– Vil ikke at folk skal lykkes

I serien av Keane-kritikk mot Ferguson er dette kanskje det mest overraskende temaet.

Publisert Sist oppdatert

Roy Keane er ikke akkurat kjent for sine prestasjoner i den eldgamle og edle sporten «stridsøksbegraving», og i irens nye bok kommer det mange stikk mot Sir Alex Ferguson (som heller ikke er noen kløpper i den sporten) som et slags sint tilsvar til sistnevntes forrige selvbiografi.

Og ikke nok med boka, Keane langer også ut mot Ferguson i flere intervjuer han har gjort i det siste, og i et intervju med Daily Mail snakker Keane om forholdet Ferguson har hatt med andre United-helter. Da Daily Mail-journalisten spurte om det ikke var trist at forholdet endte som det gjorde, kom svaret kontant:

– Jeg synes ikke det. Hvorfor er det trist? Trodde du at vi kom til å være kompiser? Snakket du med Bryan Robson? Snakket du noen gang med Steve Bruce? Snakket du noen gang med dem under fire øyne da de forlot klubben? Synes du at han behandlet dem som kompiser?

– Jeg visste hva som kom. Brucie i cupfinalen. Robbi i cupfinalen. Snakk med konene deres om hva som skjedde med dem på slutten av karrieren, sa Keane, som siktet til hvordan Ferguson tok tøffe avgjørelser og vraket sine kapteiner i cupfinaler på tampen av karrieren. Robson i 1994 fordi han ville ha mer allsidighet på benken (han kunne bare ha tre spillere der), mens Bruce ble vraket mot Liverpool etter å ha slitt med skader i tre uker før finalen.

fergusonbruce (650 x 358)
GOD STEMNING: Ferguson har et godt forhold til Bruce og Robson. Til Keane? Kanskje ikke…

– Så jeg tror ikke at jeg noen gang trodde at det ville bli annerledes, for det er hva som skjer med ham. Tror du Ruud van Nistelrooy forlot klubben på en god måte? Tror du Beckham gjorde det? For å være rettferdig så hadde Becks og Ruud overganger klare, men jeg hadde ikke det, jeg forlot klubben med en brukket fot.

Ferguson er kjent for å hjelpe unge managere opp og frem, og utallige managere beskriver i sine selvbiografier hvor lett det har vært å kunne ringe Ferguson om hjelp i mange slags former. Men Keane ser annerledes på det hele da Daily Mails journalist lurer på om Ferguson liker å se tidligere spillere, selv Keane, gjøre det bra.

– Aldri i livet, ingen sjanse. Han fungerer ikke på den måten. Så lenge Darren [Ferguson] gjør det bra, så er det alt som betyr noe. Om noe så ønsker han at folk ikke skal gjøre det bra. Spør Brucie og Robbo om lånespillere. Tror du at han ga dem fordeler? Brucie fikk flere fordeler av Arsene Wenger.

Så spørs det om Robson er helt enig, siden han sist sommer uttalte at han ikke tror West Bromwich ville reddet plassen i 2005 uten Kieran Richardson.

REDDET AV RICHARDSON: Bryan Robson bruker Kieran Richardson som eksempel på hvor effektivt utlånssystemet kan være.
REDDET AV RICHARDSON: Men Keane mener Ferguson ikke hjalp Robson som manager.

Men Roy Keane ville jo ikke vært Roy Keane om han ikke var i konflikt med noen, ville han vel?

Powered by Labrador CMS