RoShaun Williams mot Manchester City i fjor.

Hvem er Ro-Shaun Williams?

Les om 17-åringen som er en del av søndagens kamptropp mot West Ham.

Publisert Sist oppdatert

Kjært barn har mange navn. Ingen (inkludert selve klubben) ser ut til å klare å bestemme seg for hvordan fornavnet til denne 17-åringen skal skrives, og både Roshaun, Ro-Shaun og RoShaun er alternativer her.

Vi gikk først for det første, siden Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst lørdag meldte at han hadde blitt fortalt at det var riktig, men søndag bruker også han RoShaun.

Grunnen til at vi i det hele tatt snakker om dette, er at RoShaun Williams har blitt tatt ut i Uniteds tropp til kampen mot West Ham, og den unge stopperen kan gjøre sin debut. I så fall blir han den første A-lagsspilleren født etter at trippelsesongen 1998/99 var i gang.

Williams har fysikken på sin side. Han er sterk, og er i tillegg svært rask. På sin lokale skole satte han skolerekord på 100 meter, noe som ikke er så verst med tanke på at det er samme skole som Darren Campbell gikk på. Campbell har olympisk gullmedalje på distansen (riktig nok i stafett, altså 4 x 100 meter), og Williams måtte ned på 10,99 for å ta rekorden. Dette gjorde han som 15-åring.

Den gang likte han dårlig oppmerksomheten han fikk for prestasjonen, og var skeptisk da Manchester Evening News ville filme ham, og han likte heller ikke at moren kalte ham «Little Usain».

roshaunwilliamsdeanhenderson (650 x 358)
GLADGUTT: Her sammen med Dean Henderson, noen måneder etter at han ble 16 år.

Enorm tillitserklæring

Den lokale unggutten har blitt tryggere med ball det siste året, og i tillegg blitt sterkere, og han er for alvor blitt en lederfigur på laget. Han har vært i klubben siden han var ni år, og har ved flere anledninger vært å se i direktørboksen på Old Trafford under kamp denne sesongen. Det tyder kanskje på at klubben ønsker å få ham til å føle seg involvert.

Roshaun har, i likhet med for eksempel Marcus Rashford og Cameron Borthwick-Jackson, bakgrunn fra talentfabrikken Fletcher Moss Rangers. Fletcher Moss-styreformann Ron Jamieson stilte spørsmålet «hvem trenger Pogba når du har RoShaun?» tidligere i år til Manchester Evening News, noe som kanskje høres noe spesielt ut med tanke på at de spiller i ulike posisjoner, og med tanke på det Pogba har vist de siste årene, men det er i alle fall ingen tvil om at Jamieson har stor tro på Williams. En enorm tillitserklæring er det jo uansett.

Williams har uttalt at Ryan Giggs er hans helt. Nå kan han gjøre som helten: Debutere for Manchester United i en alder av 17 år. Han debuterte for U18-laget som 15-åring, og for U21-laget som 16-åring. Med andre ord ville en A-lagsdebut som 17-åring passet godt.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
KAN DEBUTERE: RoShaun Williams.

 

Powered by Labrador CMS