– Tett og jevnt, men målrikt

Leder for Stokes supporterklubb spår en actionfylt og knallhard batalje på Britannia.

Publisert Sist oppdatert

Runar Kvernen leder en supporterklubb som har hatt mye å glede seg over i den senere tid. Siden laget hans holdt på å ta poeng på Old Trafford for fire uker siden, har det blitt 10 poeng av 15 mulige, deriblant trepoengere både mot Arsenal hjemme og Everton borte. Det har så langt blitt maksimal uttelling i julen, med seire både på 2. og 4. dag.
Men Kvernen er ennå ikke mett. Nå drømmer han om å få se «pottemakerne» innlede et nytt år ved å ta skalpen på Manchester United.

Gratulerer med en strålende romjul så langt. Full pott etter seire over Everton og WBA; det tyder vel på at «pottemakerne» har kommet i siget. Hvor fornøyd er du egentlig med sesongen så langt?
– Stoke ligger bedre an enn i noen tidligere sesonger i Premier League – fire poeng foran halvspilt forrige sesong. Resultatene har variert – med noen litt kjipe hjemmetap – men også sterke resultater både hjemme og borte. Nye Stoke svinger, men laget har mer i verktøykassa, og toppnivået er høyere enn før.

Nå er det ikke mer enn en måned siden Stoke besøkte Old Trafford og gikk på et knepent 2-1-nederlag. Det var til og med bare så vidt at vi slapp unna da Stoke-spillerne gikk amok i sluttminuttene. Var offensiven der et forvarsel om hva som venter oss på Britannia?
– Stoke kunne tatt et poeng på Old Trafford; det var sjansebonanza i sluttminuttene mot en god De Gea. Stoke mobiliserer alltid litt ekstra i oppgjørene mot store klubber – og skalpen til Man. United vil Stoke gjerne ha. Det vil derfor ikke mangle på trøkk på The Brit 1. januar.

Stoke City v West Bromwich Albion - Premier League
Mame Biram Diouf feirer et av sine to mål i søndagens 2-0-seier over WBA.

Ex-Red Mame Biram Diouf kom særdeles nære utlikning på Old Trafford, og er helt sikkert på jakt etter å vise at hans to scoringer mot WBA ikke var noen tilfeldighet – selv om mål nummer 2 så definitivt var nettopp det :-D. Er det noen andre enn ham United først og fremst bør se opp for? Hvem har for eksempel vært Stokes beste spiller så langt?
– Stoke har stor tro på Diouf, og fulgte ham lenge før han ble hentet til klubben.  Vi får håpe det løsner for ham. Han har vært god i flere faser av spillet, og hvis målene nå kommer så blir han en farlig mann.
– Bojan har glitret på midtbanen, men blir neppe spilleklar til denne kampen. Ellers er oksen Jonathan Walters  en mann for de tøffe bataljer, og Peter Crouch er alltid en utfordring. Men her må nok Stoke satse på lagmoralen og trøkket, med kaptein og ex-United Ryan Shawcross  i fremste rekke.  Han blir viktig – sammen med keeper Begovic.

Nå gikk United (utrolig nok) målløse av banen mot Tottenham på søndag. Hva blir Stokes oppskrift for å kopiere Spurs og demme opp mot revansjesugne Falcao, Rooney og Robin van Persie?
– Det blir tøft. United er på vei, ikke minst angrepsmessig, men svinger de også. Stoke vil prøve å være kompakte – og så blir det viktig å ikke glippe eller slippe til Uniteds sterke angrepsspillere tidlig i begge omganger.  Stoke kan være ganske gode på å frustrere motstandere, så tiden vil jobbe for hjemmelaget.

Som kjent har begge klubbene vært, og er fortsatt, hjemsøkt av store skadeproblemer. Som du allerede har vært inne på, er Bojan Krkic etter alt å dømme ute av oppgjøret med en hamstringskade. Hvor mye vil hans fravær i så fall påvirke Stokes muligheter?
– Bojan har glitret – men slik er fotballen. Han har det lille ekstra, men uten ham må Stoke omrokere. Det kan fungere det også.

Everton v Stoke City - Premier League
Bojan Krkic er strekkskadet og må trolig se kampen fra tribunen.

Hvilke elleve tror du Mark Hughes velger å sende utpå fra start?
– Det har vært tett program, og det kan være noen småskader og sykdom, men med Bojan ute:
Begovic-Cameron, Shawcross, Muniesa, Pieters-Whelan, N’Zonzi-Walters, Diouf, Arnautovic-Crouch

– Alternativt kan man velge å kjøre Charlie Adam fra start i Bojans/Dioufs rolle, og Diouf opp på topp eller på kant. Da kan Crouch eller Arnautovic starte på benken. Walters spiller hvis han er kvitt sykdom fra helga.

Helt til slutt må vi få et resultattips av deg, Runar.
– Stoke vinner 3-2 i et drama og en batalje av en kamp.

Her kan du sjekke ut Stoke-supporternes nettside

Powered by Labrador CMS