dobu

Våre vurderinger om laget mot Roma

Publisert Sist oppdatert

Denne saken ble skrevet tidlig onsdag med et ganske så sterkt United-lag.

Så kom meldingen om at Roma-kampen blir den første av fire United-kamper på sju dager.

Dermed måtte den skrives om ganske så kraftig.

Nå må det tas hensyn, og de 11-14 viktigste spillerne må matches smart den neste uka. Det betyr at noen må hviles fra start torsdag. Andre må byttes ut underveis.

Det skal likevel ikke være mulig å rote bort en 6-2-ledelse halvveis i torsdagens returkamp i Roma, spesielt mot en motstander som ikke akkurat fremstår som verdens beste nå for tiden.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Anthony Martial er tilbake på gress igjen, men denne kampen kommer for tidlig. Det er imidlertid en sjanse for at franskmannen er tilbake før sesongslutt.

Daniel James er også ute med en skade. Var ikke med på spillerhotellet før Liverpool-kampen, og er altså heller ikke med til Italia. Synd for ham og United, siden han ville vært en åpenbar startmann når de beste skulle hviles.

Phil Jones er fortsatt også ute, men ellers har Solskjær en fulltallig tropp å velge fra.

Vi hadde altså opprinnelig et mye sterkere lag enn det som er under, men etter bekreftelsen av Liverpool-kampen har vi tatt ut fire spillere som ellers ville vært naturlig å bruke fra start.


David de Gea – Er blitt cupkeeperen i disse kampene, og står selvsagt også i Italia – før Dean Henderson er tilbake igjen til Villa-kampen i Premier League i helga. Kanskje vil spanjolen også få én Premier League-kamp igjen til uka, siden det er en tøff mental belastning å skulle spille tre kamper på fem dager. Så tøft at De Gea for eksempel står mot Leicester?

Aaron Wan-Bissaka – Med 6-2 i sekken blir det kanskje et litt større fokus enn normalt på å gjøre den defensive jobben – å ikke gå seg bort offensivt i denne kampen. Wan-Bissaka vil være en ypperlig spiller til å gjøre den jobben de første 60-70 minuttene før han forhåpentligvis kan byttes ut.

Eric Bailly – Inn for Lindelöf. Svensken(s rygg) kan få hvile denne om mulig, og heller forberede ryggen sin på to-tre kamper på fem dager deretter. Bailly har også hatt godt tid på treningsfeltet nå slik at han bør være ganske så klar.

Harry Maguire – En ukes pause nå, og har vært til å stole på hele denne sesongen. Aldri skadet. Alltid tilgjengelig. Blir mannen som skal sy sammen defensiven også i denne, og nok må ta den største påkjenningen i backrekka med tanke på spilletid den neste uka.

Alex Telles – Det er bare et par uker siden Shaw måtte beskyttes, og før de tre ligakampene på fem dager så virker det dermed åpenbart å ikke bruke ham fra start når stillingen er 6-2 ved pause. Telles skal også være såpass god at dette byttet ikke rammer voldsomt.

TORSDAGENS VENSTRESIDE? I alle fall hvis United.no får rett.

Fred – Enorm motor og restituerer raskt. Dermed er Fred det åpenbare valget sentralt på midtbanen til denne.

Paul Pogba – Med fire kamper på sju døgn så handler det om å beskytte de spillerne som innimellom har slitt, og Scott McTominay har det. Pogba trenger også mer kamptrening, og kan løpe fra seg de første 45-75 minuttene her.

Donny van de Beek – Roma, Villa, Leicester og Liverpool på sju døgn – og vi har 6-2 i sekken halvveis mot Roma. Da må et par av de normale offensive spillerne hviles. Van de Beek kan gjøre en viktig jobb i presspillet, og Solskjær vet at han får maksimalt innsats fra nederlenderen.

Bruno Fernandes – Håper nok på at Roma gjør et ordentlig forsøk slik at det blir plass og rom for å sikre seg nye målpoeng torsdag – før han trolig byttes ut etter 45-60 minutter hvis og når alt skal være avklart.

Marcus Rashford – Har slitt med kroppen, må beskyttes, men United ønsker nok farten hans i bakrom her. Kan heller byttes ut i pausen når og hvis man har kontroll, kanskje også med en ledelse. Da blir faktisk ikke kampen så mye mer enn en god treningsøkt.

Edinson Cavani – Vi har skrevet om bruken av ham flere ganger før her, og vi tror begge Roma-kampene var tiltenkt for ham. Eneste spørsmålet er: Cavani klarer nok ikke mer enn to av de tre ligakampene, og da bør han egentlig slippe unna med én omgang i Roma.


Og hva ser vi da for oss kan skje i 2. omgang?

Da kan Solskjær fortsatt gjøre fem av disse sju mulige byttene i 2. omgang.

  • Brandon Williams kan erstatte Wan-Bissaka når alt er under kontroll
  • Nemanja Matic kan erstatte Pogba når alt er under kontroll
  • Juan Mata kan overta for Bruno når alt er under kontroll
  • Anthony Elanga kan få debuten og vise frem farten sin i stedet for Rashford
  • Mason Greenwood kan erstatte Cavani i pausen for en gjennomkjøring
  • Amad Diallo kan komme inn på høyrekanten hvis ønsket
  • Axel Tuanzebe kan eventuelt også overta for Maguire underveis

Det skulle bety at så godt som en hel førsteellever, som skal spille mot Aston Villa, maksimalt spiller 45-70 minutter torsdag kveld.

Roma

Italienerne gikk fra 6-2-tap mot United til 2-0-tap borte mot Sampdoria i Serie A i helga.

LES OGSÅ: Nytt Roma-tap: – Nok en grusom kamp

Formen er dermed dårlig, med tre seirer, tre uavgjorte og seks tap på de siste tolv kampene.

Det blir en spesiell kamp for trener Paulo Fonseca som allerede nå vet at han blir erstattet av José Mourinho som Roma-trener i sommer.

Italienerne sliter også med skader på enkelte spillere slik at de langt i fra kan stille med toppet lag torsdag.

Mulig Roma-lag: Mirante; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Villar, Cristante, Bruno Peres; Pellegrini, Mkhitaryan; Džeko

Powered by Labrador CMS