Helt til topps

Hva har Robin van Persie og Belmopan Bandits-spiss Deon McCaulay til felles?

Publisert Sist oppdatert

Begge er menn født på åttitallet, begge spiller fotball, og begge spiller spiss for et lag med et kallenavn som ikke nødvendigvis gir alle positive assosiasjoner. Men ellers er det mye som er ulikt.

McCaulay spiller for Belmopan Bandits, en belizisk klubb, og har ellers spilt i Costa Rica og Honduras. Klubbene hans minner lite om Arsenal og Manchester United, og ligaene i Mellom-Amerika er ikke akkurat Premier League rent kvalitetsmessig.

Men McCaulay spiller også for det beliziske landslaget. Der er han, som Robin van Persie har blitt for Nederland, den mestscorende spilleren gjennom tidene. Van Persie har 41 landslagsmål, McCaulay har 16. Men i denne VM-kvalifiseringen har de begge scoret elleve mål, og er med det på toppen av toppscorerlista for denne kvalifiseringsrunden. Hat-tricket til Van Persie mot Ungarn førte han altså til topps på flere lister enn bare den ene vi tidligere meldte om.

messi_lionel_ballon_d_or
Bak Deon McCaulay: Lionel Messi.

Riktignok har ikke motstanden vært all verden, fire av målene kom tross alt mot Montserrat, et av dårligst rangerte landslagene i verden. Og alle lagene McCaulay har scoret på har i skrivende stund en FIFA-ranking som er tresifret. Likefullt er han toppscorer i VM-kvalifiseringen, og han vil nok håpe at Van Persie ikke scorer mot Tyrkia på tirsdag.

Her er de ti med flest mål (tall fra FIFA.com):

11 mål: Robin van Persie og Deon McCaulay.
10 mål: Lionel Messi, Luis Suárez, Edin Dzeko, Peter Byers, Blaz Pérez
9 mål: Gonzalo Higuaín, Radamel Falcao, Jerry Bengtson.

Den nest beste United-spilleren er Wayne Rooney med sine seks mål.

Powered by Labrador CMS