– Egentlig sansen for Mourinho

VALLE: VIF-trener og Liverpool-fan Ronny Deila gleder seg mer til kampen enn til Uniteds fremtid.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 30. juli leder Ronny Deila sitt Vålerenga ut på Ullevaal for en treningskamp mot United. Det blir en spesiell kamp for Deila, som har vokst opp med å se på United som selve fienden.

– Mitt forhold til United? Det var veldig, veldig anstrengt, sier Ronny Deila til United.no.

– Rett og slett hat? Du mislikte United?

– Ja, ja, jeg var så Liverpool-fan som det går an å bli, og den gangen var United den største utfordreren. 

Vålerenga-treneren gliser når United.no møter den tidligere Celtic-manageren på Valle, men ingen bør være overrasket over det svaret.

BILLETTER: Medlemmer av Supporterklubben kan forhåndskjøpe billetter!

GLEDER SEG: Ronny Deila.

En haug med nedturer…

Deila vokste nemlig opp som ihuga Liverpool-supporter, og kjærligheten til Merseyside-laget har aldri forsvunnet, selv om han har fått et litt mer avbalansert forhold til all fotball, også United, etter at han selv ble voksen og fotballtrener på høyt nivå. 

– Jeg var Liverpool-fan, og jeg er Liverpool-fan. Jeg gråt da Liverpool tapte kamper på 80-tallet. Jeg hadde også et søskenbarn som var sykt United-fan slik at vi hadde en krig gående gjennom mange år. Rivaliseringen ble ikke noe mindre av den grunn. For meg var det mye morsomt da jeg var ung. Så overtok United.

– Jeg skal imidlertid innrømme at jeg hadde en forkjærlighet for Cantona. Han var helt fantastisk.

– Samtidig, det første vonde jeg husker er egentlig cupfinalen i 1996, da han scoret. Det var starten på det vonde. 

CANTONA: Det var starten på det vonde…for Ronny Deila.

– Etterpå har livet mitt som Liverpool-fan kontra United egentlig bare vært en haug med nedturer. Jeg har også sett United-Liverpool to ganger, én gang på Anfield og én gang på Old Trafford, men United vant begge de kampene. 

– I den første kampen, på Anfield, husker jeg at Roy Keane var helt konge på midten. Så var jeg på Old Trafford i 2012. Det var 0-0 ved pause, og jeg gikk for å kjøpe en kaffe i pausen. Det gikk litt tregt, og da jeg kom ut stod det plutselig 2-0. Wayne Rooney scoret begge.

Møtte Sir Alex og Keane

Deila har imidlertid bare ikke et forhold til United som fan.

Han har også hatt personlige samtaler med noen av Uniteds største legender, spesielt da han var Celtic-manager. Da møtte han blant andre Sir Alex Ferguson og Roy Keane ved flere anledninger.

 – Ja, jeg møtte Sir Alex to ganger, én gang bare for å prate. Jeg har nevnt det før, men Ferguson sa fra til meg om det med pressekonferansene. Jeg hadde fått et par slag på trynet resultatmessig på den tiden, og han hadde sett det. «Nå må du skjerpe deg. Nå har du falt. Nå må du komme deg opp igjen», sa han. Han hadde rett i det han sa. Man må takle motgang. Man må stå oppreist.

SIR ALEX: En enorm kunnskap.

 – Jeg skal innrømme at jeg ble litt starstruck med Ferguson. Samtidig merker man fort at de bare er normale mennesker, men med en enorm kunnskap. Så skal man jo ha den respekten for Sir Alex. Det var stort å bare få prate med ham, og jeg kan huske enormt mange fantastiske United-kamper da han var manager.

– Hva med Roy Keane? Merket du ”villskapen”?

 – Han var faktisk fantastisk hyggelig. Jeg traff også ham ved et par anledninger, men jo da, man merker at han er litt svart-hvitt. Men sånne som ham er jo blitt så gode fordi de har den personligheten de har. De går gjennom veggen, de tør å sette skapet på plass, og de sørger for at alle rundt seg går på tå hev for å gjøre jobben sin.

Har veddet om United…

Nå er Deila opptatt av å få Vålerenga-toget på skinnene igjen her i Norge, etter en ikke altfor overbevisende ligastart.

Han følger imidlertid fortsatt med på alt som skjer med United og Liverpool.

Årsak: Interne veddemål i Vålerenga-leiren.

 – Igor (Aase, speider) er United-fan, og vi har veddet en helaften ute i Oslo på hvem som kommer høyest av United og Liverpool på tabellen. Jeg kan vel derfor si at når Swansea utliknet i helga så var jeg rask med å sende en tekstmelding til ham om det. Den helkvelden, den skal bli dyr, sier han glisende.

– Kommer nok noen kanoner

 Deila har også et håp om at kampen mot United, 30. juli, skal bli av beste merke.

Det unike, denne gangen, er at kampen ikke er presset inn mellom to ligakamper i eliteserien, slik at den norske klubben egentlig ikke kan gi alt, eller blir tvunget til å bytte alle spillere i løpet av kampen.

 Nå er det én ukes pause før og etter, slik at Vålerenga vil kunne forberede seg optimalt.

30. JULI: Ullevaal stadion, Vålerenga – United.

 – Det stemmer, og det er spesielt. Vi kan lade opp til kampen for å gjøre alt vi kan for å spille en bra kamp. Vi kan stille med vårt beste lag, og vi kan teste oss mot et av verdens beste lag. Det blir ikke slik at vi må be spillerne om å ikke ta i for mye. Uavhengig av Zlatans skade så kommer United sikkert også til å hente 2-3 kanoner i sommer, noe som bare vil øke interessen.

 – Jeg gleder meg til fullt hus på Ullevaal, og jeg gleder meg over at vi kan forberede oss optimalt på å gi dem en alright fotballkamp.

– Hva tenker du om United nå med Mourinho?

– Jeg har egentlig sansen for Mourinho. Han er en spesiell type, men jeg synes det er morsomt med de typene. United har vel generelt sett vært litt for omstendelige, men Zlatan har vært beholdningen for meg. Samtidig har jeg selvsagt sett at det kan være en begrensning for United, at alt skal innom han.

– Jeg er imidlertid imponert over at de har fått så mange kamper på rad uten å tape. Uansett hva noen måtte mene så er det kanonbra. Det vitner, dessverre for meg som Liverpool-fan, om at Uniteds fremtid ser bedre ut enn på lenge.

Fantastisk historie: Hør Deila fortelle om sitt møte med Zlatan:

Powered by Labrador CMS