– Husker da Young svømte

Robert Mancini slår tilbake mot Sir Alex Fergusons påstander om at Manchester City har fått mange avgjørelser i sin favør det siste året.

Publisert Sist oppdatert

– 21 det siste året, er det ikke? Om vi hadde fått det antallet straffer ville det vært undersøkt i House of Commons. Det ville blitt en protest.

Man kan på mange måter si at det var Fergie som startet opp ordkrigen før søndagens derby med påstanden om at Manchester City hadde fått alt for mange billige straffer det siste året.

Men Mancini er ikke en mann som enkelt lar seg vippe av pinnen. Hukommelsen hans klarer, ifølge The Guardian, nemlig å dra opp Ashley Young, som fikk flere billige straffer på tampen av fjoråret.

– Jeg husker veldig godt fjoråret. Young, da han dro på svømmetur…

– Jeg tror han gjorde det fire eller fem ganger på de siste ti kampene, og Ferguson sa ikke noe som helst.

Sannheten er også den at United har fått nøyaktig like mange straffer som Manchester City i ligaen siden starten av 2010/11-sesongen med 21 stykker. Med Martin Atkinson, dommeren som har delt ut nest flest straffer i Premier League denne sesongen, som kampansvarlig på Etihad Stadium søndag, er ikke Mancini overrasket over at Sir Alex’ mind games.

– Antakeligvis. Fergie er smart på den måten.

– Spissene er problemet vårt

City går inn mot hjemmekampen tre poeng bak byrivalene. Kvartetten Carlos Tevez, Sergio Agüero, Edin Dzeko og Mario Balotelli burde nærmest vært en garanti for mål, men Mancini mener angrepet er Citys største problem om dagen.

– Sesongen vår avhenger av spissene våre. Vi er nødt til å forbedre effektiviteten deres. Problemet vårt er spissene våre. Nå man har fire spisser er det vanlig at to eller tre av dem ikke scorer, men at én scorer mye. I øyeblikket har vi fire spisser som ikke kan score.

– United var allerede et sterkt lag før de signerte Van Persie og Kagawa. Det var som å kjøpe ytterligere 25 mål til troppen. Vi var i en vanskelig periode hvor vi byttet ut vår administrerende direktør og mannen som var ansvarlig for overganger på den tiden.

– Dersom man ikke er sterk nok, kan man støte på problemer i overgangsmarkedet, og for oss var det vanskelig i sommer. Vi har ikke vist den samme kvaliteten denne sesongen som de første 15 kampene av fjorårssesongen.

– Har tolv år på meg til å vinne Champions League

Med en pengebinge som får onkel Skrues til å se ut som en sparebøsse ligger det mye press på Mancini. Han er nødt til å prestere. Hadde Roman Abramovich vært City-eier ville han antakeligvis ikke hatt jobben han har i dag, men Sheikh Mansour ga faktisk Mancini tid.

Forskjellen fra tidligere er at nå har Mancini vist at han kan. Han har vist at laget han har er godt nok til å vinne ligaen. Klubben ble slått ut av gruppespillet i Champions League for andre året på rad, og på spørsmål om han nå må vinne ligaen for å beholde jobben er ikke Mancini sikker.

– Jeg vet ikke. Du får spørre han. Jeg er fornøyd med den jobben jeg har gjort i løpet av mine to år her. Når man bygger et nytt lag hender det man har vanskelige perioder, men det er helt normalt.

– Hvis jeg ikke tar feil tok det sju år før Ferguson vant sin første ligatittel og 14 år før han vant Champions League. Det betyr at jeg har tolv år på meg til å vinne Champions League.

Powered by Labrador CMS