Topper draktsalget

Disse tre opptar de tre øverste plassene på listen over draktsalg i Premier League for 2012/13-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Det er kanskje ikke noen stor overraskelse at vi finner flere United-spillere på topp 10-listen over de som selger flest drakter i Premier League. Slik har det vært i mange år, siden tiden da annenhver drakt hadde Beckham på ryggen. Men det er allikevel imponerende tall som ble presentert denne uken.

Har du ikke skaffet deg drakten for den nye sesongen ennå? Kjøp den her.

Gjør opp for seg

Dersom du kjøper en United-drakt med Robin van Persie på ryggen, er du i selskap med mange andre. Nederlenderen står for hele 25% av alle hele draktsalget til samtlige Premier League-klubber, og topper dermed listen. Det er bare et år siden han kom fra Arsenal, men om noen ikke skulle være overbevist om verdien hans på banen, har han trolig gjort opp for seg økonomisk også utenfor den.

På andreplass ligger Wayne Rooney, som er den spilleren som har solgt flest drakter i Premier League-

historien. Etter at Ruud van Nistelrooy ga fra seg drakt nummer 10 til Rooney, har spissen vært i en egen liga, frem til denne sesongen. Salget av Rooney-drakter har falt ganske så stort etter at Van Persie kom til klubben og ble den store stjernen på topp.

Big in Japan

Shinji Kagawa hadde ingen stor sesong selv, men populæriteten hans er det ingenting å si på, og draktsalget i Asia alene, sender han helt opp på tredjeplass på listen. Japaneren som var på banen i 20 Premier League-kamper forrige sesong, står for over 10% av salget av United-drakter, et tall som trolig vil øke ytterligere dersom han klarer å vise seg fra sin beste side i den kommende sesongen.

Ingen Gerrard

Steven Gerrard var inne på topp 10 ved begynnelsen av sesongen, men Liverpool-kapteinen har falt helt ut, og Luis Suarez er den eneste spilleren deres vi finner der, på en 7. plass.

Fernando Torres lever fortsatt på gammel storhet, og til tross for at han ikke lenger er den fryktede spissen han en gang var, er det kun fire spillere som selger fler trøyer enn han.

NYE TIDER: Kontrastene er enorme fra hva United opplevde på sommerturné for 24 år siden til idag.
Populær mann: Robin van Persie står for 25% av draktsalget i Premier League.

En annen overraskelse for mange er at Gareth Bale ikke figurerer på listen, men det kan kanskje forklares ved at Tottenhams fanbase ikke er stor nok.

Topp 10 Draktsalg i Premier League 2012/13

1. Robin van Persie
2. Wayne Rooney
3. Shinji Kagawa
4. Sergio Aguero
5. Fernando Torres
6. Eden Hazard
7. Luis Suarez
8. Jack Wilshere
9. Alex Oxlade-Chamberlain
10. Santi Cazorla

*undersøkelsen er gjort av kitbag.com

Powered by Labrador CMS