– Tenk om han blir matchvinner

Det er ikke vanskelig å tenke seg hva som er Arsenal-fansens verste mareritt foran lørdagens storkamp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

– Robin van Persie er en klassespiller som allerede har rukket å sikre United viktige poeng med sine scoringer, men han står ikke særlig høyt i kurs hos Arsenal-fansen, sier lederen for Arsenals norske supporterklubb Bjørn Furuheim.

VIL FÅ TYN

Fremdeles er det mange Arsenal-supportere som sliter med å tilgi Van Persie for at han byttet nord-London med Manchester og Arsenal med United i sommer.

Det som var spesielt med Van Persie var at han fikk mange sjanser av Arsene Wenger. Han var mye skadet, han hadde sine problemer på banen og ikke minst utenfor, men likevel ga Wenger ham tillit. Nå han så endelig fikk en veldig god sesong og attpåtil hadde fått kapteinsbindet, velger han å gå. Arsenal-fansen er litt bitter på både valget til Van Persie og omstendighetene, sier Furuheim og legger til:

– Van Persie etterlyste spillerkjøp som kom, likevel dro han.

Det er derfor ikke vanskelig å tenke seg til hva Arsenal-fansen ser som sitt ultimate mareritt på lørdag.

– Jeg håper virkelig jeg slipper å se ham bli matchvinner mot oss, sier Furuheim.Han tror Robin van Persie må regne med å få høre det av de tilreisende Arsenal-supporterne, selv om Arsene Wenger ba Arsenal-fansen huske på at nederlenderen hadde en stor karriere hos “Gunners”. – Han vil nok få en del tyn. Det er fremdeles en del følelser i sving, sier Furuheim.

TRØBBEL PÅ KEEPERPLASSEN

Det er imidlertid ikke bare Robin van Persies solide start i United-trøyen som gir grunn til bekymring hos Arsenal-fansen foran lørdagens møte.

– Wojciech Szczesny er fremdeles ikke klar etter skaden og det betyr at Vito Mannone, som er Arsenals tredjekeeper, vil stå mot United. Jeg må nok innrømme at det ikke er optimalt. Vi har et lite problem på keeperplassen og det kan spre usikkerhet i forsvaret og det er det siste vi trenger mot angrepet til United. Dere er solide fremover, sier Furuheim.

Men i likhet med Arsenal har det også skurret en del bakover for United så langt i sesongen. Furuheim håper det er noe Arsenal kan utnytte. – Santi Carzola har vært veldig solid denne sesongen. Han hadde i likhet med resten av laget en nedtur mot Norwich og Schalke, men jeg håper han kan styre midtbanen mot United. I tillegg har Theo Walcott en ekstrem fart om han får anledning til å utnytte den. Jeg er imidlertid veldig spent på duellen mellom Antonio Valencia og Santos på venstreback hos oss. Der kan det bli rått parti i favør Valencia som er en veldig god spiller. Santos har ikke vært veldig tillitsvekkende på backen, sier Furuheim.

OPTIMIST

Fjorårets møte på Old Trafford endte, som de fleste vet, med smått vanvittige 8-2 til United. En reprise på det resultatet er nok ekstremt usannsynlig.

– Men det blir en tøff kamp for oss. Samtidig er jeg ganske optimistisk på vegne av Arsenal denne sesongen. Alle lag må gjennom tøffe perioder og jeg tror Arsenel vil være med å kjempe i toppen også denne sesongen, spår Furuheim.

Powered by Labrador CMS