– Lambert hjalp meg

Ritchie de Laet sier han lærte mye av låneoppholdet i Norwich, mye takket være manager Paul Lambert.

Publisert Sist oppdatert

De Laet fikk sju kamper og scoret ett mål under det halvt år lange utlånet til kanarifuglene, før en skade satte en stopper for videre spill. Prestasjonene hans var også varierende, men det mener forsvarsspilleren man må forvente av en spiller som aldri har fått jevnlig Premier League-fotball tidligere.

– Premier League var selvsagt noe nytt, men jeg hadde vært på lån tidligere, så det kom ikke som noe sjokk, sier han til Sky Sports.

– Det startet bra og jeg scoret et mål, men så gjorde jeg noen feil, noe som nærmest garantert skjer for unggutter som er ferske på det nivået. Hver gang jeg gjøre en feil ble jeg straffet for det, og skaden hjalp ikke akkurat det heller.

Da var det godt for belgieren å ha en manager som tok vare på han.

– Muligheten til å få jobbe med en stor manager i Paul Lambert var utrolig bra, for han hjalp med opp på beina igjen etter feilene mine. Måten han styrer klubben på minner meg veldig mye om hvordan United styres, så sett under ett hjalp utlånet meg mye.

Tidligere har De Laet uttalt at han ønsker å bli involvert i sesonginnspurten denne sesongen. Dersom gullkampen varer helt til siste serierunde, noe det meste tyder på i øyeblikket, er det tvilsomt om belgieren får sjansen, men uansett ser han også fordeler med å være tilbake i United.

– Man kan ikke sammenlikne trening med førstelagserfaring i Premier League, for tempoet og intensiteten er så enormt høy der. Men det å trene med verdensklassespillere i United hver dag hjelper deg å tilpasse spillet ditt og utvikle deg som spiller.

Norwich er et av årets overraskelseslag i Premier League, og de ligger trygt plassert midt på tabellen. De Laet så imidlertid tidlig at gultrøyene kom til å hevde seg i årets sesong.

– Jeg så allerede i pre-season at de kom til å gjøre det bra i Premier League, for de har noen kvalitetsspillere her. Måten de spiller på er den rette når man rykker opp til toppdivisjonen og støtteapparatet der er også fantastisk.

– De har vist alle hvor gode de er denne sesongen og har vist seg som et lag det er veldig vanskelig å slå både hjemme og borte. Jeg håper de fortsetter slik ut sesongen og tar det med seg inn mot neste sesong, for fansen der fortjener et lag i Premier League igjen.

De Laet står i øyeblikket med fire kamper fra start – tre av dem i Premier League – samt to innhopp for Manchester United.

Powered by Labrador CMS