degeacav

– Selvsagt skal disse to starte i finalen

Publisert Sist oppdatert

Dag Langerød, ansvarlig redaktør i Supporterklubben, skriver ned sine meninger med jevne mellomrom.

Her er hans umiddelbare vurderinger om torsdagens kamp mot Roma.

Dette var egentlig skremmende svakt

Jo da, jeg vet vi ledet 6-2 og at vi hadde råd til å levere under pari og at det egentlig kun betyr noe at vi er i finalen, men vi hang ikke sammen som lag.

Roma er ikke så gode at vi burde sluppet til så mye.

Øyvind Eide snakket i en sak hos united.no torsdag om at United måtte drepe kampene når de hadde mulighet til det i den neste uka med fire kamper på sju døgn, og på 1-0 ved pause burde United hatt større kontroll.

Så tror jeg ikke at dette betyr at formen er blitt dårligere.

Jeg tror det handler mest om hva et utgangspunkt på 6-2 gjør med den mentale tilnærmingen til oppgjøret.

Cavani – Roma 7-4

Takk, Edinson Cavani.

Og takk for at du blir én sesong til – som jeg er blitt fortalt at du nå har bestemt deg for.

United vant 8-5 sammenlagt mot Roma, men til en viss grad kan vi si at Edinson Cavani skal ha det meste av æren for avansement.

I den første kampen scoret han to, hadde to målgivende og skaffet en straffe – noe som ga en 10er på Supporterklubbens børs. Involvert i fem mål, altså.

Nå scoret han både 1-0- og 2-2-målet.

Det betyr fire mål, to målgivende og en straffe på to kamper mot Roma. Helt vanvittig – selv om det også kunne og burde vært to, tre eller fire mål mer enn det.

Cavani har utviklet et godt samspill spesielt med Bruno Fernandes, og må selvsagt spille Europa League-finalen.

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two

Godt å se at Solskjær tok hensyn

Victor Lindelöf på benken. Scott McTominay på benken. Marcus Rashford på benken.

Luke Shaw og Aaron Wan-Bissaka ut i pausen.

Paul Pogba ut etter én time.

Edinson Cavani ut etter drøye 70 minutter.

Bruno Fernandes etter drøye 80 minutter.

Det betyr at i alle fall de sju første der fikk hvilt seg i deler eller hele torsdagen – før det venter tre kamper på fem dager fra og med søndag.

Så var det sikkert flere United-supportere som kunne tenkt enda flere endringer, men slik kampen utviklet seg, så åpne United var, var jeg egentlig glad for at vi ikke satte oss i en posisjon hvor vi var enda mer utsatt.

Bailly og Van de Beek misbrukte sjansen

Hvis Victor Lindelöf og Harry Maguire er skadefrie så kommer de til å starte Europa League-finalen – og alle kamper som United bruker sine to beste stoppere i ut denne sesongen.

Ja, dette var Baillys første kamp siden 11. mars, men han har vært tilbake i trening en god stund allerede, utgangspunktet var også en 6-2-ledelse, men han virket usikker og drev med det som gjerne blir omtalt som «Bailly-ting».

Selvsagt vil han bli bedre, men i en finale ønsker ikke en manager å se Bailly-ting. Derfor kan allerede nå Lindelöf og Maguire konsentrere seg om å holde seg skadefri frem til finalen i Gdansk 26. mai.

Donny van de Beek er enda lenger unna det sterkeste laget, og benyttet heller ikke muligheten torsdag. Det er spesielt det lille ekstra i gode posisjoner som savnes.

Men det var flere som var dårlige

Jeg må nesten snu på det.

David de Gea gjorde jobben sin strålende.

Cavani gjorde det han var satt til å gjøre.

Fred kan kanskje sies å komme unna med sin prestasjon.

Resten, de andre, kan se fremover til søndag – hvor jeg forventer en helt annen mental inngang og et United-lag som er atskillig mer påskrudd enn de var i denne.

