T-skjorte til besvær

Rio Ferdinands manglende bruk av korrekt t-skjorte er en seiglivet historie. Nå går forsvarslegende Viv Anderson ut og kritiserer United-stopperen.

Publisert Sist oppdatert

Viv Anderson ble i 1978 den første fargede spilleren på det engelske landslaget, og i 1987 ble han Sir Alex Fergusons første spillerkjøp. Anderson føler at Ferdinand kunne håndtert situasjonen anderledes.

– Jeg er ikke enig med Rio. Manageren forventer at veteranene i laget skal sette et eksempel for resten, men så gjør han det stikk motsatte. Jeg skjønner virkelig ikke hvor han vil med dette, sier han til MUTV.

Rasismesakene florerer i både engelsk og internasjonal fotball, og Anderson føler det er på tide at fotball-myndighetene tar affære.

– UEFA, eller hvem det nå enn er som bestemmer burde være mye strengere. FAs kampanje er god, og de gjør sitt ytterste for å ta tak i problemet. Rio har gjort det klart hva han mener, men han alene kan ikke vente å utrette noe på denne måten.

Han er også bekymret over at de individuelle protestene man har sett i helgen, bare er med på å udnergrave kampanjen ytterligere. Han etterlyser at spillerne skal ta denne formen for protester gjennom sine spillerorganisasjoner og forbund.

– Man må holde sammen. Hvis det man gjør ikke virker, må man naturlig nok gjøre noe med det – men dette er ikke den riktige måten å gjøre det på, avslutter han.

Støtte fra PFA

Etter lørdagens kamp gjorde Sir Alex det helt klart at han ikke likte måten Ferdinand protesterte på, og hintet til at det ville få følger for forsvarskjempen. Styreformann i PFA (Professional Footballers Association), Clarke Carlisle støtter Rios rettigheter til å komme med en individuell protest.

– Alle har rett til å tale fritt. Akkurat som man ikke kan tvinge noen til å ta hverandre i hendene, kan man ikke tvinge noen til å ta på seg en t-skjorte, sier Carlisle.

Han innrømmer at det beste hadde vært om alle hadde stått sammen om kampanjen, men at de likevel vil passe på at Ferdinands rettigheter som menneske og fotballspiller ikke blir krenket.

Powered by Labrador CMS