– Gutter, det er Tottenham …

Sir Alex Ferguson følte før et oppgjør mot Tottenham at det var nok å minne spillerne om hvem motstanderen var. Men Spurs er en vesentlig tøffere motstander nå enn da Ferguson sa dette.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld gjester United Wembley og Tottenham, og det blir ingen enkel oppgave.

Spurs har virkelig blitt et lag vi må ta på alvor, og United har ikke vunnet borte mot London-laget siden 2012.

Det er andre tider nå enn da Sir Alex Ferguson kunne fortelle spillerne at Tottenham kom til å rakne hvis United scoret det første målet etter pause – og det endte med at United snudde 0-3 til 5-3-seier på White Hart Lane.

Noen år senere ledet for øvrig Tottenham 2-0 på Old Trafford til pause, og frem til det gjenstod bare litt mer enn en halvtime, men kampen endte 5-2. Vi antar at Ferguson nevnte noe av det samme.

FORMIDABEL MOTSTAND: Harry Kane og Tottenham.

– Briljant

Likevel er det en annen garderobeprat fra Ferguson som passer enda bedre å nevne her.

Roy Keane fortalte om den i en spørsmål/svar-sekvens i forbindelse med lanseringa av selvbiografien The Second Half, en bok der uenighetene mellom Ferguson og Keane kommer tydelig frem, men samtidig har Keane alltid vært klar på at Ferguson visste hvordan en skulle motivere et lag.

Før en kamp mot Tottenham (som United hadde en svært god statistikk mot under Ferguson, og som var kjent for kronisk underprestering), var Keane redd for at sjefen skulle komme med en lang tale om Spurs, men den frykten var helt ubegrunnet.

– Han kom inn, sa «gutter, det er Tottenham …», og det var det. Briljant.

Denne saken ble først publisert på United.no i oktober.

Powered by Labrador CMS