– Rooney til Kina? Galskap!

– Wayne Rooney har fremdeles mye å bidra med her i England, sier Roy Keane.

Publisert Sist oppdatert

Roy Keane er ikke akkurat kjent for å være en som sparer på kruttet og den tidligere United-kapteinen, men fremdeles svært frittalende iren, er krystallklar på at dagens United kaptein ikke bør erstatte Manchester og Old Trafford med Kina.

– Kan spille på øverste nivå

Tidligere denne uken skal Rooneys agent Paul Stretford ha reist til Kina for å snakke med ulike klubber om en mulig overgang for tidenes mestscorende United-spiller.

Det har blitt spekulert i at Rooney vil kunne heve en ukelønn på svimlende 600.000 pund (ca 6,3 millioner norske kroner) i Kina, men Keane advarer Rooney mot å hoppe på Kina-bølgen.

FRISTET AV KINA: En ukelønn på 600.000 kan angivelig vente Wayne Rooney om han bytter Old Trafford og Manchester med kinesisk superliga.

– Wayne bør absolutt ikke dra til Kina. Han kan fremdeles spille på øverste nivå i England, Italia, Spania eller Tyskland. Han er bare 31 år og har fremdeles mye å tilføre fotballen i Europa. Det er galskap, tordnet Keane i ITVs studio under onsdagens Champions League-sending.

– Bør sjekke nøye

Heller ikke Paul Scholes er særlig giret på å se Wayne Rooney i Asia.

– Det kan se ut som om han kan komme til å dra, men jeg tror ikke Kina er rette plassen for ham. Rent økonomisk er det kanskje det, men han er en familiemann og kanskje det hadde vært bedre å gå tilbake til Everton i noen sesonger. Om ikke kan USA være et bedre alternativ enn Kina, sa Scholes på BT Sport onsdag kveld. 

ROONEY-RÅD: Roy Keane råder tidligere lagkamerat Wayne Rooney til å droppe Kina. Her jubler de to sammen med Rio Ferdinand etter en scoring mot Manchester City.

Jack Sealy er i dag den eneste engelske spilleren i den kinesiske superligaen. Sealy spiller for Changchun Yatai og har følgende råd å komme med til Wayne Rooney

– Han bør sjekke nøye hva som venter ham i Kina før han eventuelt velger å komme hit. Kina er ikke som Manchester. Han vil knapt finne noen likheter her. Kulturen er ulik, maten, folkene og fotballen er også forskjellig, sier Sealy til The Sun.

Utpeker Rooneys erstatter

Roy Keane er imidlertid klar på hvem United bør hente for å erstatte Wayne Rooney enten han drar til Kina eller andre klubber i Europa.

Antoine Griezmann har vært fantastisk. Jeg har blitt kraftig imponert over nivået hans de siste to årene, sier Keane til ITV. 

– Vi ser ham nå score regelmessig i alle de store kampene, både for landslaget og i Champions League, legger keane til.

De fleste engelske avisene mener det er lite trolig at Rooney drar nå før det kinesiske overgangsvinduet stenger tirsdag, men at det kan bli aktuelt for Uniteds kaptein å forlate Old Trafford etter sesongslutt. 

Powered by Labrador CMS