– Kan Rooney bli Carricks makker?

– Ja, sier Roar Stokke. Nei, sier Ståle Solbakken.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney har hatt et par spennende kamper på Uniteds sentrale midtbanen den siste tiden, og med Robin van Persie som spydspiss – og en Shinji Kagawa som har blitt bedre i rollen bak Van Persie – så er spørsmålet hvor det skal bli plass til Wayne Rooney neste sesong.

United.no intervjuet forrige uke både TV2-ekspert Ståle Solbakken og Viasat-kommentator Roar Stokke om hva United bør foreta seg i sommer. (klikk på navnene for å lese sakene)

De er enige i at United trenger minst en forsterkning på midtbanen.

– Kan bli som Schweinsteiger

Men de er uenig i om Rooney kan bli den spilleren mange mener nå United mangler.

– Nei, jeg tror ikke Rooney er disiplinært eller taktisk god nok, toveis, til å spille mot de ypperste i Europa, sier Solbakken til united.no.

– Ja, sier Roar Stokke.

– Gode fotballspillere kan spille over alt, og Rooney er en veldig god fotballspiller.

– Jeg mener at en motivert Rooney, som blir trent for en sentral midtbanerolle, kan bli som Bayern Münchens Bastian Schweinsteiger. Han har fotballforståelse, stor motor, fysikk og bra pasningsspill. Han har enormt mange kvaliteter, og kan bli en veldig god midtbanespiller med rett makker ved siden av seg, og Michael Carrick vil være rett makker – det ankeret Rooney må ha ved siden av seg, fortsetter han.

Usikker fremtid

Men selv om Solbakken og Stokke er uenige i Rooneys mulige kvaliteter i en sentral midtbanerolle, er begge enige om at United-spissen går en usikker fremtid i møte både som spiss og hengende spiss.

– Han var jo en av de beste gjennombruddspissene England hadde, men den delen av spillet er nå borte. Han er blitt en lag- og pasningsspiller, og United må finne ut hvor han kan gjøre best nytte hvis han blir. Han har i alle fall får mye kvalitet i seg til å springe rundt og av og til virke uinteressert.

– Men spørsmålet som også teller med er hvordan United vil utnytte Shinji Kagawa som var fenomenal i Dortmund. Hva var det som gjorde han fenomenal? Hvordan ble han brukt? Det handler om å løfte Kagawa slik at han får en god andresesong, for ingen må tvile på potensialet hans. Vi snakker om en spiller som dominerte for Dortmund mot et lag som Bayern München på bortebane og i cupfinalen. Jeg tror det handler om å gjøre ham trygg. Motoren er nemlig enorm, sier Stokke.

Solbakken er mye enig.

– Jeg er spent på Rooneys rolle i hierarkiet. Hvis Kagawa tar ett steg til så kan det fort han som tar den hengende spissplassen, men mye avhenger av Rooney selv. Han begynner å få et stempel for å være en mann som ikke presterer i store anledninger, sier den tidligere Wolverhampton-manageren.

Han tviler imidlertid sterkt på om United virkelig velger å forsterke med enda en spiss i sommer, selv om både Falcao og Robert Lewandowski er blitt koblet til United den siste tiden.

– I så fall må de legge om systemet. Verken Falcao eller Van Persie er på et sted i karrieren hvor de vil være annenfiolin, og Lewandowski er kun aktuell som toppspiss. Samtidig vil ikke Van Persie spille bak en annen spiss, da han vet at det vil gi ti mål mindre i sesongen, fastslår Solbakken.

Powered by Labrador CMS