Gir Mancini full støtte

– Ingen skal være større enn manageren, sier Sir Alex Ferguson, som roser Roberto Mancini for måten han har taklet situasjonen med Carlos Tevez.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått nesten en måned siden Mancini uttalte at Tevez var ferdig i klubben, etter at argentineren angivelig nektet å bli byttet inn i Champions League-kampen mot Bayern München. Mancini svarte med å trekke to ukelønner og suspendere spissen i like mange uker.

Saken er fortsatt ikke avsluttet internt i Manchester City, men det er svært tvilsomt om Tevez er i kamptroppen i møtet med sin tidligere klubb i morgen. Fergie mener Mancini har handlet helt rett.

– Da Carlos nektet å komme inn som innbytter så jeg en sint sjef, noe han hadde sin fulle rett til å være. Ingen i en klubb skal være større enn manageren, skriver Fergie i programspalten sin foran morgendagens kamp.

– Han må være autoritær – den største feilen en sjef kan gjøre er å gi etter for slike ting.

Nå kan Tevez’ karriere på de britiske øyer være over. For drøye to år siden valgte United å ikke bruke opsjonen de hadde på å kjøpe argentineren. Tevez dro til den andre enden av byen og langet ut mot Sir Alex i ettertid.

– Jeg sier ikke dette for å hevne meg på Carlos. Kynikere kommer til å hevde at jeg sier dette på grunn av måten han forlot Old Trafford på. Jeg hadde aldri et problem med Carlos og jeg kritiserer han kun fordi jeg forstår den vanskelige jobben managere har.

– Carlos følte seg sikkert fornærmet – jeg er sikker på at han fortsatt er fornærmet, men det er viktige prinsipper man må følge i en klubb, og det er grenser for hva en hovedtrener kan tolerere. Om en spiller nekter å gå på banen er det et klart forsøk på å svekke managerens autoritet, og da er man nødt til å reagere.

Fotballen har endret seg kolossalt siden Fergie tok over makten i United – lønningene, overgangssummene og billettprisene har skutt i været, og United-sjefen mener det gjør det verre for managere.

– I disse dager har det blitt mye vanskeligere å styre en klubb, ikke minst på grunn av de enorme pengene spillerne tjener, og man kan ikke gi etter for den kraften, sier han.

– City-sjefens reaksjon var helt perfekt og sendte en klar beskjed til resten av spillerne, ikke bare på Eastlands, men til alle. Han skilte seg ut i måten han behandlet situasjonen på. Jeg beundrer at han hadde mot til å gjøre det rette.

Powered by Labrador CMS