– Skjer kun hvert hundrede år

Roberto Mancini har ingen tro på at Manchester City gjentar kalassifrene mot United mandag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Sjeldent har en kamp vært så viktig å vinne. Ikke bare handler det om å vise at man er bedre enn erkerivalen fra den andre siden av byen – vinneren av kampen tar også et langt steg mot ligamesterskapet.

– Derbyet er alltid årets kamp. For supporterne er et derby alltid annerledes i forhold til andre kamper. Det er viktig for byen. Manchester har to topplag som er i en posisjon til å spille denne viktige kampen, sier han ifølge Goal.com.

– Men for oss er det bare en kamp, og har ingenting med at vi kjemper om ditt eller datt, og etter det kommer to andre, veldig tøffe kamper.

Oppgjøret mellom lagene på Old Trafford i oktober var en av de tøffeste dagene for United-fansen denne sesongen. 1-6 var et mye styggere resultat enn nødvendig, men Mancini «forsikrer» United-fansen om at det ikke kommer til å bli noen reprise av den kampen.

– Kampen på Old Trafford var et fantastisk derby, men det var en kamp som kun kan skje hvert hundrede år.

City håper å få samtlige man tilgjengelige til mandagens skjebnekamp. Da har også Mario Balotelli – som Mancini sa at var ferdig for denne sesongen etter den tåpelige oppførselen mot Arsenal – sonet ferdig suspensjonen sin, og klar til dyst igjen.

– Hvis Yaya Toure er i form er han en toppspiller. Men han må være hundre prosent – på søndag var han så som så. Vi må også holde øye med hamstringen til Micah Richards. Om han blir klar i tide, i tillegg til at Mario Balotelli er tilbake fra suspensjon, er alle tilgjengelige.

Selv om det ikke skulle bli sølvtøy på Etihad denne sesongen, er ikke Mancini misfornøyd med tingenes tilstand.

– Vi er fornøyde med hvor vi ligger.

Powered by Labrador CMS