RoShaun Williams mot Manchester City i fjor.
RoShaun Williams mot Manchester City i fjor.

Sikter mot førstelaget

Stortalentet Ro-Shaun Williams håper å nærme seg førstelaget ytterligere den kommende sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Han vil fortsatt være tilgjengelig for U18-laget neste sesong, men Ro-Shaun Williams kommer nok hovedsaklig til å spille for U21-laget (med førstelagsspill vel så sannsynlig som at han spiller i sin egentlige aldersklasse). Dette gjenspeiles også i forsvarsspillerens målsetning for den neste sesong.

– Mitt mål er bare å jobbe hardt og å spille for U21-laget. Forhåpentligvis vil jeg ha en solid sesong, og ser om jeg kan nærme meg førstelaget. Jeg fikk mange gode erfaringer i løpet av denne sesongen, og forhåpentligvis kan jeg bygge på det neste sesong, sier han i et intervju med ManUtd.com.

louis van gaal west brom
BARE NESTEN: Louis van Gaal puttet Ro-Shaun Williams på benken, men 17-åringen ble ikke en av spillerne Van Gaal gav debuten til.

Williams mener at det handler om å ta muligheten når han får den, og han har allerede vært nære, for han var på benken ved et par anledninger sist sesong (hjemmekampene mot West Ham og Liverpool i henholdsvis FA-cupen og Europa League). Dette selv om han ikke går fra 17-åring til 18-åring før i september (han ble altså født etter at trippelsesongen 1998/99 var i gang).

– Jeg var på benken mot West Ham først, og det var bare en herlig følelse. Jeg var veldig glad. Det handlet bare om at atmosfæren var annerledes. Du hører tilskuerne på TV, og når du er på stadion, men du kan ikke virkelig verdsette det. Når du er involvert føles bare atmosfæren klarere og bedre.

Den atmosfæren er Manchester United-supporteren Williams vant til å høre fra Stretford End, der akademispillerne ser kampene fra.

– Vi går til alle førstelagskampene så vi kan lære ting, og det handler om å bli vant til å være der. Du ser hva du kan lære fra kampene. Du studerer ulike situasjoner, og ulike lag, og du kan se på spillerne i din egen posisjon. I min posisjon spilte Daley Blind og Chris Smalling bra denne sesongen – de var solide og holdt nullen mange ganger.

– Jeg tilbrakte sannsynligvis mer tid her [på Carrington] enn sammen med foreldrene mine siden jeg var innkvartert av klubben, så jeg var alltid her med gutta – Axel [Tuanzebe], Marcus [Rashford] og resten. Det er akkurat som hjemme, egentlig.

Les hele intervjuet her.

fayouthcup (650 x 358)
LOVENDE GJENG: Ro-Shaun Williams bakerst til høyre, i FA Youth Cup-kamp sammen med blant andre lovende unggutter som Marcus Rashford, Timothy Fosu-Mensah, Axel Tuanzebe og Callum Gribbin.

 

 

Powered by Labrador CMS