– Et røverkjøp

Roy Keane er full av beundring for Uniteds storscorer, Romelu Lukaku.

Publisert Sist oppdatert

Den gamle United-kapteinen har ikke bestandig vært like positiv når han har blitt bedt om å uttale seg om klubben han ble bedt om å forlate i 2005.

Tvert imot har Keane tidvis uttalt seg svært kritisk til utviklingen og tilstanden i sin gamle klubb etter Sir Alex Fergusons avgang i 2013.

Nå synes imidlertid 45-åringen langt på vei å ha snudd. Under José Mourinho ser Keane omsider klare tegn til fremgang. Det tilskriver han ikke minst spissen som i sommer ble hentet fra Everton for en pris av rundt £75 millioner, Romelu Menama Lukaku Bolingoli.

£75 millioner er mye penger, ja vel. Men, ifølge Keane, er det i dette tilfellet meget vel anvendte penger.

Han er en god fotballspiller. Han er i en fin alder, og han kjenner Premier League.  For £75 millioner må han sies å ha vært et røverkjøp.

– 25-30 mål per sesong

Etter å ha sett den 24 år gamle belgieren sette inn to nye mål mot CSKA Moskva, og dermed nådd et tosifret antall scoringer på høstens ni kamper, mener den gamle United-helten at Romelu Lukaku rett og slett er særdeles god «value for money».

– Han er en god fotballspiller. Han er i en fin alder, og han kjenner Premier League.  For £75 millioner må han sies å ha vært et røverkjøp, sa Keane til ITV etter onsdagens forestilling i den russiske hovedstaden.

– Han har fått en god start, han er tiltalende i sin fremtreden, og han virker å være en fin type.

– Han kan vise til en fantastisk merittliste fra Everton, og nå som han har havnet i en større klubb og et bedre lag, et lag som vil skape massevis av sjanser for ham, kommer han til å score 25-30 mål i sesongen.

ROMELU LUKAKU på farten idet han scorer sitt andre mål for kvelden i Moskva. Nå gjenstår det bare å se hvordan han responderer mot de hardeste rivalene.

Et ørlite forbehold…

Til nå i sesongen, idet vi snart står på terskelen til å forlate september, har United fortsatt til gode å møte noen av sine hardeste rivaler. Nettopp det er et faktum som får Keane til å holde litt igjen på superlativene. Før han eventuelt slipper dem helt løs, vil han gjerne se hvordan Uniteds nummer 9 gjør det mot klubber som Chelsea, City og Tottenham.

– Den store testen kommer først med de største kampene. For alle Uniteds beste spisser har det bestandig handlet om å sette viktige scoringer i de største kampene, sa han.

– Derfor bør vi vel også vente til sesongavslutningen, når det er tid for å dele ut medaljer og troféer, med å felle den endelige dommen.

Powered by Labrador CMS