Usikker på egen fremtid

Robin van Persie reflekterer over en tøff sesong i United-drakten.

Publisert Sist oppdatert

I august 2012 ble Robin van Persie hentet som Sir Alex Fergusons redningsmann i hans aller siste sesong i sjefsstolen på Old Trafford. Nederlenderen bidro til å dra i land klubbens 20. ligagull, men de to påfølgende sesongene har vært betraktlig tøffere for både United og for Van persie.

Spissen ble spådd en strålende sesong under ledelse av landsmann Louis van Gaal, men etter en tung innledning på sesongen, ble han ikke lenger foretrukket aemfor klubbens andre spissalternativer. Det var en uvant situasjon for nederlenderen.

– Florerer i rykter

– Av og til var jeg tilgjengelig, uten at jeg ble brukt. Ja, det var noe nytt for meg, er RvP sitert i på det nederlandske nettstedet ad.nl.

– Det er en rar og vanskelig situasjon. En ny situasjon – det er et bedre ord. Jeg må tenke – realistisk. Ambisjonen min er å spille her de kommende årene. Jeg tenker på familien min og ungene mine hver gang jeg tar en beslutning. De er veldig viktige for meg. Jeg er en familiemann. Jeg synes det er fantastisk å se hvor glade ungene og kona mi er. Det er noe jeg tar i betraktning når jeg tenker på fremtida mi, siterer Goal.com ham på.

Og den tidligere Arsenal-spilleren, som bare har ett år igjen av kontrakten sin, ønsker ikke å kommentere rundt situasjonen.

– Det florerer i rykter! Dersom jeg hadde trodd på alle, hadde det kommet inn 35 nye spisser, mens 40 hadde forlatt.

rvpev

Tøff sesong

Landslagsspissen har blitt kritisert både her og der for manglende målteft.

– Det må jo faktisk være et kompliment når du fremdeles blir kritisert når Wayne Rooney er den eneste på laget som har scoret flere mål for Manchester United enn deg, sier Van Persie.

– Jeg har gått glipp av de store sjansene som jeg har hatt ved tidligere år, utdyper han.

Van Persie var delaktig i Nederlands VM-suksess som endte med bronse i Brasil i fjor sommer, og det ble dermed en svært belastende sesonginnledning på 31-åringen.

– Begynnelsen av sesongen var veldig tøff, med hele VM og forberedelsene tok det åtte uker, og det føltes ut som 15. Og Van Gaal trener oss intensivt!

Powered by Labrador CMS