– Bayern med en annen dimensjon

MÜNCHEN: Det meste gikk over hodet på Wayne Rooney i München. Viasats Roar Stokke savner Uniteds identitet.

Publisert Sist oppdatert
STJERNETREFF TIL INGEN NYTTE: Patrice Evra og United var i himmelen i mindre enn ett minutt.

Det kunne blitt en episk kveld i Europa for Manchester United, og et lite minutt så det ut til at United skulle lykkes med å detonere den store bomben på Allianz Arena.

STJERNETREFF TIL INGEN NYTTE: Patrice Evra og United var i himmelen i mindre enn ett minutt.

Patrice Evras stjernetreff sendte United til himmels og jubelscenene på United-benken vitnet om et lag i ekstase, en ekstase som varte i 22 sekunder etter at dommer Jonas Eriksson hadde latt Bayern ta avspark igjen.

– Sviktet da det virkelig gjaldt

– Det var nettopp det som var det paradoksale og ødeleggende for United. Etter scoringen tillot United for første gang Bayern å få slippe til i bakrommet og markeringene som hadde satt perfekt tidligere i kampen glapp, sier Viasat-kommentator Roar Stokke til United.no.

Han mener klasseforskjellen på lagene ble åpenbar de siste 20 minuttene.

– Bayern har rett og slett en annen dimensjon over spillet sitt enn det United har. I tre omganger hadde United troen, en tro de tok med seg langt inn i den fjerde og siste omgangen. Til slutt holdt det bare nesten for United og Bayern viste sin klasse mot slutten, sier Stokke.

NOE Å STREKKE SEG ETTER: David Moyes må konstatere at Bayern er på et annet nivå, mener Roar Stokke.
NOE Å STREKKE SEG ETTER: David Moyes må konstatere at Bayern er på et annet nivå, mener Roar Stokke.

Mens Stokke tror at Pep Guardiolas menn blir det første laget til å forsvare Chempions League-tittelen, mener han David Moyes har en jobb å gjøre med å gjenskape Uniteds identitet.

– Må styre hjemme

– Problemene til United har først og fremst lagt på Old Trafford, det som vanligvis ha vært Uniteds sterkeste våpen. Det kan nok ligge et element av mentale problemer hjemme for United, men jeg synes det blir for enkelt å konkludere med at det er hele årsaken. United trenger å finne tilbake til tryggheten og identiteten sin slik at de kan styre hjemmekampene på lik linje med det vi har sett Liverpool, Manchester City og Chelsea, ja til og med Everton gjøre i år, sier Stokke.

Og oppskriften tror Stokke er klinkende klar.

– United er minst tre klassespillere unna toppen i øyeblikket. Jeg tror Moyes må forsterke hver lagdel i sommer. Moyes har vist at han evner å slå nedenfra og slik sett kan United gå ut av Champions League med hevet hode, men United skal ikke slå nedenfra. De skal være på toppen. De skal være et lag som begeistrer publikum på hjemmebane. det har de ikke vært denne sesongen, sier Stokke.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS