Knusende seier til Giggs mot Keane

Wales og Ryan Giggs imponerte stort mot Irland og Roy Keane torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Ryan Giggs og Roy Keane – på hver sin trenerbenk. Det var til å få vann i munnen av – to av Uniteds største legender i nyere tid.

Det var imidlertid Giggsy som kunne glise torsdag kveld.

Tidligere United-spiller Tom Lawrence gjorde tidlig 1-0, Gareth Bale økte og Aaron Ramsey satte 3-0 før stadionuret hadde rundet 37. Connor Roberts økte til 4-0 etter pause, før irene reduserte til 4-1 mot slutten av oppgjøret.

Det ble også sluttresultatet i Nations League-kampen.

Dette var Giggsys andre seier på fire kamper som Wales-manager, etter at han ledet sin første kamp tidligere i år. Tidligere har det blitt 6-0-seier mot Kina, 1-0-tap mot Uruguay og 0-0 mot Mexico.

Den walisiske målforskjellen, med Giggs som landslagssjef, er altså 10-2.

Roy Keane er assistenten til Irlands landslagssjef, Martin O´Neill.

«Naughty and Nice»

Ryan Giggs ble sett på som et av de største talentene i britisk fotball da han fikk sin United-debut mot Everton våren 1991, og Giggs slo ut i full blomst.

SEIERSVANTE: Roy Keane (ytterst til vestre) og Ryan Giggs (nummer tre fra høyre) jubler sammen med lagkameratene etter seieren i FA-cupen mot Millwall i 2004.

Waliseren, som var en del av Uniteds berømte ungdomskull «Class of 92», hadde allerede slått gjennom på førstelaget da United vant FA Youth Cup i 1992.

Giggs var også den eneste spilleren som var med på å vinne samtlige 13 ligagull under Ferguson og ble forståelig nok sett på som en av Fergusons favoritter.

Roy Keane var mannen som skulle erstatte en aldrende Bryan Robson sommeren 1993. Keane ble den dyreste spilleren som hadde gått mellom to engelske klubber da United betalte 3,75 millioner pund til Nottingham Forest for den fyrrige iren.

SISTE KAMP: En skadet Roy Keane byttes ut mot Liverpool på Anfield i september 2005. Det ble hans siste opptreden i United-trøya.

Keane ble en av de mest fryktede midtbanespillerne i Premier League, og var i flere sesonger Uniteds kaptein under Ferguson. De to ble imidlertid uvenner etter Keanes famøse MUTV-intervju der han praktisk talt kritiserte alt og alle, medspillere inkludert.

Siden har de to ikke vært på talefot.

Gjensidig respekt

Foruten vinnerinstinktet var, og trolig er de det fremdeles, Keane og Giggs to vidt forskjellige personligheter.

Likevel har de to utvilsomt beholdt respekten for hverandre.

Da Giggs onsdag ble konfrontert med en episode fra juni der Roy Keane visstnok skal ha vært involvert i en opprivende krangel med Harry Arter og Jonathan Walters, var han i det spøkefulle hjørnet.

SENKET LIVERPOOL PÅ ANFIELD: Ryan Giggs har akkurat scoret mot erkerivalen og blir gratulert av Roy Keane, Ruud van Nistelrooy og Diego Forlan.

– Jeg tror det ikke, smilte Giggs lurt. 

– Alt jeg kan si om Roy var at han var en fantastisk lagkamerat. Jeg hadde en strålende tid sammen med ham i VM i sommer (som ekspertkommentator for tv-kanalen ITV, red. anm). Det er vanskelig for meg å si noe om det, men det jeg kan si er at jeg går veldig godt overens med Roy.

Roy Keane har tidligere gitt uttrykk for hva han mener om Giggs som spiller.

Det er ikke lenge siden iren mente Giggs ville vært verdt to millarder pund i dagens marked.

Selv om de to tidligere United-spillerne forlot Old Trafford under helt ulike omstendigheter, har de i det minste to ting til felles.

Vinnerviljen og respekten for hverandre.

 

Powered by Labrador CMS