– Soleklare gruppefavoritter

Roar Stokke sier til united.no at han også tror Sir Alex Fergusons menn er kapable til å nå nok en finale.

Publisert Sist oppdatert

Portugisiske Benfica, sveitsiske Basel og rumenske Otelul Galati skal denne høsten måle krefter med fjorårsfinalist Manchester United i Champions League-gruppespillet.

Roar Stokke mener Sir Alex Ferguson har all mulig grunn til å være fornøyd med trekningen.

– Ja, Manchester United har utvilsomt god grunn til å være svært tilfredse, og de er store gruppefavoritter – ja, større enn noen gang, sier Viasat-kommentatoren til united.no.

Han tror rødtrøyene nærmest kan spasere videre til utslagsrundene uten særlig til anstrengelse.

– Jeg tror i hvert fall de vinner fire av seks gruppespillskamper, og de eneste kampene hvor de må anstrenge seg er i kveld – mot Benfica – og borte mot Basel. United kan fort vinne seks av seks kamper denne høsten, spår Stokke.

Han bruker Manchester Uniteds gnistrende sesonginnledning som lenepute for den klare spådommen.

– Kollektivet United har åpnet bedre enn noen gang. Wayne Rooney er world class, og bredden i troppen er meget god, sier han. Samtidig setter han spørsmålstegn ved den nyinnkjøpte David de Gea.

– Har han alder og erfaring til å takle det enorme forventningspresset etter Edwin Van der Sar? Det er en stor utfordring for en ung mann!

Uavhengig av keepersituasjonen, er trønderen likevel hellig overbevist om at ingen av gruppemotstanderne er gode nok til å skulle frarøve rødtrøyene gruppeseieren. Han er heller ikke i det ringeste tvil om at det er Benfica og Basel som kommer til å knive om andreplassen.

Det ubeskrevne bladet Otelul Galati levnes derimot ingen sjanser: – Nei, de scorer lite mål og er sjanseløse, tror jeg. De mangler gode nok spillere og har null erfaring, begrunner han.

– Kan gå til topps

Manchester United har vært i tre Champions League-finaler siden 2008. Stokke understreker at han ikke ser på United som favoritter, men legger samtidig til at han ikke ser noen grunn til at De røde djevlene ikke skal kunne gjenta bedriften også i år.

– Jeg ser på Barcelona som favoritter, men Real Madrid og Manchester United er katalanernes største utfordrere, mener han.

Samtidig uttaler han at de engelske ligamesternes aksjer ville vært atskillig styrket dersom Wesley Sneijder hadde kommet inn portene på Old Trafford i sommerens overgangsvindu.

– Ja, det eneste United mangler, er en kreativ midtbanespiller ála en ung Paul Scholes. Og Wesley Sneijder kunne vært spilleren til de internasjonale kampene. Sir Alex har uttalt at han ønsker å innhente Barcelona, men spillertyper som Xavi, Iniesta, Fabregas eller Özil er mangelvare. Riktignok kompenserer United med et enormt sterkt kollektiv, avslutter Stokke.

Powered by Labrador CMS