Jeg må likevel si at Paul Pogba, som har vært så god i det siste, skuffet meg litt ekstra i en sentral midtbane-rolle, og jeg forventer at han dermed er borte derfra og plasseres i en kantrolle igjen mot Aston Villa søndag.

Dette United-laget trenger en balanse på midtbanen som jeg ikke helt nå stoler på at Pogba gir oss.

tamrom
STARTELLEVEREN: Men disse 11 fikk aldri kontroll over torsdagens kamp – selv om United ledet ved pause.

David de Gea

Men der Bailly nok kan se langt etter en finale så har David de Gea gjort nok til at han fortjener å stå i en finale – selv om Solskjær og trenerteamet mener Henderson muligens er bedre totalt sett siden han står i ligaen.

Spanjolen har nå stått fire kamper i Europa League etter at han mistet Premier League-plassen til Henderson, og det har vært overbevisende nok til at han får en Sergio Romero-rolle i Gdansk – siden Romero jo fikk fullføre som keeper da vi vant Europa League i Stockholm i 2017.

Torsdag er det han vi skal takke for at dette ikke ble skummelt allerede fra start av siden Roma hadde like mange avslutninger det første kvarteret som i hele den første kampen.

Kanskje noen av dem ville blitt tatt av VAR, men jeg hadde seks målsjanser til Roma før pause og det dobbelte til slutt. Det sier alt om at United ikke fungerte defensivt.

Faktisk, Optas første tilbakemelding rett etter kamp, viser at sist United slapp til like mye imot eget mål var helt tilbake i desember 2017, mot Arsenal.

Så takk til Cavani i begge kamper, men en ekstra takk til De Gea torsdag. Da var det verdensklasse.

Mitt finalelag akkurat nå

Mye kan selvsagt skje frem til onsdag 26. mai klokka 21.00 skandinavisk tid, men dette er 11eren jeg i skrivende stund tenker meg:

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Pogba, Fernandes, Rashford – Cavani

Det betyr at Greenwood ofres.

Rashford må selvsagt inn, dette laget trenger balansen McTominay og Fred gir, Pogbas kreativitet trengs likevel og samspillet mellom Bruno og Cavani – og sistnevntes form – betyr at det blir Greenwood som ofres fra start i Gdansk.

Hadde de fått beskjed om ikke å løpe?

Det virket i alle fall sånn på Luke Shaw etter åtte minutter. Hadde altså 10-15 meter til gode på motstander, men glemte at han faktisk måtte løpe for å få ballen. Dermed sjanse imot etter en ekstrem sløv inngripen.

Shaw var én av dem som skuffet mest.

Det var litt seigt hos flere, og med dette som den første av fire kamper på sju døgn så lurte jeg litt på om gutta rett og slett hadde fått beskjed om å være smarte med energibruken allerede her – og aldri traff riktig nivå.

LES OGSÅ: Konsekvensene av fire kamper på sju døgn

shaw434

Vi legger’n død

Det er Jon Almås sier i det norske TV-programmet Praktisk Info, og nå kan vi United-supportere gjøre det samme som Almås har gjort.

Etter fire semifinaletap (City x 2, Chelsea og Sevilla) var spørsmålet om Solskjær en manager som evner å ta dette United-laget til en finale.

Nå vet vi svaret. Han er det.

Vi legger’n død.

Så gjenstår det å se om han 26. mai også viser seg som en manager som kan ta United til en tittel.

La oss virkelig håpe at vi kan legge også den død da.

Jeg tror imidlertid ikke at vi skal undervurdere betydningen av finaleplassen, og at vi heller ikke skal undervurdere betydningen av en eventuell finaleseier.

Villarreal – 6. plassen i Spania – skal selvsagt egentlig også slås, selv om alt egentlig kan skje i en enkelt kamp.

LES OGSÅ: Vår spillerbørs etter kampen – sett også din egen børs
SOLSKJÆR: – Vi er gitt en veldig dårlig hånd av folk som ikke forstår fotball
MAGUIRE: – David leverte når vi virkelig trengte det

Powered by Labrador CMS