at det er en fordel. Om Brasil vinner gruppe E, og Tyskland kommer på andreplass i gruppe F, så vil gruppevinneren fra denne gruppa møte vinneren av Tyskland-Brasil i en eventuell kvartfinale, mens gruppetoeren fra denne gruppa i så fall potensielt møter vinneren av en kamp som for eksempel Mexico-Sveits.

Samtidig så kan jo også Brasil havne på andreplass, og Tyskland på førsteplass – de svarene får vi på onsdag.

Lagene er helt likt før siste runde, så akkurat nå er England øverst fordi de har ett gult kort mindre enn Belgia!

NOE Å FEIRE: England topper gruppa, men kanskje er det laget som kommer på andreplass som kan være aller mest fornøyde? Det vil vise seg.
Powered by Labrador CMS